15ος στο Πανευρωπαϊκό και τα 20χλμ βάδην ο Παπαμιχαήλ!

Στη 15η θέση θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στα 20χλμ βάδη του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στο Λονδίνο!

Ο Καρδιτσιώτης πρωταθλητής τερμάτισε με χρόνο 1 ώρα 22 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα, πραγματοποιώντας μία αξιόλογη εμφάνιση  που τον συγκατέλεξε για άλλη μία φορά στους κορυφαίους διεθνείς βαδιστές. Οι συνθήκες αγώνα ήταν πολύ δύσκολες καθώς κατά τη διάρκειά του άρχισε ψιλόβροχο που υποχρέωσε τους αθλητές να είναι πιο προσεκτικοί, χωρίς κάποιους εξ’αυτών να γλιτώσουν τις πτώσεις.

Ο 29χρονος βαδιστής κατάφερε μέχρι και τα 6 πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής να φτάσει έως και την 8η θέση, έχοντας διαφορά ενός δευτερολέπτου από τον νικητή της διαδρομής, Ισπανό Μάρτιν Αλβάρο.

Ο Παπαμιχαήλ στη συνέχεια και όπως συνηθίζει στην τακτική του, κράτησε σταθερό ρυθμό, υποχωρώντας μέχρι τη 19η θέση, χωρίς όμως ποτέ να βγει από την πρώτη 20άδα των βαδιστών.

Μέχρι και το 16ο χιλιόμετρο, ο Παπαμιχαήλ βρισκόταν μεταξύ 16ης και 18ης θέσης, ανεβάζοντας στροφές στο φινάλε όπου τελικά κατέλαβε τη 15η θέση, όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012!

Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Αλβάρο Μαρτίν (Ισπανία), με χρόνο 1:20’42» ενώ δεύτερος ήταν ο επίσης Ισπανός, Ντιέγκο Γκαρσία Καρέρα με 1:20’48». Τρίτος ήταν ο Βασίλι Μιζίνοφ (Ρωσία) με 1:20’50».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο έμπειρος πρωταθλητής πλησίασε το φετινό του καλύτερο ρεκόρ στα 3″, αφού είχε κάνει τον Απρίλιο στο διεθνές μίτινγκ του Ρίο Μαγιόρ, 1:21’48».

Η διαδρομή των 20χλμ βάδην ανδρών ξεκίνησε ταυτόχρονα με εκείνη των γυναικών που επρόκειτο να ξεκινήσει νωρίτερα, λόγω έντονης μυρωδιάς φυσικού αερίου που υποχρέωσε τους διοργανωτές να κάνουν έλεγχο ασφαλείας.