Αγκαλιάζει τη «Φλόγα» ο Ηρακλής Παλαμά με σπουδαίο φιλανθρωπικό τουρνουά Ακαδημιών!

Με σκοπό να μοιράσουν χαμόγελα, θέαμα και να ενισχύσουν οικονομικά τον Σύλλογο Καρδίτσας γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», 6 ποδοσφαιρικές ακαδημίες ενώνουν τις δυνάμεις τους με πρωτοβουλία του Ηρακλή Παλαμά σε ένα τουρνουά που θα διεξαχθεί την Κυριακή (10/6) στο Δημοτικό Γήπεδο Παλαμά και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Παλαμά, της ΕΠΣ Καρδίτσας και με την υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Ε.Σ.Υ.

Στην είσοδο του γηπέδου θα βρίσκονται οι γονείς της «ΦΛΟΓΑΣ», ένας κουμπαράς που θα μπορεί όποιος επιθυμεί να ενισχύσει καθώς και διάφορα είδη (μπλουζάκια, ημερολόγια κ.α.) με το λογότυπο της «ΦΛΟΓΑΣ».

Στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής αυτής δράσης που θα διεξαχθεί για 4η χρονιά, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παλαμά, όπου τονίστηκε πόσο σημαντική είναι η σύμπραξη μεταξύ συλλόγων που ασχολούνται με το παιδί για να πετύχουν την οικονομική ενίσχυση ώστε να καλύψουν καθημερινές ανάγκες των παιδιών.

Το παρών έδωσαν ο προπονητής του διοργανωτή Ηρακλή Παλαμά Βαγγέλης Τρουβάς, ο πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑΠ κ. Βάιος Μπακαβέλος, η Παλαμιώτισσα Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κατερίνα Θωμά, οι γονείς-μέλη του Συλλόγου «Φλόγα» κ.κ. Μανώλης Μαυρογιάννης, Κωνσταντίνος Μούστος, οι εκπρόσωποι προπονητές των Ακαδημιών Πανελλήνιος, Σπύρος Παπαδημητρίου, Εθνικός Καρδίτσας, Τάσος Μασούρας, ΑΣ Αναγέννηση, Μάκης Κατσαβριάς, ΠΑ Σοφάδων Βησσάρης Καραγεωργόπουλος και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ Καρδίτσας κ. Κώστας Ρέππας.

Ο εκπρόσωπος του οικοδεσπότη Ηρακλή Παλαμά κ. Βαγγέλης Τρουβάς δήλωσε:

«Θέλω καταρχήν να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω όλους εσάς που παραβρίσκεστε σήμερα εδώ στον Παλαμά ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας.

Ο λόγος της σημερινής παρουσίας εδώ όλων μας είναι το φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου ακαδημιών που διοργανώνει ο Ηρακλής Παλαμά την προσεχή Κυριακή 10-Ιουν-18. Είναι το 3ο φιλανθρωπικό τουρνουά, για τον ίδιο σκοπό, που διοργανώνει ο Ηρακλής Παλαμά στα σχεδόν 5 χρόνια λειτουργίας που μετράει και σκοπός του είναι η ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ¨ΦΛΟΓΑ¨, να προβάλουμε αυτό το τουρνουά και μέσω των ΜΜΕ να το μάθει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, να προσέλθει την Κυριακή στο γήπεδο, για να βάλουμε όλοι μαζί ένα μικρό λιθαράκι στο τεράστιο έργο που επιτελεί εδώ και 35 χρόνια η Φλόγα.

Θα θέλαμε ευχαριστήσουμε για την στήριξή τους όλους όσους βοήθησαν ώστε να διοργανώσουμε αυτό το τουρνουά.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας που σήμερα εκπροσωπείτε εδώ από την κ. Κατερίνα Θωμά, Παλαμιώτισσα Περιφερειακή σύμβουλο, τη Δημοτική Αρχή Παλαμά που σήμερα εκπροσωπείται εδώ από τον κ. Βάιο Μπακαβέλο, πρόεδρο ΔΟΠΑΠΑΠ, και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας που σήμερα εκπροσωπείτε εδώ από τον κ. Κωνσταντίνο Ρέππα, μέλος της εξεταστικής επιτροπής.

Ευχαριστούμε επίσης τους υποστηρικτές του τουρνουά:

1. Το ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΝΟΥΛΑΣ,
2. Την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών Λάρισας και
3. Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και το Κ.Υ. Παλαμά
Ευχαριστούμε επίσης όλες τις ακαδημίες και τους υπευθύνους αυτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας γι’ αυτό το φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου.

Αξίζει να τις αναφέρουμε:

1. Αναγέννηση Καρδίτσας (Μάκης Κατσαβριάς)
2. Α.Σ. Πλαστήρας (Κώστας Τσίλιας)
3. Εθνικός Καρδίτσας (Τάσος Μασούρας)
4. Ποδοσφαιρική Ακαδημία Σοφάδων, (Βησσάρης Καραγεωργόπουλος)
5. Ακαδημία Πανελλήνιος Καρδίτσας (Σπύρος Παπδημητρίου)
Συνολικά θα συμμετέχουν μαζί με το διοργανωτή Ηρακλή Παλαμά, 6 ακαδημίες.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στο τουρνουά θα αγωνιστούν παιδιά γεννηθέντα από το 2007 έως και το 2012. Από Νήπια δηλ. έως και Πέμπτη Δημοτικού. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10:00 και καθόλη τη διάρκεια του θα αγωνίζονται ταυτόχρονα 8 ομάδες σε τέσσερα (4) ειδικά διαμορφωμένα γηπεδάκια, 2 γηπεδάκια για babini , 1 γήπεδο για projunior και ένα γήπεδο για junior. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι 25’ ενώ θα υπάρχει 5λεπτη διακοπή για την αλλαγή των ομάδων.

Κάθε ομάδα , δηλαδή κάθε τμήμα, θα αγωνιστεί δυο 20λεπτα.

Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 13:00 περίπου και θα ακολουθήσει απονομή αναμνηστικών πλακετών συμμετοχής σε κάθε ομάδα και αναμνηστικό δίπλωμα καθώς και μετάλλιο σε κάθε παιδάκι.

Εύχομαι οι μικροί αθλητές να παίξουν και να χαρούν το ποδόσφαιρο και καλό θα ήταν οι προπονητές τους , να τους ενημερώσουν για το φιλανθρωπικό χαρακτήρα του τουρνουά.

Προσκαλούμε όλο τον κόσμο του Παλαμά, ιδιαίτερα τους γονείς, να πάρουν τα παιδιά τους –αφού τους έχουν εξηγήσει τον ιερό σκοπό του τουρνουά- και να έρθουν την Κυριακή το πρωί 10:00-13:00 στο γήπεδο του Ατρομήτου, να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των μικρών παιδιών που θα αγωνιστούν, στηρίζοντας παράλληλα κάποια άλλα παιδιά που δεν μπορούν δυστυχώς να αγωνιστούν στο γήπεδο, αλλά αγωνίζονται για το αυτονόητο…την υγεία τους.

Στην είσοδο του γηπέδου θα βρίσκονται εκπρόσωποι του συλλόγου “ΦΛΟΓΑ” και θα μπορεί ο καθένας μας να καταθέτει όποιο ποσό επιθυμεί ή να αγοράσει κάποια από τα προϊόντα που φτιάχνουν τα παιδιά και οι γονείς του συλλόγου. Τονίζουμε ότι όλα τα έσοδα του τουρνουά θα διατεθούν στο σύλλογο «ΦΛΟΓΑ».

Να κλείσω με μια αναφορά που υπάρχει στο site της Φλόγας:

Φλόγα καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη και όσο έχουμε κοντά μας όλους εσάς.

Ευχόμαστε να έχουμε ένα όμορφο τουρνουά στο οποίο τα παιδιά να διασκεδάσουν και να απολαύσουν το ποδόσφαιρο».