Ξεκίνησε η μεταβατική περίοδος προπονήσεων στον ΑΣ Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ

Άλλη μια αγωνιστική περίοδος έφτασε στο τέλος της και ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός και οι σκέψεις των ομάδων για την επόμενη περίοδο. Παράλληλα με το τέλος των αγώνων οι ομάδες και οι παίκτες ατομικά πρέπει να μπουν στην επόμενη φάση του ετήσιου σχεδιασμού προπόνησης στην μεταβατική περίοδο.

Κάπως έτσι σκέφτονται και στον ΑΣ Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ που από τη Δευτέρα, 4 Ιουνίου ξαναπάτησε παρκέ για να πραγματοποιήσει προπονήσεις, αξιοποιώντας την αγωνιστική απραξία, σε μία περίοδο που προσφέρεται για πιο εντατική προπόνηση.

Οι Γιάννης Τζήμας, Κώστας Κομποδιέτας και Γιάννης Χασιώτης βρέθηκαν στο κλειστό της πόλης μαζί με τους παίχτες της αντρικής ομάδας και κάποιους των Ακαδημιών που θα συμμετάσχουν σε αυτό το στάδιο προπονήσεων, ενώ σταδιακά θα ενσωματώνονται ακόμη περισσότεροι αθλητές.

Το γνωστό ρητό που λέει πως «οι παίκτες χτίζονται το καλοκαίρι και οι ομάδες δημιουργούνται το χειμώνα» το οποίο στηρίζεται στην φιλοσοφία και την κουλτούρα που βασίστηκε για να αναπτυχθεί και να μεγιστοποιηθεί το μπάσκετ φαίνεται ότι βρίσκει την τέλεια εφαρμογή στον ΑΣΚ που δεν αφήνει το  χρόνο να πάει χαμένος, στοχεύοντας στο να βελτιώσει ή να διατηρήσει σε επιθυμητά επίπεδα τομείς όπως η φυσική κατάσταση, η ανάπτυξη δύναμης και διάφορα ατομικά χαρακτηριστικά ανάλογα με τη θέση του κάθε παίχτη ή ακόμη και το ιστορικό τραυματισμών του.

Παρά την αυξημένη θερμοκρασία και την επιβάρυνση μετά από μία κοπιαστική χρονιά στην Α2, οι παίχτες που συμμετείχαν στη σημερινή πρώτη προπόνηση ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του προγράμματος, αναδεικνύοντας και τη σημασία αυτής της χρονικής περιόδου στην εξατομικευμένη δουλειά και την προσαρμοσμένη ένταση στο ρυθμό των ασκήσεων που επιμελείται το προπονητικό τιμ του ΑΣΚ.