Ξανά στο παρκέ από σήμερα (4/6) ο ΑΣΚ – Μεταβατική περίοδος για τη νέα σεζόν!

Από τις 12 Μαΐου ο ΑΣ Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ γνωρίζει ότι θα είναι κάτοικος Α2 Εθνικής και τη νέα αγωνιστική περίοδο, μετά το αμίμητο σερί νικών που ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και τον διατήρησε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας, δίχως την ψυχοφθόρο διαδικασία των πλέι-άουτ.

Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, η ομάδα της Καρδίτσας έχει ήδη χαράξει την τροχιά που θα ακολουθήσει τη νέα σεζόν, συναρμολογώντας τα πρώτα κομμάτια του παζλ, σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Η πρόκληση της δεύτερης διαδοχικής παρουσίας στην Α2, σε συνδυασμό με την ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιάννη Τζήμα και την αναμονή εισόδου στο νέο κλειστό της πόλης, είναι τα καινούρια δέλεαρ τόσο για τον ΑΣΚ όσο και για τους φιλάθλους τους, πολλώ δε μάλλον για την τοπική κοινωνία της Καρδίτσας που διαπιστώνει ότι όλα όσα επιτυγχάνουν οι Κυανόλευκοι σε υψηλό επίπεδο, διαθέτουν προστιθέμενη αξία και ανταποδοτικότητα σε κοινωνικές, αθλητικές, οικονομικές και αναπτυξιακές παραμέτρους.

Το κίνητρο, λοιπόν, δε χάνεται για τον ΑΣΚ, ούτε και για όσους παρακολουθούν από κοντά την προσπάθεια, τη στηρίζουν -ο καθένας από την ιδιότητά του- με τη φερεγγυότητα και την «υγεία» του Συλλόγου, να αναβλύζει, να αποκτά ολοένα και πιο θετικό αντίκτυπο ανά την Ελλάδα και να μετατρέπεται σε πόλο έλξης για αθλητές, φορείς, επιχειρηματίες και τους μπασκετικούς παράγοντες που αναγνωρίζουν την πρόοδο της περιοχής σε όλα  τα παραπάνω.

Ήδη, λοιπόν, ο ΑΣΚ είναι έτοιμος για την επόμενη ημέρα και με τον Γιάννη Τζήμα να παραμένει στο «τιμόνι» του, η αρχή δε γίνεται, όπως πολλοί θα περίμεναν, από προσθήκες, «διαζύγια» και σενάρια μεταγραφολογίας, αλλά από το μόνο σίγουρο και αδιαμφισβήτητο στοιχείο για επιτυχία: Τη δουλειά στη μεταβατική περίοδο.

Από σήμερα Δευτέρα (4/6) ο ΑΣΚ ξαναμπαίνει στο γήπεδο για να δουλέψει τις ημέρες του Ιουνίου πάνω σε τομείς που επιτρέπουν κάθε αθλητή να παρουσιαστεί καλύτερος στην επόμενη περίοδο, να βελτιώσει αδυναμίες ή να προσαρμοστεί στην αλλαγή επιπέδου, κάτι που αφορά άμεσα τους νεαρούς αθλητές της ομάδας και εκείνους των Ακαδημιών που θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν με το αντρικό τμήμα και να ακολουθήσουν πρόγραμμα σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η παρουσία τους στο παρκέ με τους παίχτες του ρόστερ από την Α2 είναι αυτομάτως σπουδαία υπόθεση για τους συμμετέχοντες στη μεταβατική περίοδο, πολλώ δε μάλλον η καθοδήγησή τους από το προπονητικό τιμ του ΑΣΚ, προεξάρχοντος του Γιάννη Τζήμα.