1 νίκη και 1 ήττα στο τουρνουά της Νεάπολης για ΣΠΑΚ

Με χρήσιμες πληροφορίες για την αγωνιστική του κατάσταση και την πρόοδο της προετοιμασίας του επέστρεψε από το φιλικό τουρνουά στη Λάρισα ο ΣΠΑΚ.

Η ομάδα της Καρδίτσας αντιμετώπισε σε φιλικό τουρνουά που φιλοξενήθηκε στο κλειστό της Νεάπολης τους Πιερικό και ΑΕΛ, εξάγοντας πολύτιμα συμπεράσματα για το βαθμό ετοιμότητάς του, δοκιμάζοντας τη νέα του αγωνιστική φιλοσοφία ενόψει της επερχόμενης συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Α2.

Οι «Τρικολόρε» κοντραρίστηκαν με δύο αξιόλογες ομάδες, με τον μεν Πιερικό να είναι αντίπαλός του στην Α2 φέτος και πέρυσι τον Μάιο στα μπαράζ ανόδου που έγιναν στην Καρδίτσα, ενώ η ΑΕΛ συμμετέχει στη Β’ Εθνική.

Και τα δύο ματς είχαν καλό ρυθμό και ο Φώτης Αλεξίου χρησιμοποίησε όλους τους αθλητές του, επιχειρώντας να τους δώσει ρυθμό και κίνητρο για τα επίσημα ματς, διαπιστώνοντας παράλληλα και το βαθμό απόκρισης σε  όσα δουλεύονται στις προπονήσεις.

Το ματς που άνοιξε την αυλαία του τουρνουά για τον ΣΠΑΚ ήταν αυτό με τον Πιερικό όπου οι Καρδιτσιώτες ηττήθηκαν με 0-3 αλλά τα σετ ήταν «γεμάτα» από πόντους και ο χρόνος συμμετοχής μοιράστηκε ισόποσα (20-25, 19-25, 21-25)

Στο δεύτερο παιχνίδι, ο ΣΠΑΚ κατάφερε να επικρατήσει με 0-3 σετ πιο εύκολα (17-25, 11-25, 15-25) όπου κι εδώ σημειώθηκαν αρκετές δοκιμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συντηρητικά αγωνίστηκε ο Βαϊόπουλος λόγω εξάρθρωσης σε δάχτυλο του χεριού.

ΣΠΑΚ (Φ. Αλεξίου): Τ. Παπαγεωργίου, Ντόμπρα, Μάντζιος, Αναγνώστου, Καρράς, Χειμωνέττος (λ), Λαζινός, Βαϊόπουλος, Ρεζκ, Μαλλιώρας, Σ. Αλεξίου, Γιαννουσάς, Φατόλας.