Ώρα μηδέν για την Αναγέννηση

Αβεβαιότητα προέκυψε για το μέλλον της ποδοσφαιρικής Αναγέννησης, μετά τη σημερινή (8/1) επαναληπτική Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Η Συνέλευση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και οι συμμετέχοντες (25 σε αριθμό, 13 εκ των οποίων εγγεγραμμένα μέλη από τα 52 συνολικά) έκαναν ύστατη προσπάθεια για να κρατήσουν ζωντανό το ποδοσφαιρικό τμήμα, σε αυτή την αδιάλειπτη παρουσία του στις Εθνικές κατηγορίας από καταβολής πρωταθλημάτων.

Ενώπιον του Σώματος, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Γιώργος Κατσίκης υπέβαλε την παραίτησή του με γραπτή επιστολή που μολονότι δεν έγινε δεκτή, η απόφαση του κ. Κατσίκη ήταν τελεσίδικη.

Στη Συνέλευση παρουσιάστηκαν τα δεδομένα για συνέχιση της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, τα οικονομικά δεδομένα που απαιτούνται αλλά και τα αγωνιστικά, όπου τονίστηκε ότι οι πόροι και η ανταπόκριση προς τον ιστορικό Σύλλογο είναι τέτοιοι που η συνέχιση της πορεία του στις φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη.

Το λόγο τότε πήρε ο Καρδιτσιώτης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής, Παναγιώτης Μπούτας, ο οποίος έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Αναγέννησης, τονίζοντας πως είναι διατεθειμένος να κάνει την ύστατη προσπάθεια σε συνεργασία με τον Τάκη Δρόσο και τον κ. Γιώργο Βλάχο που ήταν επίσης παρών, ώστε να ολοκληρώσει η ΑΣΑ το πρωτάθλημα στο γήπεδο.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν οι απαραίτητες επαφές, ώστε να βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για να συνεχίσει η Αναγέννηση να αγωνίζεται στη Γ΄Εθνική.

Σε αυτό το κομμάτι, τονίστηκε ότι μέχρι στιγμής τα έξοδα της ομάδας ανέρχονται στα 31.000 ευρώ και αφορούν μισθοδοσία, διαμονές και τροφοδοσία ποδοσφαιριστών, κίνηση για αποστολή της ομάδας σε εκτός έδρας ματς, δαπάνες για τις αμοιβές των διαιτητών, ενώ τα έσοδα από τα διαρκείας και τα εισιτήρια του εκάστοτε αγώνα είναι μηδαμινά για να υπάρξει το απαιτούμενο «μαξιλαράκι» να πορευτεί με δυναμική η ομάδα. Για το υπόλοιπο της σεζόν υπολογίζεται ότι χρειάζονται ακόνη 20.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 5.000 ευρώ ως άμεση ανάγκη για κάλυψη υποχρεώσεων.

Όλα αυτά, την ώρα που στη Γενική Συνέλευση έγινε αναφορά από τον κ. Κατσίκη και για το αγωνιστικό κομμάτι όπου αυτή τη στιγμή το ρόστερ απαρτίζεται από 16 ποδοσφαιριστές. Από αυτούς, δύο είναι τερματοφύλακες (Κούτσικος, Αναστασίου), δύο δανεικοί από τον Απόλλωνα  Λάρισας (Λουκάς, Τσιάντας) και έναν από τον ΝΠΣ Βόλος (Παπαδόπουλος) που το πιο πιθανό είναι να αποχωρήσουν, ενώ για το επερχόμενο ματς με τον Αλμυρό υπάρχουν και δύο τιμωρημένοι (Τζέλλος, Θ. Αλεξίου) που σημαίνει ότι εφόσον άπαντες τεθούν στη διάθεση της ομάδας, τότε η αποστολή θα απαρτίζεται από 14 ποδοσφαιριστές.

Σε περίπτωση που δε βρεθεί η λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα τότε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης θα αποσυρθεί ο ιστορικός σύλλογος από την κατηγορία. Αυτό βέβαια, βάσει ΚΑΠ επιφέρει ποινές και πρόστιμα, ενώ υπάρχει πάντα ένα «παράθυρο» που για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται και αφορά πιθανή αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος (ενδεχομένως να σηματοδοτεί σε παραμονή στην κατηγορία), όμως δεν περιλαμβάνει ομάδες που έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα)

Για να έχουμε πιο σαφή εικόνα για το τι μέλει γενέσθαι θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση της Αναγέννησης, η οποία αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Από τις προτάσεις που κατατέθηκαν αλλά απορρίφθηκαν ήταν και η παραίτηση της Διοίκησης του ΑΣ Αναγέννηση και η διοίκηση Πρωτοδικείου, όμως δεν τελεσφόρησε.