Όλα μηδέν στο φιλικό Αναγέννησης-Διγενή

Φιλικό που γρήγορα θα ξεχαστεί από τη μνήμη όσων το παρακολούθησαν αλλά και των ίδιων των ποδοσφαιριστών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (1/9) στο «Γ. Μπαζής».

Η Αναγέννηση υποδέχτηκε τον Διγενή Αρτεσιανού και το 0-0 αποτυπώνει την πλήρη εικόνα του αγώνα, καθώς οι «Κιτρινόμαυροι» σε αντίθεση με το φιλικό κόντρα στον Ηρακλή, έδειξαν κουρασμένοι και δεν κατάφεραν να γίνουν δημιουργικοί απέναντι σε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο στην Α’ ΕΠΣΚ.

Η αφόρητη ζέστη, σε συνδυασμό με τις επίπονες προπονήσεις κατέστησε δύσκολη την προσπάθεια αποτύπωσης στον αγωνιστικό χώρο όσων ήθελε να δει ο Γιάννης Ποντίκας, σε ένα ρόστερ που τονίζουμε ότι δεν αποκλείεται έως και τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου να αλλάξει και πάνω από το ήμισυ.

Πάντως το παιχνίδι που είχε διάρκεια 70 λεπτών, χωρίς καμία δόση υπερβολής λειτούργησε ως…αντίδοτο στην αϋπνία, καθώς οι φάσεις ήταν λιγοστές, κυριάρχησε εκατέρωθεν ο ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης με βαθιές μπαλιές, έστω και αν η ΑΣΑ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να είναι η ίδια που θα ελέγχει το ρυθμό και θα απειλεί.

Ο τεχνικός της Αναγέννησης, Γιάννης Ποντίκας, ο οποίος δεν είχε στη διάθεση τους Ηλιού, Ζάχο, Αναστασίου και Πανταζή, χρησιμοποίησε όλους τους διαθέσιμους παίκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων διεκδικούν μια θέση στο ρόστερ της νέας περιόδου.

Από την πλευρά του ο Διγενής παρουσίασε καλή εικόνα στην αναμέτρηση, Τόλης Παπακώστας έβγαλε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων και μετά το νικηφόρο φιλικό μεσοβδόμαδα με την ΑΕ Λεονταρίου.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι η μοναδική μεγάλη ευκαιρία της φιλικής αναμέτρησης ήταν ένα όμορφο πλασέ του Γόρδιου, το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι του Γκαρνάρα.

Στην περισσότερη ώρα παιχνιδιού, η Αναγέννηση προσπαθούσε με γεμίσματα να απειλήσει την αντίπαλη εστία αλλά είτε εύκολα είτε πιο δύσκολα, ο κίνδυνος απομακρυνόταν από τα καρέ των φιλοξενούμενων.

Επόμενο φιλικό για την ΑΣΑ, αυτό της Τετάρτης (5/9) με αντίπαλο τα Μετέωρα εκτός έδρας, ενώ ο Διγενής θα δώσει την πρόβα τζενεράλε του το ερχόμενο Σάββατο (8/9) πριν το ματς κυπέλλου, με αντίπαλο που ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Ι. Ποντίκας): Καρατζάς, Κιόρρας, Καραμπίνας, Τζέλλος, Παπαδόπουλος, Δ. Αλεξίου, Τζέλλος, Χρ. Γόρδιος, Καρβούνης, Θ. Αλεξίου, Αναγνώπουλος, Β. Αργυρόπουλος. Αγωνίστηκαν και οι: Χρυσικός, Πούλιος, Καινούργιος, Παπαευθυμίου, Σακελλαρίου, Γκίκας, Χούμος.

Διγενής Αρτεσιανού (Απ. Παπακώστας): Γκαρνάρας, Κυριτσόπουλος, Παπαναστασίου, Ι. Αδάμος, Π. Αδάος, Κουτρούλιας, Δ. Κωστόπουλος, Καλογρίτσας, Ευ. Αδάμος, Γ. Αλεξίου, Δ. Παπακώστας. Αγωνίστηκαν και οι: Κούτρας,Βράκας, Πολύζος.