Όλα έτοιμα για τον 42ο τελικό κυπέλλου ΕΠΣΚ «Ανδρέας Γεωργίου» ΑΟ Σελλάνων – Απόλλων Μακρυχωρίου!

Με γιορτινή διάθεση και συνέντευξη τύπου, η οποία καθιερώθηκε από πέρυσι, άνοιξε η αυλαία του 42ου τελικού κυπέλλου ΕΠΣΚ «Ανδρέας Γεωργίου», παραμονή του αγώνα που θα αναμετρηθούν ΑΟ Σελλάνων και Απόλλων Μακρυχωρίου!

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Κιέριον», η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΚ μαζί με τους εκπροσώπους των διοικήσεων των δύο ομάδων, τους προπονητές και τους αρχηγούς, παραχώρησαν δηλώσεις, σε έναν τελικό που συμπίπτει με την πεντηκοστή επέτειο της τοπικής Ένωσης και έχει έντονο τον φιλανθρωπικό του χαρακτήρα,  αφού έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν για το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα» – παράρτημα Καρδίτσας.

Ειδικότερα, στο πάνελ τη θέση πήραν ο πρόεδρος της Ε.Ε. της ΕΠΣΚ κ. Μανώλης Παλάσκας, ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Γιώργος Λάμπρου, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής κ. Πέτρος Παπαδάκος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Αθανάσιος Παππάς και ο αναπληρωτής Γραμματέας κ. Δημήτρης Κωτούζας, ο οποίος συντόνισε τη συνέντευξη.

Από πλευράς φιναλίστ, ο τυπικά γηπεδούχος ΑΟ Σελλάνων εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο κ. Αποστόλη Μοσχόπουλο, τον προπονητή Γιάννη Μπουρνάκα και τον αρχηγό Νίκο Κούρκουλα, ενώ ο τυπικά φιλοξενούμενος, Απόλλων Μακρυχωρίου από τον διοικητικό παράγοντα κ. Κώστα Αργυρόπουλο, τον προπονητή Βάιο Καραγιάννη και τον αρχηγό Αλέξανδρο Κρανιώτη.

Ο κ. Κωτούζας καλωσόρισε τους καλεσμένους και ευχήθηκε να διεξαχθεί ένας τελικός στα πλαίσια του fair play και αντάξιος των δύο ομάδων που έφτασαν έως το τέλος του δρόμου.

Παρουσίασε τις ομάδες, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ονομασία που αποκτά η διοργάνωση από φέτος και στο εξής, προς τιμήν του επί σειρά ετών νομικού συμβούλου της ΕΠΣΚ και παλαιού προέδρου της Αναγέννησης, δικηγόρου Ανδρέα Γεωργίου. Επίσης, υπογράμμισε τη φιλανθρωπική δράση και συνεισφορά του τελικού με την ενίσχυση της «Φλόγας» αλλά και τον εορταστικό χαρακτήρα με αγώνες επίδειξης των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΚ και των ακαδημιών του ΑΟ Σελλάνων, σε ένα ματς βγαλμένο από το μέλλον του Καρδιτσιώτικου ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Μανώλης Παλάσκας ευχήθηκε καλή επιτυχία στα δύο σωματεία χαρακτηρίζοντας τον αγώνα γιορτή. Κάλεσε τις δύο ομάδες να δείξουν τον καλύτερο αγωνιστικό εαυτό τους αναφέροντας πως ο τελικός είναι γιορτή καθώς συμπέφτει με τα 50 χρόνια της Ενωσης και πλέον θα ονομάζεται «Ανδρέας Γεωργίου». Αγκαλιάζουμε την «Φλόγα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παλάσκας και καλούμε τους φίλους του ποδοσφαίρου να δώσουν το παρών στο παιχνίδι.

Αναλυτικά:

«Πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή για την τρέχουσα περίοδο αλλά και μια χρονιά ορόσημο για το τοπικό ποδόσφαιρο. Το 2018 η ΕΠΣ Καρδίτσας συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυσή της και βρίσκεται ίσως στην καλύτερη περίοδο της ζωής της.

Συγχαίρουμε τα σωματεία του ΑΟ Σελλάνων και του Απ. Μακρυχωρίου για την πορεία και την συμμετοχή τους στον τελικό. Θέλουμε να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία. Επίσης στον ΑΟ Σελλάνων να παραμείνει στη Γ΄ Εθνική και στον Απόλλων Μακρυχωρίου να επιτύχει τους στόχους του. Είναι κοινή πεποίθηση και κοινός στόχος ότι ο τελικός είναι μια γιορτή. Και θα είναι καθώς τόσο η ΕΠΣΚ όσο και τα σωματεία θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε ο τελικός να μείνει στην ιστορία».

Ο κ. Λάμπρου ευχήθηκε να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να γεμίσει ο κόσμος το γήπεδο σε έναν τελικό ο οποίος έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα για την «Φλόγα» και θα ονομάζεται «Ανδρέας Γεωργίου».

Ο κ. Παπαδάκος από την πλευρά του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για να αναβάθμιση του θεσμού που πλέον το πρόγραμμα γίνεται με το σύστημα της ΕΠΟ. Το παιχνίδι τόνισε συμπέφτει με τα 50 χρόνια της ΕΠΣΚ και θα έχει εορταστικό χαρακτήρα. Επίσης, είπε πως πριν τον κανονικό αγώνα θα διεξαχθούν φιλικές αναμετρήσις από τις Μικτές ομάδες της Ένωσης και τα τμήματα υποδομής του ΑΟ Σελλάνων.

Η πρόεδρος της «Φλόγα» κ. Ξηντάρα –Γαρίτου αναφέρθηκε στο έργο του Συλλόγου από το 1982 έχοντας καταφέρει να έχει εκπροσώπους σε πολλές πόλεις. Συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες είπε η πρόεδρος του παραρτήματος της «Φλόγας» και με βοήθεια των φίλων του Συλλόγου φτιάξαμε ξενώνες και αποκτήσαμε εξοπλισμό. Ευχαρίστησε την ΕΠΣ Καρδίτσας που αγκάλιασε την «Φλόγα» και ευχήθηκε η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί.

Τέλος κάλεσε τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο να περάσει από το περίπτερο που θα έχει στηθεί για να ενημερωθεί.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Αθ. Παππάς ευχήθηκε καλό αγώνα στις δύο ομάδες και καλό επίσης διαιτητικό αγώνα επισημαίνοντας ότι η Επιτροπή επέλεξε τους καλύτερους διαιτητές, οι οποίοι είναι: 1ος διαιτητήςς ο κ. Τριαντάφυλλος Τίκας, Α’ βοηθός ο κ. Γιώργος Στεφανής, Β’ βοηθός ο κ. Δημήτρης Τίκας και 4ος διαιτητή ο κ. Δημήτρης Μαριολάς.

Ο προπονητής του ΑΟ Σελλάνων Γιάνννης Μπουρνάκας τόνισε ότι ο αγώνας είναι γιορτή, μιας και έχει φιλανθρωπικό σκοπό. Ευχήθηκε να κερδίσει ο καλύτερος συγχαίροντας τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου που έφτασε στον τελικό. Τόνισε πως η ομάδα του θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τρόπαιο μιας και έφτασε στον τελικό αν και ο πρώτος στόχος για φέτος ήταν το πρωτάθλημα.

Ο προπονητής του Απόλλωνα Μακρυχωρίου Βάιος Καραγιάννης έδωσε συγχαρητήρια στον ΑΟ Σελλάνων και ευχήθηκε όλα να πάνε καλά σε ότι αφορά τον στόχο της παραμονής που έχει. Σε ότι αφορά την ομάδα του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει ευχαρίστησε τους παίκτες του, τονίζοντας πως το αυριανό παιχνίδι είναι γιορτή με ιερό σκοπό.

Ο αρχηγός του ΑΟ Σελλάνων Νίκος Κούρκουλας ευχήθηκε να γίνει ένα καλό παιχνίδι σε έναν τελικό όπου δεν υπάρχει φαβορί, θα κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός είπε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός του Απόλλωνα Μακρυχωρίου Αλέξης Κρανιώτης έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΠΣΚ για την προσπάθεια και στην «Φλόγα». Κάλεσε τους φιλάθλους να δώσουν το παρών στο γήπεδο σε ένα αγώνα που γίνεται για καλό σκοπό. Να γίνει ένας καλός τελικός ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της Καρδίτσας και ο καλύτερος ας κερδίσει, τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος του ΑΟ Σελλάνων κ. Απ. Μοσχόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΠΣΚ, τονίζοντας πως είναι τιμή που συμμετέχει η ομάδα του σε ένα τελικό που πλέον θα ονομάζεται «Ανδρέας Γεωργίου». Και αυτός με τη σειρά του κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο λόγω του φιλανθρωπικού χαρακτήρα του παιχνιδιού.

Αναλυτικά:

«Ο τελικός του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας αποτελεί γιορτή για το τοπικό ποδόσφαιρο και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να έχει αυτό το χαρακτήρα. Είναι τιμή και χαρά μας να συμμετέχουμε σε έναν ακόμη τελικό. Ιδιαίτερα φέτος που η διοργάνωση πλέον φέρει το όνομα του αείμνηστου Ανδρέα Γεωργίου. Πρόκειται για μια απόφαση της ΕΠΣ Καρδίτσας που θεωρώ βρίσκει σύμφωνους όλους όσους ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο.

Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, καθώς ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και είναι για ιερό σκοπό.

Εύχομαι να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο της ποιότητας των δύο συλλόγων καθώς θα αγωνιστεί μια ομάδα Γ’ Εθνικής με μια ομάδα που μάχεται φέτος για την κατάκτηση του τίτλου και κατ επέκταση για την άνοδο στη Γ Εθνική.

Πεποίθησή μου είναι ότι θα γίνει σίγουρα ένας σπουδαίος τελικός, γιατί θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες στελεχώνονται από ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο, με ποδοσφαιρική παιδεία, με ήθος και με παράγοντες οι οποίοι κάνουν τα μέγιστα έτσι ώστε οι ομάδες τους να πρωταγωνιστούν και να δείχνουν το καλύτερο πρόσωπο σε όλα τα επίπεδα.

Μην ξεχνάμε ότι πρωταγωνιστές πρέπει να είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές γι΄ αυτό και καλώ τον κόσμο να χειροκροτήσει τις προσπάθειες και των δυο ομάδων.

Εκ μέρους της διοίκησης του ΑΟ Σελλάνων θέλω να τονίσω ότι είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για αυτή την ομάδα, η οποία φέτος έχει δείξει το ανάστημά της όχι μόνο στο Νομό αλλά και σε επίπεδο εθνικής κατηγορίας. Δουλεύουμε με ένα συγκεκριμένο πλάνο το οποίο και συνεχίζουμε και δεν θα το εγκαταλείψουμε».

Το μέλος της διοίκησης του Απόλλωνα Μακρυχωρίου κ. Κώστας Αργυρόπουλος τόνισε πως είναι μια ιστορική ημέρα η αυριανή και ευχήθηκε να κατακτήσει τον τίτλο η ομάδα του, ενώ αναφερόμενος στον ΑΟ Σελλάνων ευχήθηκε να παραμείνουν στην κατηγορία. Ο σκοπός είναι ιερός λόγω της «Φλόγας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον κ. Λάμπρου να παίρνει τον λόγο αναφερόμενος στο νέο αθλητικό κέντρο που αναμένεται να οικοδομηθεί δίπλα από το Μουσικό Λύκειο Καρδίτσας αλλά και το Ενωσιακό Γήπεδο, απαντώντας με χιούμορ σε σχόλια για τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις αλλά τονίζοντας με νόημα ότι η ΕΠΣΚ χαιρετίζει κάθε προσπάθεια επένδυσης σε αθλητικό χώρο στην Καρδίτσα, ενώ επισήμανε ότι η πολιτική δεν αποτελεί φιλοδοξία για την Ένωση που επικεντρώνεται μόνο στα του ποδοσφαίρου: