Χρ. Ζάχος: «Στόχος είναι η καθιέρωση στην κατηγορία»

Συνέντευξη στην εκπομπή Goal foul Magazine και στους Στέλιο Τσανάκα και Κώστα Κουτσιαρίδα έδωσε ο αντιπρόεδρος του Α.Σ.Κ Χρήστος Ζάχος την Παρασκευή. Μίλησε για τις εμπειρίες και τις νέες για τον ΑΣΚ καταστάσεις στη Γ’ Εθνική, τους στόχους, το όνειρο για τον ίδιο αλλά και τη διοίκηση, τις ακαδημίες ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξή του μέχρι στιγμής.

Ο ΑΣΚ, νεοφώτιστος στην κατηγορία, κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύσκολες ομάδες στην αρχή του πρωταθλήματος και τα πήγε περίφημα. «Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα με ομάδες φαβορί. Κάναμε δύο νίκες στην έδρα μας με τη Νίκη Βόλου και Πρωτέα Γρεβενών και θέλουμε να κρατήσουμε αλώβητη την έδρα μας. Εκτός έδρας παίξαμε με ομάδες φαβορί και με μεγάλα μπάτζετ,την ΑΕΛ και τον Αίολο Αστακού».

Το παιχνίδι στον Αστακό δείχνει το χαρακτήρα που έχει διαμορφώσει ο ΑΣΚ τα τελευταία χρόνια.»Νομίζω σταθήκαμε στο ύψος μας στον Αστακό και κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση. Το παιχνίδι με τον Αίολο δείχνει το χαρακτήρα που έχει διαμορφώσει ο ΑΣΚ τα τελευταία χρόνια, είμαστε μια παρέα, μια καλή ομάδα που μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις συνθήκες».

Όσον αφορά το μυστικό της επιτυχίας; «Το μυστικό της επιτυχίας είναι τα παιδιά της πόλης,τα δικά μας παιδιά. Συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο με την περσινή επιτυχημένη χρονιά. Βέβαια γίνανε κάποιες προσθήκες (Γεωργίου) και γύρισαν κάποια παιδιά (Αντωνίου, Μπραϊμιώτης). Η ομάδα στηρίζεται ως επί το πλείστον σε Καρδιτσιώτες».

Αρωγός στην δύσκολη προσπάθεια που κάνει ο ΑΣΚ είναι ο κόσμος που στηρίζει και φέτος όπως και πέρσι.»Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για τη στήριξή του και τον καλούμε να γίνει ο 6ος παίκτης αυτής της ομάδας. Να αγκαλιάσουν αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται και αναδεικνύουν την Καρδίτσα. Ο κόσμος μπορεί να στηρίξει τον ΑΣΚ είτε σαν φίλαθλος είτε σαν συνοδοιπόρος αυτής της προσπάθειας. Δεν είναι πυροτέχνημα αυτή η προσπάθεια».

Ακολούθως αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στη Γ Εθνική και Α1′ ΕΣΚΑΘ και στη μηδενική βοήθεια της πολιτείας.»Oι διαφορές είναι τεράστιες. Οι ομάδες έχουν μεγάλα μπάτζετ, η οργάνωση είναι τελείως διαφορετική. Ακόμα και οι αποστάσεις φέτος είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με πέρσι. Παλιότερα υπήρχε μια οικονομική βοήθεια στις ομάδες για τις μετακινήσεις, πλέον έχουν κοπεί και αυτά τα έσοδα. Τα μοναδικά έσοδα είναι από τα εισιτήρια αγώνων,εισιτήρια διαρκείας και από τους χορηγούς που μας στηρίζουν ανελλιπώς εδώ και δύο χρόνια».

Το επόμενο παιχνίδι για τον ΑΣΚ είναι στην Καρδίτσα με αντίπαλο τον Πανεδεσσαϊκό,ο οποίος είναι ουραγός στη βαθμολογία. Ο ίδιος όμως ο Ζάχος μίλησε για έναν ακόμη τελικό, όπως βλέπουν όλα τα παιχνίδια στον ΑΣΚ φέτος. «Μπορεί ο Πανεδεσσαϊκός να βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Θα έρθουν στην Καρδίτσα να παίξουν ελεύθερα, χωρίς άγχος για να κάνουν τη ζημιά. Για εμάς ο στόχος είναι η νίκη για να πετύχουμε το 3/3 στην έδρα μας».

Συζήτηση έγινε στην εκπομπή και για τους στόχους της ομάδας.»Στόχος της ομάδας με βάση και τα έως τώρα αποτελέσματα είναι η καθιέρωση, να εδραιωθούμε στην κατηγορία. Αν η πορεία της ομάδας συνεχίσει να είναι το ίδιο καλή, δεν σας κρύβω ότι έχω στην άκρη του μυαλού μου και την 5η θέση. Βέβαια ο μεγάλος στόχος είναι η Καρδίτσα να πάει ψηλά, να ανέβει ψηλά, αλλά δεν έχουμε σαν άμεσο στόχο την Β’ Εθνική. Θέλουμε να γίνει σταδιακά».

Όπως κάθε οργανωμένη και μεγάλη ομάδα, έτσι και ο ΑΣΚ έχει σαν πρώτο μέλημά του τις ακαδημίες.»Έχουμε κάνει μια αύξηση του αριθμού των παιδιών στις ακαδημίες της τάξεως του 20%, αριθμούμε περίπου 90 παιδιά και στόχος μας δεν είναι άλλος από το να βγάλουμε αυτά τα παιδιά, θέλουμε να παίξουν μπάσκετ. Προπονητές των ακαδημιών είναι οι Κομποδιέτας, Εγγλέζος και Παπαδόπουλος οι οποίοι δίνουν και την ψυχή τους για την ομάδα».

Έγινε λόγος και για το κλειστό της πόλης, ένα πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια την Καρδίτσα.»Δεν έχει γίνει τίποτα που να μας κάνει να συνεχίσουμε, να έχουμε το κίνητρο. Αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα,όχι μόνο εμείς αλλά και όλες οι ομάδες της Καρδίτσας. Είναι πολλές οι ομάδες και οι αθλητές που προπονούνται στο κλειστό και υπάρχει μια ασελγησία από την πλευρά του δήμου όσον αφορά την κατανομή των ωρών. Έγινε μια συνάντηση με τη δημοτική αρχή στην αρχή της χρονιάς αλλά είναι δύσκολο να βρούμε μια χρυσή τομή,» χαρακτηριστικά είπε.

Υπάρχει η αντίληψη-λανθασμένη ότι οι προέδροι των ομάδων «βγάζουν» λεφτά από τις ομάδες. Ο αντιπρόεδρος του ΑΣΚ καταρρίπτει αυτό τον ισχυρισμό: «Δεν βγάζουμε χρήματα από την ομάδα, ότι κάνουμε το κάνουμε από την αγάπη μας για το άθλημα, την ομάδα και για να αναδείξουμε νέους αθλητές. Ευτυχώς έχουμε πολλόυς χορηγούς που μας στηρίζουν και τους ευχαριστούμε θερμά. Ήταν και αυτό ένα στοίχημα για εμάς. Αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της παλιάς με την καινούρια διοίκηση.

Τέλος αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στον κόσμο και στην καθοριστική συμβολή του.»Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας γιατί αυτά τα παιδιά το αξίζουν και τον ευχαριστούμε για τη μέχρι στιγμής στήριξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι έρχεται κόσμος ακόμα και εκτός έδρας και μας στηρίζει» ολοκλήρωσε.