Χρύσα Τσιλίκα: «Θετική η φετινή σεζόν – Υπάρχει ταλέντο στο Γυναικείο ποδόσφαιρο»!

Η χρονιά που μόλις τελείωσε βρήκε τις Ελπίδες Καρδίτσας να τερματίζουν στη 2η θέση της Α’ Εθνικής Γυναικών και να πραγματοποιούν μία πορεία που προκάλεσε θαυμασμό και αίσθηση σε όλη την Ελλάδα, αφού το Καρδιτσιώτικο συγκρότημα καθιερώθηκε στις ομάδες που θέτουν σταθερά πρωταγωνιστικούς στόχους στο Γυναικείο ποδόσφαιρο της χώρας.

Για τη σεζόν που μας πέρασε την ποδοσφαιρική της σταδιοδρομία και το Γυναικείο ποδόσφαιρο γενικότερα η τερματοφύλακας των Ελπίδων, Χρύσα Τσιλίκα παραχώρησε συνέντευξη. Η 19χρονη Καρδιτσιώτισσα τερματοφύλακας μίλησε τόσο για την ομάδα της, όσο και για την εμπειρία της στην Εθνική Νεανίδων, ενώ αναφέρθηκε και στις ακαδημίες που λειτουργούν στο συγκρότημα του Τάκη Κουτσονάσιου.

Αναλυτικά:

Ποτέ ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο στην ηλικία των 6».

Ποια η διαδρομή σου μέχρι στιγμής στο χώρο;

«Ξεκίνησα από την ακαδημία του Ταυρωπού όπου έπαιζα μόνο με αγόρια και τότε βρέθηκα αντίπαλη με την ακαδημία αγοριών του Τάκη Κουτσονάσιου, ο οποίος μου έκανε πρόταση να πάω στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του, τις Ελπίδες Καρδίτσας. Σε αυτήν την ομάδα αγωνίζομαι δέκα χρόνια. Ωστόσο, λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού (χιαστός) η ευκαιρία να αγωνιστώ στην Α’ Εθνική Γυναικών μου δόθηκε πέρυσι. Επιπρόσθετα, φέτος είχα την τιμή να αγωνιστώ με την Εθνική Νεανίδων.

Πώς είδες το φετινό πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών και την πορεία των Ελπίδων;

Στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής αγωνίζονται συνολικά 10 ομάδες. Αυτός είναι ο λόγος που το κάνει αρκετά ανταγωνιστικό ειδικότερα για μία ομάδα όπως οι Ελπίδες Καρδίτσας που σκοπός και στόχος μας είναι να πρωταγωνιστούμε σε αυτό. Στόχος μας για ακόμα μία σεζόν ήταν το πρωτάθλημα και το κύπελλο αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Παρ’ όλα αυτά, η φετινή μας πορεία ήταν αρκετά θετική, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Καταφέραμε επάξια να τερματίσουμε στη 2η θέση πίσω από τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ».

Πώς αξιολογείς τη λειτουργία Γυναικείων ακαδημιών στις Ελπίδες;

Τα τμήματα υποδομής των Ελπίδων Καρδίτσας που δημιουργήθηκαν την περασμένη χρονιά έχουν γνωρίσει μεγάλη βελτίωση πάρα το μόλις ένα χρόνο λειτουργίας τους. Αυτό είναι φανερό, καθώς πολλά νέα κορίτσια στελεχώνουν τόσο τη γυναικεία ομάδα των Ελπίδων Καρδίτσας όσο και τα τμήματα της Εθνικής. Οι άνθρωποι της ομάδας δίνουν μεγάλη προσοχή στα νεαρά κορίτσια και πιστεύουν στις δυνατότητες και στο ταλέντο τους.

Σε τι υστερεί και τι βρίσκεται σε καλό επίπεδο στο Γυναικείο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Είναι γνωστό πως το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν είναι αρκετά ανεπτυγμένο και αναγνωρισμένο. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε σημαντικά βήματα προόδου και συνεχούς ανάπτυξης και αναγνώρισής του. Κατά τη γνώμη μου αυτό οφείλεται στους παράγοντες και στους προπονητές των ομάδων οι οποίοι παρά τις δυσκολίες μας στηρίζουν και προωθούν το γυναικείο ποδόσφαιρο με κάθε τρόπο. Επιπλέον, μεγάλη ανάπτυξη έχει γνωρίσει τον τελευταίο χρόνο λόγω των διακρίσεων και των επιτυχιών των Εθνικών ομάδων, αφού οι Ομοσπονδιακοί προπονητές δίνουν ευκαιρίες σε παίκτριες οι οποίες κατάφεραν να τους δικαιώσουν. Συνοψίζοντας, ελπίζουμε στη διεύρυνση του Ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου, καθώς υπάρχει πολύ ταλέντο ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες που πρέπει να αναδειχθεί.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου και τις συμπαίκτριες μου για όλες τις ευχάριστες εμπειρίες που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τους γονείς μου που στηρίζουν την προσπάθεια μου».

Πηγή: womensports