Φιλικό…ανασυγκρότησης με Ικάρους για τον ΑΣΚ (pics)

Ένα φιλικό απαραίτητο για να ανασυνταχθεί έδωσε ο ΑΣ Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ την Τετάρτη (14/11) το απόγευμα.

Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα αντιμετώπισε τους Ικάρους Τρικάλων, σε ένα ματς που αντικατέστησε την απογευματινή προπόνηση και λειτούργησε περισσότερο ως τόνωση του ηθικού και του ρυθμού που θέλουν να δώσουν οι Κυανόλευκοι για τη συνέχεια των επίσημων ματς.

Το Σάββατο (17/11) ο ΑΣΚ φιλοξενείται στον Πειραιά από τον ουραγό Εθνικό σε ένα ματς που αντιμετωπίζεται με δέουσα σοβαρότητα στο Καρδιτσιώτικο «στρατόπεδο», όπως άλλωστε φάνηκε από το σημερινό φιλικό.

Ο Ι. Τζήμας με τους συνεργάτες του θέλησαν να δουν την αγωνιστική συμπεριφορά όλων των αθλητών τους, να ενεργοποιήσουν ολοένα και περισσότερο την ετοιμότητά τους για να αξιοποιηθούν καταλλήλως στα επόμενα ματς, αρχής γενομένης από το προσεχές εκτός έδρας.

Σε ένα πρωτάθλημα όπου οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές (ο ΑΣΚ είναι μία νίκη μακριά από την κορυφή ενώ αν κέρδισε τον Αμύντα θα συγκατοικούσε σε αυτή μαζί με Ιωνικό Νικαίας, Ηρακλή και Ερμή Αγιάς), η σημασία της συμβολής και συνεισφοράς κάθε παίχτη είναι ξεχωριστή, ιδίως από τη στιγμή που τα απρόοπτα τραυματισμών δε λείπουν.

Στο φιλικό που δεν κρατήθηκε σκορ, ο ΑΣΚ τέσταρε πρόσωπα και σχήματα, είδε τους νεαρούς του παίχτες να έχουν πρωτεύοντα ρόλο σε ό,τι αφορά τα πλάνα του παιχνιδιού και γενικότερα αντλήθηκαν κάποια στοιχεία για το πόσο ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα συστήματα.

Το θετικό είναι ότι ο Κακλαμάνος δοκίμασε να επιστρέψει μετά το χτύπημα που δέχτηκε στο ματς με τον Αμύντα και δείχνει ότι πολύ σύντομα θα ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στην πλάτη, ενώ η κατάσταση του Παπαχρήστου που είχε μία άτυχη στιγμή στο ματς, πατώντας σε πόδι αντιπάλου, δεν εμπνέει ανησυχία.

Το φιλικό αυτό, λοιπόν, ήρθε εκτάκτως στο πρόγραμμα προετοιμασίας του ΑΣΚ στην εβδομάδα που διανύουμε, μιας και άπαντες στην ομάδα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την έξοδο στον Εθνικό. Πρόκειται για έναν αντίπαλο απρόβλεπτο, ο οποίος δεν έχει να χάσει τίποτε, γνωρίζοντας ότι τίθεται αντιμέτωπος με πιο έμπειρες και -ενδεχομένως- πλήρεις ομάδες και έτσι τα πλάνα καταστρώνονται με σεβασμό στον αντίπαλο και προσήλωση για τη νίκη.

Εξάλλου το πρόγραμμα, ακολούθως ξαναγίνεται εξαιρετικά δύσκολο, αφού μετά τον Εθνικό, έρχονται τα εντός έδρας ματς με Ψυχικό και Ερμή Αγιάς, η έξοδος στο Μαρούσι, ο αγώνας στην Καρδίτσα με τον Απόλλωνα Πάτρας και το τελευταίο ματς για το 2018 με την Καστοριά στη Μακεδονική πόλη. Συνεπώς η αντίδραση που χρειάζεται η ομάδα της Καρδίτσας είναι άμεση και άπαντες δουλεύουν με πίστη προς αυτή την κατεύθυνση και το κλίμα να παραμένει συσπειρωτικό.