Φιλική οριακή ήττα από τον Προμηθέα Πάτρα στην Πορταριά για ΑΣΚ!

Τα δυνατά φιλικά προετοιμασίας συνεχίζει ο ΑΣ Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ!

Μολονότι η ομάδα του Γιάννη Τζήμα βρίσκεται μόλις στην 9η ημέρα προετοιμασίας της, σταδιακά ενσωματώνει ολοένα και περισσότερα στοιχεία στο «χτίσιμό» της, τόσο σε φυσική κατάσταση όσο  και σε αγωνιστικό προσανατολισμό και μετά το φιλικό της Δευτέρας (27/8) με τους Λάιονς του Μπουρούση, ήρθε ένα πολύ σημαντικό τεστ με τον Προμηθέα Πάτρας.

Η φιλική αναμέτρηση στο κλειστό της Πορταριάς πραγματοποιήθηκε μπροστά σε φίλους της Καρδιτσιώτικης ομάδας που μετέβησαν στη γειτονική περιοχή για να δουν το νέο οικοδόμημα των Κυανόλευκων να αντιμετωπίζει την 4η ομάδα της περυσινής Basketleague και μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του Ελληνικού μπάσκετ.

Ο ΑΣΚ δοκίμασε τις αντοχές του απέναντι σε πιο έμπειρο και ποιοτικό αντίπαλο και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν μέσα στο σκορ, γνωρίζοντας οριακή ήττα (81-69) που πάντως δεν ενδιέφερε καθόλου, καμία από τις δύο πλευρές.

Και λέμε ότι δεν έχει σημασία καθότι αμφότερες οι πλευρές δοκίμασαν παίχτες και σχήματα, με αρκετές εναλλαγές στο σκορ, αφού ο ΑΣΚ προηγήθηκε ακόμη και με +10 (21-31) στο 2ο δεκάλεπτο, ενώ στο ημίχρονο το σκορ ήταν 36-35 και στο 30′, 64-56.

Το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα της Καρδίτσας μέσα σε τέσσερις ημέρες έχει δώσει ήδη δύο πολύ δύσκολα τεστ και είναι φανερό πως ο Γιάννης Τζήμας και οι συνεργάτες του επιθυμούν να δουν πώς λειτουργούν οι παίχτες τους κάτω από πίεση και πιο σύνθετες καταστάσεις από αυτές που θα αντιμετωπίσουν στο πρωτάθλημα της Α2.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη αναμέτρηση πρόσθεσε ακόμη ένα λιθαράκι στο πρεστίζ του ΑΣΚ, ο οποίος συνεχίζει να αποκομίζει υψηλού επιπέδου εμπειρίες, ανταλλάζοντας απόψεις με ανθρώπους του μπάσκετ και δημιουργώντας σχέσεις με σκοπό την ακόμη μεγαλύτερη οργάνωση και διεύρυνση των οριζόντων του.

Αμέσως μετά το ματς, οι δύο ομάδες δείπνησαν σε έξοχο κλίμα στο ξενοδοχείο που διαμένει ο Προμηθέας, όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Επόμενο φιλικό για τον ΑΣΚ, αυτό της Τρίτης (4/9) με αντίπαλο τον πρωταθλητή Ελλάδος, Παναθηναϊκό και πάλι στο κλειστό της Πορταριάς.