Υπεγράφη η παραχώρηση έκτασης για δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στην Καρδίτσα!

Τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ακίνητου 35,8 στρεμμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας (περιοχή αγροκτήματος Καρδιτσομαγούλας) με σκοπό τη δημιουργία Κέντρου Άθλησης Πόλης και Προπονητικού Αθλητικού Τουρισμού υπέγραψε σήμερα (15/3) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καρδίτσα, από κοινού με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.

Κατά την εκδήλωση της παραχώρησης χρήσης ακινήτου που πραγματοποιήθηκε στον ιστό της πόλης, δίπλα από το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Καρδίτσας, ο κ. Αποστόλου δήλωσε πως «το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή του σε δράσεις που στοχεύουν τόσο στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας, όσο και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των τοπικών κοινωνιών της Υπαίθρου, έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από εξήντα (60) δωρεάν παραχωρήσεις (την τελευταία τριετία) εκτάσεων και κτιριακών εγκαταστάσεων», για να συνεχίσει:

«Για το συγκεκριμένο εξετάσαμε με θετική «ματιά» το αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ενός κτήματος 35 στρ., με σκοπό τη δημιουργία εγκαταστάσεων άθλησης των νέων της ευρύτερης περιοχής της Καρδιτσομαγούλας.

Βεβαίως το Υπουργείο δεν παραμένει απλός ‘θεατής’ των παραχωρήσεων στις οποίες προέβη, αλλά παρακολουθεί και ελέγχει εάν επιτελείται ο σκοπός της παραχώρησης και παρεμβαίνει δραστικά όταν διαπιστωθούν παρεκκλίσεις από τον αρχικό και πραγματικό σκοπό της παραχώρησης.

Επιτρέψτε μου, με αφορμή την παραχώρηση αυτή να αναφερθώ στο νομικό πρόσωπο που ιδρύσαμε με την επωνυμία: «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΓΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ Α.Ε.» και το διακριτικό τίτλο «ΟΔΙΑΓΕ».

Ένας από τους μεγάλους στόχους του Οργανισμού είναι η προστασία της δημόσιας ακίνητης περιουσίας και η καλύτερη αξιοποίησή της πάντα με διαφανείς διαδικασίες και προς όφελος των Ελλήνων αγροτών. Έχουν ήδη καταγραφεί 1.800.000 στρ. αγροτικής γης και εκατοντάδες κτίσματα σε όλη τη χώρα».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Αποστόλου, σημείωσε πως ο ρόλος του ΟΔΙΑΓΕ είναι και η παρακολούθηση της τήρησης των όρων αξιοποίησης του χώρου, των χρονοδιαγραμμάτων και τις διαδικασιών λειτουργίας, επισημαίνοντας ότι έχουν παρουσιαστεί περιπτώσεις ανάκτησης της παραχώρησης κατά κυριότητα ή χρήση που δεν υπηρέτησε το σκοπό της παραχώρησης.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστός τόνισε:

«Με την παραχώρηση της έκτασης, θα γίνει και η απαιτούμενη μελέτη, ενώ ήδη η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει 500.000 ευρώ για τα πρώτα έργα που θα είναι το γήπεδο και άλλες υποδομές. Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες με συνεργασία και συνέργεια πετυχαίνουμε να γίνονται έργα χρήσιμα για την τοπική κοινωνία».

Ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε τους Υπουργούς για τη συνεργασία και τις συντονισμένες ενέργειες προκειμένου η συγκεκριμένη έκταση να μετατραπεί σε ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο για την Καρδίτσα, το οποίο θα χρησιμοποιεί και η Αναγέννηση.

Στην εκδήλωση υπογραφής  του παραχωρητήριου παραβρέθηκαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής κ. Στέλιος Ράλλης, οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπυρίδων Λάππας, κα Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου και κα Παναγιώτα Βράντζα, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος και λοιποί εκπρόσωποι φορέων.