Τσιτσιπάς: «Προσπαθώ να καταλάβω πώς τον έχει κερδίσει ο Φέντερερ»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Αυστραλιανού Οpen καθώς ο Ράφα Ναδάλ ήταν εντυπωσιακός και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον πρωταθλητή μας.

Ο Τσιτσιπάς παραδέχθηκε στην συνέντευξη Τύπου την ανωτερότητα του Ισπανού αλλά παράλληλα στάθηκε και στην δική του απόδοση που δεν ήταν αυτή επιθυμούσε.

«Δεν ξέρω τι να κρατήσω από αυτό το παιχνίδι. Πήρα μόνο έξι γκέιμ και αισθάνομαι πολύ περίεργα. Από την μία είμαι ευχαριστημένος με την πορεία μου στο τουρνουά αλλά και απογοητευμένος. Αισθάνθηκα ότι δεν μπορούσα να παίξω καλύτερα. Πνευματικά δεν ήμουν στο παιχνίδι, ένιωθα κενός στο μυαλό κι αυτό είναι περίεργο γιατί ποτέ δε νιώθω έτσι.

Ήθελα τόσο πολύ να ξυπνήσω. Ένιωθα ότι ο χρόνος αντίδρασης μου ήταν αργός. Ένιωθα ότι τίποτα δεν ήταν όπως συνήθως και προσπαθώ να καταλάβω τι πήγε λάθος. Ο Ναδάλ δεν σου δίνει την δυνατότητα να βρεις ρυθμό, έχει ένα μοναδικό ταλέντο. Σε κάνει να παίζεις άσχημα. Είχα πολλές προσδοκίες μετά τις ήττες σε Τορόντο και Βαρκελώνη, έλεγα ότι θα τον κερδίσω την επόμενη φορά», υποστήριξε ο Τσιτσιπάς και στην συνέχεια αναρωτήθηκε πως ο Φέντερερ έχει καταφέρει να νικήσει τον Ναδάλ.

«Προσπαθώ να καταλάβω πώς τον έχει νικήσει ο Φέντερερ. Παρόμοιο στυλ με εμένα. Προσπαθώ να καταλάβω αλλά δεν θέλω βέβαια να χάσω δέκα φορές μέχρι να το καταλάβω. Σίγουρα πάντως η συμμετοχή μου στο τουρνουά δίνει άλλη διάσταση στην καριέρα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα κάποιες καλές νίκες, ειδικά αυτή επί του Ρότζερ. Είμαι όμως και απογοητευμένος γιατί δεν ήθελα να κυριαρχήσει ο Ναδάλ σε όλο το παιχνίδι».