Τροποποίηση της προκήρυξης για τα πρωταθλήματα της σεζόν 2019-2020 από την ΕΠΣΚ

Σε τροποποίηση των προκηρύξεων για τις διοργανώσεις της προχώρησε στη σημερινή (21/8) συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Πρόκειται για αλλαγές που δεν τίθεται σε άμεση ισχύ αλλά δύνανται να ισχύσουν από την αγωνιστική περίοδο 2019-20.

Η πρώτη τροποποίηση αφορά τις κατηγορίες Α’ και Α1, όπου μέχρι σήμερα, όριζαν πως το πρωτάθλημα μπορεί να περιλαμβάνει έως και 16 ομάδες (όχι απαραίτητα 16 αλλά ο μέγιστος αριθμός τους να είναι 16).

Από την περίοδο 2019-20, ο αριθμός αυτός αυξάνεται στις 18 ομάδες σε Α’ και Α1 όπου και πάλι θα ισχύει όμως ό,τι και τα προηγούμενα χρόνια (όχι απαραίτητα 18 αλλά ο μέγιστος αριθμός τους να είναι 18).

Το σκεπτικό της απόφασης στηρίχθηκε στο γεγονός ότι πλέον, εδώ και δύο χρόνια, ο πρωταθλητής Α’ ΕΠΣΚ προβιβάζεται απευθείας στη Γ’ Εθνική και πλέον, ο αριθμός των ομάδων  σε Εθνικές κατηγορίες αυξάνεται, ενώ με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται και η ομαλή διεξαγωγή των πλέι-οφ και πλέι-άουτ.

Σε ό,τι αφορά τη Γ’ Ερασιτεχνική, αυτή, όπως όλα δείχνουν θα καταργηθεί και υπάρχει η πρόθεση να αυξηθούν οι Όμιλοι στη Β’ Ερασιτεχνική (από δύο να γίνουν τρεις). Αυτό θα κριθεί από τον αριθμό συμμετοχής των Σωματείων στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ το προσεχές καλοκαίρι.