Τιτάνες Παλαμά: «Σχετικά με τις ‘παρατηρήσεις’ της Ασπίδας Ξάνθης»

Απάντηση στις…«παρατηρήσεις» που κοινοποίησε η Ασπίδα Ξάνθης μετά το ματς με τους Τιτάνες εξέδωσε ο πρόεδρος του Παλαμιώτικου Συλλόγου κ. Βάιος Μπακαβέλος.

Σε αυτή γίνεται αναφορά για την επίμαχη τελευταία φάση που έκρινε την αναμέτρηση και για την οποία επικαλείται και το βίντεο το οποίο υπάρχει στη διάθεση όλων, ενώ γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει επιθυμία να πέσουν οι τόνοι, καθώς όπως χαρακτηριστικά τονίζεται «δίνουμε από κοινού αγώνες για το καλό του αθλητισμού».

Αναλυτικά:

«Με αφορμή τη μακροσκελής ανακοίνωση της Ασπίδας Ξάνθης στο Aspida Xanthis Basketball Club και στο σημείο που αφορά το σύλλογό μας και μόνο προς ενημέρωση θέλω να αναφέρω τα εξής.

Παρατήρηση 1: Συνολικά φάουλ των ομάδων στον αγώνα. ΤΙΤΑΝΕΣ 22, ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 23….Και επιπλέον οι ΤΙΤΑΝΕΣ εκτέλεσαν 23 βολές ενώ η ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 21…Και τα δύο νούμερα βγαλμένα από το φύλλο αγώνα. Όσον αφορά την τελευταία φάση ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα προς ενημέρωση όλων.

Παρατήρηση 2: ….Μακράν χειρότερη φιλοξενία;;; Tη στιγμή που σύλλογοι εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για το σύλλογό μας και μάλιστα με επίσημες ανακοινώσεις όπως η Χαλκηδόνα και η Ελίμεια και μάλιστα με ήττα της ομάδας μας ακούγεται σίγουρα όχι καλά… Όσον αφορά τη φραστική αντιπαράθεση δύο άπειρων αντίπαλων 22χρονων σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει τη συνολική εικόνα δύο ιστορικών συλλόγων…

Παρατήρηση 3:… οφθαλμών αντί οφθαλμού… Εδώ δε θα απαντήσω κάτι. Θα ζητήσω μόνο τον πολύ καλό φίλο και εξαίρετο άνθρωπο Δημήτρη Παναγιωτόπουλο να πάρει θέση. Σίγουρα η παραπάνω άστοχη τοποθέτηση προσβάλει πολλούς αξιόλογους ανθρώπους που πασχίζουν και μοχθούν καθημερινά για το καλό του μπάσκετ της Ξάνθης. Από την πλευρά μου έκανα την αυτοκριτική μου και μίλησα προσωπικά με τους παράγοντες της Ασπίδας.

Θεωρώ ότι και οι δύο σύλλογοι πασχίζουμε καθημερινά σε πολύ δύσκολες συνθήκες να παράγουμε αθλητισμό και πολιτισμό για το καλό των νέων της περιοχής μας.

Μας ενώνουν πολλά και σε καμία περίπτωση μία νίκη ή μία ήττα δεν πρέπει να θέσουν σε αμφισβήτηση τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο συλλόγων.

Ως πρόεδρος και ως σύλλογος θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα σε προτάσεις, θέσεις, τοποθετήσεις και προβληματισμούς συλλόγων όπως η Ασπίδα Ξάνθης και θα δίνουμε από κοινού αγώνες για το καλό του αθλητισμού.

Να ευχηθώ από καρδιάς καλή συνέχεια στην πορεία της Ασπίδας Ξάνθης και να εκπληρωθούν με τον καλύτερο τρόπο οι στόχοι της ομάδας».

Η αρχική ανακοίνωση της Ασπίδας Ξάνθης

«Με 11″ να απομένουν ο Παπαδάκης κατέβαζε την μπάλα, δύο αμυντικοί πήγαν πάνω του, κάνοντας πεντακάθαρο φάουλ, οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια και οι Τιτάνες με εύκολο καλάθι έγραψαν το 69-67. Στα τελευταία δευτερόλεπτα η ομάδα μας ήταν άστοχη σε σουτ τριών πόντων και το παιχνίδι έληξε με νίκη των γηπεδούχων.

Παρατήρηση 1η: σε ένα παιχνίδι ντέρμπι με την μία ομάδα να προηγείται με δέκα πόντους πέντε λεπτά πριν την λήξη και την άλλη να προσπαθεί να μειώσει, τα 1-7 φάουλ σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο είναι μία τουλάχιστον περίεργη εικόνα. Επίσης η ανοχή των διαιτητών δεν είναι κάτι διαπραγματεύσιμο, θεωρούμε ότι υπόκειται στους κανόνες του αθλήματος ή μήπως όχι;

Παρατήρηση 2η: συναντήσαμε μακράν την χειρότερη φιλοξενία από τους παίκτες και τους παράγοντες των Τιτάνων, επί σαράντα λεπτά μας προκαλούσαν και μας έβριζαν (εξαίρεση ο προπονητής τους ο κύριος Φόρος που είναι κύριος με Κ κεφαλαίο). Φυσικά έβαλαν και στο ίδιο «τρυπάκι» τον κόσμο τους από την κερκίδα, που στο τέλος ξέφυγε.

Παρατήρηση 3η: το ρητό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» έχει διαφορετική ερμηνεία ανάλογα με την αισθητική του καθενός, όπως φυσικά και το ρητό »οφθαλμόν αντί οφθαλμού».

Εμείς αποδεχόμαστε την ήττα σαν ένα μεγάλο μάθημα για το πώς πρέπει να προσεγγίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις και συνεχίζουμε ακόμα πιο πεισμωμένοι, όπως δήλωσε και ο προπονητής μας, με πίστη στις δυνατότητες των αθλητών μας».