Τέταρτη θέση στην Κεντρική Ελλάδα για τους Παμπαίδες του ΣΠΑΚ

Μια μεγάλη προσπάθεια έκαναν σήμερα (27/5) οι Παμπαίδες του ΣΠΑΚ στον μικρό τελικό του Final Four του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΚΕΛ.

Στο κλειστό της οδού Κατσιδήμου, στα Τρίκαλα, η ομάδα του Τάσου Παπαγεωργίου πάλεψε με όσες δυνάμεις τις έμειναν από τη χθεσινή (26/5) αναμέτρηση για τα ημιτελικά και ηττήθηκε στο τάι-μπρέικ από τον Γ.Σ. Αντίκυρας, καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

Ο ΣΠΑΚ κατάφερε να ανατρέψει το 0-1 στα σετ, να περάσει μπροστά με 2-1 και να ηττηθεί στις λεπτομέρειες στο τέταρτο και καθοριστικότερο σετ όπου θα μπορούσε να είχε φτάσει στη νίκη.

Τελικά, όλα κρίθηκαν στο τάι-μπρέικ, εκεί που αν και εναλλασσόταν στο σκορ μέχρι τους πρώτους οκτώ πόντους, στη συνέχεια ο Γ.Σ. Αντίκυρας Βοιωτίας ξέφυγε με 9-13.

Μετά το τάιμ άουτ του Τ. Παπαγεωργίου, ο ΣΠΑΚ επανήλθε δυναμικά στη διεκδίκηση μιας νέας ανατροπής και ισοφάρισε σε 13-13. Η συνέχεια, όμως περιλάμβανε ένα μπλοκ των τυπικά φιλοξενούμενων και μία ολιγωρία στην υποδοχή των Καρδιτσιωτών για το 13-15 που ήρθε στις λεπτομέρειες.

Το 1ο σετ κύλησε με την ομάδα της Αντίκυρας να προπορεύεται σταθερά μετά τους 15 πόντους και να φτάνει δίκαια στο 22-25.

Η αντίδραση στο επόμενο σετ ήταν άμεση για τους «Τρικολόρε» που με ελάχιστες εξαιρέσεις προηγούνταν σε όλη τη διάρκειά του, φτάνοντας ακόμη και στο 18-11, για να επικρατήσουν τελικά με 25-21.

Η ανατροπή ήρθε με ακόμη πιο εύκολο τρόπο για τους Καρδιτσιώτες αφού μόλις σε 22′ έφτασαν στο 25-19.

Ακολούθησε ένα πραγματικό ντέρμπι με λεπτές ισορροπίες, όπου κάποια λάθη και λόγω κούρασης στην υποδοχή και την άμυνα έφεραν τους τυπικά φιλοξενούμενους να φτάνουν στο 21-25 και στο 2-2.

Στο τάι-μπρέι, ο ΣΠΑΚ προηγήθηκε με 3-1 και 8-6, όμως βρέθηκε πίσω με 9-13, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στην ανάπτυξη. Με προσπάθειες τους Γεωργίου από το σέρβις και του Μπούσδα το σκορ έγινε 13-13 αλλά οι επόμενοι δύο πόντοι κατέληξαν στον ΓΣΑ για το 13-15.

Τα σετ: 22-25, 25-21, 25-19, 21-25, 13-15.

ΣΠΑΚ (Τ. Παπαγεωργίου): Λαγός, Καράι, Φατόλας, Χαρχαλιώτης, Γεωργίου, Μπούσδας, Θ. Σανιδάς, Στ. Σανιδάς, Ρουμελιώτης (λ), Στάθης (λ), Σταμούλης), Νικολάου, Δεσκατάς.

Γ.Σ. Αντίκυρας (Δ. Γουγούσης): Δ. Σιακκάς (λ), Τρόκας, Μαργαρίτης, Λαμπρόπουλος, Κουμπογιάννης, Κοτρόγιαννος, Σαμουήλ, Βαρκούτας, Χασμπάλλα, Λάμε Χαράτσης, Μάρκος.