Στο φως της δημοσιότητας οι προκηρύξεις σε Α1, Α2 και Β’ ΕΣΚΑΘ για τη σεζόν 2017-18!

Στη δημοσίευση της προκήρυξης και για το πρωτάθλημα της Α1, A2 και Β’ ΕΣΚΑΘ προχώρησε η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλίας

Η δομή των πρωταθλημάτον σε Α1 και Α2 ΕΣΚΑΘ δεν αλλάζει, σε αντίθεση με τη Β’ ΕΣΚΑΘ (κλικ ΕΔΩ) που πλέον θα απαρτίζεται από τρεις Ομίλους και έτσι παραμένουν οι ισχύοντες κανονισμοί σε ό,τι έχει να κάνει με την άνοδο και τον υποβιβασμό.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της προκήρυξης, οι δηλώσεις συμμετοχών στα πρωταθλήματα έχουν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, ενώ οι κληρώσεις θα γίνουν στα γραφεία της ΕΣΚΑΘ στη Λάρισα την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου (στις 11:00, της Α1 ΕΣΚΑΘ, στις 10:30 της Α2 ΕΣΚΑΘ και στις 10:00 της Β’ ΕΣΚΑΘ) με τις πρεμιέρες να ορίζονται ως εξής:

Α1 ΕΣΚΑΘ: Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017
Α2 ΕΣΚΑΘ: Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
Β’ ΕΣΚΑΘ: Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2017

Σε χθεσινό (10/8) ρεπορτάζ σας παρουσιάσαμε την κατάρτιση των Ομίλων και στις τρεις κατηγορίες του Θεσσαλικού Μπάσκετ, ενώ στους βασικούς κανόνες των προκηρύξεων αξίζει να σταθούμε στον περιορισμό αθλητών άνω των 31 ετών στην Α1 ΕΣΚΑΘ (κάθε ομάδα δικαιούται μέχρι 5) που μπορούν να συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή των αγώνων, όπως επίσης και στην υποχρεωτική δήλωση δύο αθλητών κάτω των 20 ετών (γεννηθέντες από το 1997 και έπειτα). Όσον αφορά τους 20άρηδες, ο περιορισμός δεν ισχύει, εφόσον σε μία αποστολή, ομάδα δηλώσει από 10 αθλητές και κάτω, ενώ τα Σωματεία της Α1 υποχρεούνται να έχουν ομάδα στο Παιδικό πρωτάθλημα.

Για την Α2 ΕΣΚΑΘ ισχύουν ακριβώς οι ίδιοι περιορισμοί, με τη διαφορά ότι οι αθλητές άνω των 31 ετών μπορούν να είναι μάξιμουμ τέσσερις στην αποστολή, με την ύπαρξη Παιδικής ομάδας στο πρωτάθλημα να είναι προαιρετική.

Τέλος, στη Β’ ΕΣΚΑΘ, δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός, παρά μόνο η δήλωση τουλάχιστον δύο αθλητών έως 18 ετών στην αποστολή, ενώ για τις ομάδες Νέων που αποτελούν τμήματα των Σωματείων της ΕΣΚΑΘ που συμμετέχουν σε Εθνικές κατηγορίες, δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΟΝΟ αθλητές έως 21 ετών (γεννηθέντες από το 1996 και έπειτα).

Στην Α1 ΕΣΚΑΘ οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκρίνονται στα πλέι-οφ με συνολικά έξι αγωνιστικές όπου θα αναδείξουν τον πρωταθλητή Θεσσαλίας που θα εξασφαλίσει και την άνοδο στη Γ’ Εθνική, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τον υποβιβασμό, οι δύο τελευταίες των ομίλων θα παίρνουν το δρόμο για την Α2, καθώς και η ηττημένη του μπαράζ μεταξύ των προτελευταίων των δυο ομίλων.

Στην Α2 ΕΣΚΑΘ οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προβιβάζονται στην Α1 ΕΣΚΑΥ ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τον υποβιβασμό, οι δύο τελευταίες των ομίλων θα παίρνουν το δρόμο για την Β’, καθώς και η ηττημένη του μπαράζ μεταξύ των προτελευταίων των δυο ομίλων.

Τέλος, στη Β’ ΕΣΚΑΘ, οι δύο πρώτες ομάδες του Β’ Ομίλου θα προβιβάζονται στην Α2, όπως επίσης η πρώτη του 1ου Ομίλου και του 3ου Ομίλου.

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη της Α1 ΕΣΚΑΘ
Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη της Α2 ΕΣΚΑΘ
Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη της Β’ ΕΣΚΑΘ