Στον τελικό με περίπατο οι Έφηβοι του ΣΠΑΚ! (photos)

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε τον ημιτελικό του πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΣΠΕΚΕΛ ο ΣΠΑΚ.

Εκτενές φωτορεπορτάζ στο τέλος του κειμένου

Στο κλειστό της Καρδίτσας, η ομάδα του Τάσου Παπαγεωργίου υποδέχτηκε τη Φθία Λαμίας και κατάφερε να επικρατήσε με 3-0 σετ, σε  ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε σε 50′ (!) και η κυριαρχία των Καρδιτσιωτών ήταν αδιαμφισβήτητη.

Η πρόκριση στον τελικό για τους Έφηβους της Καρδιτσιώτικης ομάδας ήρθε φυσιολογικά, αφού οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν σε όλους τους τομείς, δεν έδειξαν σε καμία περίπτωση σημάδια χαλάρωσης παρά το όποιο προβάδισμα έχτιζαν σε κάθε σετ και αποζημίωσαν το κοινό που προσήλθε στο κλειστό της πόλης για να τους ωθήσει στη διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή.

Στο 1ο σετ ο ΣΠΑΚ αρχικά αιφνιδιάστηκε, μένοντας πίσω στο σκορ με 1-4, όμως γρήγορα κατάφερε να προσπεράσει με 7-6 και με εντυπωσιακό σερί 15-1 (!) έφτασε να προηγείται με 22-7, έχοντας τον Άκη Λοΐζο να εκτελεί 14 συνεχόμενα σέρβις σε αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα το 25-9 να έρθει άνετα.

Στο 2ο σετ, οι Καρδιτσιώτες είχαν από την αρχή μέχρι το τέλος την πρωτοπορία, έστω και αν δεν κατάφεραν αρχικά να ξεφύγουν (3-2, 4-3, 9-6). Αυτό συνέβη μετά τους πρώτους 10 πόντους και με τον Καρρά στον σέρβις όπου ο ΣΠΑΚ προηγήθηκε με 14-10, 18-12 και 22-15, με τα αλλεπάλληλα τάιμ-άουτ των φιλοξενούμενων να μην αλλάζουν τις ισορροπίες για το 25-19.

Στο τελευταίο σετ, η κατάσταση δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των παιχτών του Χρήστου Μακρή που κράτησαν επαφή  με το σκορ έως τα μισά του σετ, (3-2, 9-7, 11-11, 13-12), ο ΣΠΑΚ υπήρξε καταιγιστικός και τελείωσε το σετ με αμίμητο σερί 12-1 για το 25-13.

Ο Τάσος Παπαγεωργίου οδήγησε άλλο ένα αναπτυξιακό τμήμα του Συλλόγου σε τελικό κεντρικής Ελλάδος, ενώ όλοι οι παίχτες πήραν χρόνο συμμετοχής, χωρίς κανένας τους να υστερεί.

Τα σετ: 25-9, 25-19, 25-13

ΣΠΑΚ (Τ. Παπαγεωργίου): Χειμωνέττος (λ), Κοντοκώστας, Βαϊόπουλος, Καρράς, Παπατσιμούλης, Φατόλας, Αθ. Λοΐζος, Ντόμπρα, Κωτούλας, Κ. Αντωνίου, Γεωργίου, Αναγνώστου, Τσιανάβας (λ), Φάκας.

Φθία Λαμίας (Χρ. Μακρής): Στ. Παππής (λ), Αλεξόπουλος, Τρούμπουλος, Τσιαντζάλης, Μακρής, Κωστάρας, Γαληρόπουλος, Ράπτης, Κόκκοτας.