Στον «αέρα» η άνοδος των πλέι-οφ της Α1 ΕΠΣΚ – Ταυρωπός και Κρανιά εν αναμονή δικαστικών αποφάσεων!

Το κεφάλαιο ανόδου από τα πλέι-οφ της Α1 Ερασιτεχνικής φαίνεται ότι δεν έκλεισε, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο που κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική των αγώνων κατάταξης μεταξύ Ταυρωπού και ΑΟ Κρανέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον εν λόγω αγώνα του Σαββάτου (28/4) όπου ο Ταυρωπός επικράτησε με 2-0 και στην ισοβαθμία υπερείχε του ΑΟ Κρανέας,  καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στα πλέι-οφ, έχει κατατεθεί ένσταση από τον ΑΟ Κρανέας που ζητάει να κατακυρωθεί υπέρ του το ματς με 0-3 α.α. κάτι που θα σημάνει πως αν η Κρανιά δικαιωθεί, τότε θα είναι εκείνη που να ανέλθει στην Α’ Ερασιτεχνική αντί του Ταυρωπού!

Η ένσταση κατατέθηκε ενώπιον της προέδρου της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΚ κας Ολυμπίας Τέγα, στην οποία ο ΑΟ Κρανέας επικαλείται την παράγραφο 3 του Άρθρου 7 του Κανονισμού Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων  της ΕΠΟ το οποίο αναφέρει ότι «Ένα φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί να είναι μέλος του Δ.Σ. περισσότερων του ενός σωματείων που ανήκουν στην ίδια ΕΠΣ». Επίσης, ο ΑΟ Κρανέας επικαλείται το Άρθρο 30 του ΚΑΠ περί πολυϊδιοκτησίας και τα Άρθρα 12 (Ποινές σε αξιωματούχους ομάδας), 13 (Ποινές σε αξιωματούχους, θεατές και λοιπά πρόσωπα) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με αυτά που έχουν γίνει γνωστά, αυτό που προκύπτει είναι ότι ο αξιωματούχος (παράγοντας) σε περισσότερα από ένα Σωματεία, στον οποίο στηρίζει ο ΑΟ Κρανέας την ένστασή του είναι ο κ. Αλέξανδρος Σφήκας, ο οποίος είναι μέλος του Δ.Σ. του ΑΟ Ταυρωπός αλλά και πρόεδρος του Σωματείου Α.Ο. Ζαϊμίου.

Εάν κατακυρωθεί, λοιπόν, ο αγώνας της 6ης αγωνιστικής των πλέι-οφ Ταυρωπός – ΑΟ Κρανέας στους φιλοξενούμενους, τότε θα είναι εκείνοι που θα καταλάβουν τη 2η θέση στη διαδικασία και θα προβιβαστούν στην Α’ Ερασιτεχνική.