Στην τελική ευθεία το νέο κλειστό Καρδίτσας στη συνοικία Αγίας Παρασκευής! (pics+vds)

Σάρκα και οστά παίρνει με εντατικούς ρυθμούς πλέον το κλειστό γυμναστήριο στη συνοικία της  Αγίας Παρασκευής Καρδίτσας!

Οι εργασίες στο κτίριο έχουν μπει στην τελική ευθεία και όλα δείχνουν πως μέχρι τα Χριστούγεννα, ο κυρίως χώρος μπορεί να είναι πανέτοιμος και να είναι σε πλήρη διάθεση προς χρήση στις αρχές του 2019.

Τα παραπάνω προκύπτουν από το χρονοδιάγραμμα που σήμερα (17/9) Δευτέρα το KarditsaSportiva ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη φάση του έργου, προχωρώντας σε αυτοψία του κεντρικού κτιρίου αλλά και του περιβάλλοντα χώρου.

Το κτίριο του κλειστού γηπέδου έχει πάρει πλέον την τελική του μορφή και στο εσωτερικό του. Η κερκίδα έχει πλέον 2.505 καθίσματα, εξέδρα επισήμων, δημοσιογραφικά θεωρεία με όλες τις ανέσεις και στο υψηλότερο διάζωμα, έχουν τοποθετηθεί μπλε καθίσματα που σχηματίζουν τη λέξη «ΚΑΡΔΙΤΣΑ».

Ο εξοπλισμός για όλα τα αθλήματα (καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, χειροσφαίριση) έχει ήδη προμηθευτεί και βρίσκεται στις αποθήκες του κτηρίου (μπασκέτες, φιλέ, τέρματα κ.α.), τα οποία θα τοποθετηθούν όταν εγκατασταθεί το παρκέ.

Όσο για το παρκέ, για λόγους αποφυγής φθοράς, λόγω των εργασιών, θα τοποθετηθεί τελευταίο, η παραγγελία του οποίου έχει ήδη γίνει (και χαρακτηριστικά μας αναφέρθηκε ότι από τη στιγμή της παραλαβής μέχρι την πλήρη εγκατάστασή του, απαιτούνται 20 ημέρες). Μάλιστα, για το ξύλινο δάπεδο η ανάδοχος κατασκευαστικής εταιρία έχει προνοήσει ώστε να μη φθαρεί από την όποια υγρασία και το ψύχος τους επόμενους μήνες και έτσι, αυτό να τοποθετηθεί όταν τεθεί σε λειτουργία η θέρμανση του κτιρίου (έχει προβλεφτεί να γίνει με φυσικό αέριο).

Όσο για τους βοηθητικούς χώρους που βρίσκονται κάτω από την κύρια εξέδρα, έχουν πάρει με τη σειρά τους την τελική τους, λειτουργική μορφή. Στο βοηθητικό γήπεδο τοποθετήθηκαν ήδη οι μπασκέτες και σήμερα (17/9) ξεκίνησε η εγκατάσταση του ελαστικού δαπέδου, πάχους 12 εκατοστών και χρώματος μπλε (με την παραγγελία να είναι ειδική και να έρχεται από την Ολλανδία).

Στα αποδυτήρια και στους χώρους υγιεινής έχουν τοποθετηθεί ήδη τουαλέτες, νιπτήρες, ντουζιέρες και σάουνες, ενώ οι είσοδοι του γηπέδου, βρίσκονται επίσης στο τελικό στάδιο υλοποίησής τους, σε ό,τι αφορά τη λειτουργική τους χρήση.

Επίσης, η ανάδοχος εταιρία έχει ήδη προβεί στην προμήθεια κουρτινών για την τοποθέτησή τους στα παράθυρα της δυτικής και ανατολικής πλευράς του γηπέδου.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση, έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε ανά πάσα στιγμή το κιβώτιο παροχής να τεθεί προς λειτουργία, όπως επίσης και οι μηχανολογικές λεπτομέρειες του κτιρίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις εκκρεμείς εργασίες του κτιρίου είναι η τοποθέτηση δαπέδου linoleum σε όλους τους χώρους. Πρόκειται για δάπεδο από φυσικό υλικό, κατασκευασμένα από λάδι λιναρόσπορου, ρετσίνι, κόκκους ξύλου και φελλού και ορυκτά χρώματα, πεπιεσμένα σε μία και μόνο στρώση επάνω σε φυσική γιούτα. Είναι υλικό εύκαμπτο, βραδύκαυστο, ιδιαίτερα ανθεκτικό στην καθημερινή χρήση και με μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι αντιστατικές, αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητές του το καθιστούν ιδανικό για χώρους όπου απαιτούνται υψηλές συνθήκες υγιεινής, όπως νοσοκομεία και σχολεία.

Η διαδικασία επεξεργασίας του linoleum με το ψήσιμό του σε φούρνους με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, κάνουν το υλικό αυτό πολύ ανθεκτικό σε φορτία, καρότσια, κρεβάτια νοσοκομείου, θρανία κ.τ.λ. ούτως ώστε να ελαχιστοποιούνται τα σημάδια και οι οδοντώσεις που προκαλούνται από βαριά φορτία. Η επιφάνειά του διατηρείται χωρίς γρατζουνιές για χρόνια. Φτιαγμένο από φυσικά υλικά, το linoleum είναι ένα προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Όσον αφορά τον περιβάλλοντα χώρο, γίνεται προσπάθεια να αποκτήσει με τη σειρά του την τελική μορφή. Στην ανάδοχο κατασκευαστική εταιρία δεν έχει ανατεθεί η ολόκληρη η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου αλλά ένα κομμάτι του, όπως μας τονίστηκε, χωρίς βέβαια να επηρεάζει αυτό την περάτωση του κεντρικού κτιρίου (κλειστού) ή τη λειτουργία του. Για το κομμάτι που υπολείπεται, χρειάζεται να γίνει νέα δημοπράτηση και ακολούθως προχωρήσουν οι εργασίες σε αυτό. Συνολικά για τον περιβάλλοντα χώρο προβλέπεται να γίνει φύτευση, να τοποθετηθούν εκδοτήρια, καθίσματα, παγκάκια, να κατασκευαστούν ράμπες και ακόμη βοηθητικά -ανοιχτά- γήπεδα μπάσκετ, να οριοθετηθεί το πάρκινγκ.

Μάλιστα, για τον περιβάλλοντα χώρο, μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καρδίτσας, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, πρόκειται αύριο Τρίτη (18/9) να προβούν σε δεντροφύτευση, συμβάλλοντας με τη σειρά τους στη φιλική προς το περιβάλλον οντότητα του αθλητικού κέντρου και την καλαισθησία του.

Τέλος, να  αναφέρουμε ότι η ροή χρηματοδότησης συνεχίζεται με συνέπεια και με ένα ποσό της τάξεως των 400.000-500.000 μηνιαίως, ενώ έχουν εξασφαλιστεί όλα τα απαραίτητα κονδύλια για τις εναπομείνασες εργασίες.

Υπενθυμίζουμε ότι χώρος της κύριας αίθουσας διαθέτει αρένα διαστάσεων 30χ46μ ανταποκρινόμενη στις προδιαγραφές για διεξαγωγή αγώνων χειροσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, και πετοσφαίρισης δυναμικότητας 3007 θέσεων εκ των οποίων μόνιμες κερκίδες 2505 θέσεων και πτυσσόμενες 502 θέσεις θεατών. Από τις 2505 σταθερές θέσεις, οι 12 είναι ΑΜΕΑ οι 58 δημοσιογράφων και άλλες 108 διακεκριμένους θεατές(VIP) με ελεγχόμενη πρόσβαση. Προβλέπονται όλες οι απαραίτητες έξοδοι διαφυγής κοινού σύμφωνα με τις διατάξεις παθητικής πυροπροστασίας με κύριο προσόν την δυνατότητα εξυπηρέτησης 4680 θεατών σε περίπτωση συναυλίας.