Στην τελική ευθεία η χρηματοδότηση του Ενωσιακού γηπέδου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου!

Θετικές είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση για την τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της ΕΠΣΚ στη συνοικία του Αγίου Νικολάου που θα ολοκληρώσει και τις εργασίες του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου, μέσα στον Ιούλιο αναμένεται η ανακοίνωση της ένταξης του έργου στο πρόγραμμα επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, προϋπολογισμού 188.500 ευρώ, όπως είχε δεσμευτεί και ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης κατά την αποτίμηση της επίσκεψής του στην Καρδίτσα τον περασμένο Μάρτιο.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει υπογραφεί η απαραίτητη τεχνική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπως προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία.

Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται στα μέσα του Φθινοπώρου και προς το Πάσχα του 2019 η έναρξη των εργασιών. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά το έργο, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του κ. Αλεξάκου, υπολογίζεται είναι ολοκληρωμένο στα τέλη του 2019.

Για να ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Γ.Γ.Α. χρειάζεται τεχνικό δελτίο και εγκεκριμένη μελέτη από τον Δήμο Καρδίτσας. Η μελέτη έχει ετοιμαστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καρδίτσας και θα έρθει προς έγκριση στο επόμενο Δ.Σ. που είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 18 Ιουλίου στις 19:00.