Στην Ελλάδα με το χρυσό στο λαιμό της η «παγκόσμια» Στεφανίδη!

Mε το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε από το Λονδίνο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία εμφανίστηκε χαμογελαστή στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» την Παρασκευή (11/8).

Η 27χρονη επικοντίστρια τόνισε στις δηλώσεις της πως φροντίζει πάντα να σκέφτεται τον επόμενο αγώνα ύστερα από μια μεγάλη επιτυχία, προκειμένου να έχει συνεχώς κίνητρο.

«Είχα λίγο παραπάνω άγχος και πίεση, αλλά έχω δείξει και στο παρελθόν πως τα καταφέρνω καλά κάτω από πίεση, βγήκε και το ρεκόρ και ήταν έτσι ένα μπόνους παραπάνω. Υπήρχε πίεση, γιατί ήμουν η χρυσή ολυμπιονίκης και ήξερα πως αυτό δημιουργούσε περισσότερες προσδοκίες.

Ήταν σωστή στιγμή να μπει το συρτάκι, γιατί για ένα 10λεπτο όλο το στάδιο ασχολιόταν με το επί κοντώ. Γενικά η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή. Κάποιοι με ρώτησαν μετά τον αγώνα γιατί συνέχισα αφού εξασφάλισα το χρυσό. Αυτό που αγαπάω παραπάνω από το επί κοντώ και την προπόνηση και το να αγωνίζομαι, είναι να αγωνίζομαι σε μια μεγάλη διοργάνωση. Με τόσο κόσμο και παλμό, με ανθρώπους που περιμένουν από σένα να πας καλά και σε χειροκροτούν, είναι κάτι μοναδικό, κάτι που έρχεται μια φορά το χρόνο. Για μένα ήταν μεγάλο, που κατάφερα ενώ έμεινα μόνη μου στον αγώνα να περάσω το επόμενο ύψος και να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ. Με το που τελειώνει ένα καλό, αντί να το χαρώ σκέφτομαι το επόμενο, όμως, νομίζω πως είναι αυτό που με κρατάει πεινασμένη. Διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να βρω κίνητρο», ανέφερε αρχικά.

Από εκεί και πέρα, είπε:

Για το αν είναι σε θέση να απειλήσει το παγκόσμιο ρεκόρ: «Νομίζω φάνηκε από τα άλματα στα 5,02 μ. πως είμαι κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ, έχω υπάρξει πολύ σταθερή και νομίζω πως το 4,90 μ. είναι ξεκίνημα του πικ για αυτή τη σεζόν. Γνωρίζαμε από την αρχή πως έχουμε το Παγκόσμιο ένα μήνα μετά τον τελικό του Diamond League, οπότε στην ουσία τώρα ξεκινάμε. Φέτος νιώθω διαφορετικά σε σχέση μετά τον αγώνα στο Ρίο, που ήμουν αρκετά κουρασμένη ψυχολογικά, τώρα είμαι έτοιμη για τους επόμενους αγώνες».

Για το ότι είναι ιδιαίτερα σταθερή σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς: «Υπάρχουν μικρά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε στη διάρκεια της σεζόν, που θα μου επέτρεπαν να κάνω μία φορά στη σεζόν 5,00 μ. ή ακόμη και 5,07 μ. κι έπειτα 4,60 μέτρα. Όμως για εμένα αυτό που έχει σημασία είναι η σταθερότητα. Με ενδιαφέρουν τα μετάλλια, με ενδιαφέρουν τα πρωταθλήματα και αυτά τα κατακτάς με τη σταθερότητα. Τα ρεκόρ κάποια στιγμή σπάνε, τα μετάλλια μένουν.

Στο 5,02 μ. δοκίμασα με νέο κοντάρι και χάρηκα, που ήρθαν έτσι οι συνθήκες και το χρησιμοποίησα και μάλιστα έκανα καλά άλματα. Ελπίζω πως στους επόμενους ο αγώνες ο Μιτς να με πιέσει λίγο παραπάνω στο να αλλάξω τη λαβή μου, που είναι 4,30 μέτρα και να ανέβω στα 4,45 μέτρα».

Παρών στην υποδοχή της Στεφανίδη ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, λέγοντας αρχικά: «Αντικατοπτρίζει τους κόπους και τις προσπάθειες της Κατερίνας αυτό το μετάλλιο. Η Πολιτεία και εγώ ως εκπρόσωπός της είμαστε εδώ για να την τιμήσουμε που σε δύσκολες συνθήκες δίνει χαρά στους συμπολίτες μας. Ο ελληνικός αθλητισμός παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες παραμένει σε υψηλό επίπεδο και μπροστά μας θα έχουμε όπως και για την υπόλοιπη χώρα μόνο τα καλύτερα. Παρά τις δυσκολίες τα καλύτερα έρχονται. Κατερίνα σε ευχαριστούμε και νομίζω ότι είναι μεγάλη τιμή που έχουμε μία από τις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο».

Και πρόσθεσε: «Η Πολιτεία έκανε πάντα ό,τι μπορεί. Στις καλές εποχές δεν έγιναν οι καταλληλότερες κινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για αυτό. Αυτή τη στιγμή σε δύσκολες συνθήκες κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να είμαστε δίπλα στους αθλητές. Προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Προφανώς αυτά που μπορούμε να κάνουμε μπορούν να φτάσουν μέχρι σε ένα σημείο, αλλά κάθε χρονιά γίνονται καλύτερα. Για αυτό είμαστε αισιόδοξοι. Με δουλειά, σκληρή δουλειά και χωρίς πολλές κουβέντες προχωράμε. Προσπαθούμε να παρέχουμε σε όλους τους αθλητές τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».