Στην Α2 ΕΣΚΑΘ η Ακαδημία Σπορτ! Με B.C. Βόλο για την παραμονή ο Απόλλων Καρδίτσας!

Την άνοδο στην Α2 ΕΣΚΑΘ πανηγύρισε η Ακαδημία Σπορτ μετά το χθεσινό (28/3) αγώνα μπαράζ κόντρα στον Κεραυνό Ζαγοράς. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο ουδέτερο κλειστό του Αλμυρού, με τη Λαρισινή ομάδα να κατακτάει τη νίκη με το ευρύ 70-46 και να προβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία μπάσκετ της Θεσσαλίας.

Η Ακαδημία Σπορτ, η οποία είχε συντριβεί στην αυλαία του πρωταθλήματος της Β’ ΕΣΚΑΘ από το Θεσσαλικό Ματαράγκας, τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Δυτικού Ομίλου της κατηγορίας, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Κεραυνό Ζαγοράς, ο οποίος πήρε την αντίστοιχη θέση στον Ανατολικό Όμλο, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν το τρίτο εισιτήριο στην Α2.

Με εξαίρεση το β’ δεκάλεπτο, οι παίχτες του Βαΐου Θεοδωρόπουλου ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης και σιγά-σιγά αύξαναν τη διαφορά για το τελικό 70-46.

Τα δεκάλεπτα: 25-10, 42-20, 54-35, 70-46

Ακαδημία Σπορτ (Β. Θεοδωρόπουλος): Καλαθάς 3, Χαλκιάς 8, Μαχάς 2, Ζαχαράκης 17 (1),  Κουλιαλής 10, Γκαραγκούνης 10,  Γκουτσίδης 11,  Γκόρης 1, Παΐλας 2, Χήρας 3, Χουλιαρός 3 (1).

Κένταυρος Ζαγοράς (Κ. Δέρβος): Κόκκαλης 4, Λάσκος, Μηνάς  1, Κοντογιώργος 17, Ιωζίδης 2, Κομνηνάκης , Βαϊτσης 10, Φήκαρης 6, Καγιόπουλος  6.

Παράλληλα, μετά τη χθεσινή αυλαία στην Α2 ΕΣΚΑΘ που βρήκε τον Απόλλωνα Καρδίτσας να τερματίζει στην προτελευταία θέση, οριστικοποιήθηκε το ζευγάρι του μπαράζ παραμονής στη δεύτερη κατηγορία, αφού ο B.C. Βόλος τερμάτισε στην ίδια θέση στον Ανατολικό Όμιλο και πλέον η υπόθεση παραμονή θα κριθεί σε έναν και μοναδικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων σε ουδέτερο γήπεδο.