Στα ημιτελικά διά…ποδός Πλιάσσα το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας!

Άλλο ένα βήμα για τον τελικό πραγματοποίησαν τα αγόρια του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας στους Σχολικούς Αγώνες Ποδοσφαίρου Λυκείων του νομού μας.

Η ομάδα του Στέφανου Μπελάγια και Κώστα Καρύδα επικράτησε με 0-1 του ΕΠΑΛ Μουζακίου στο ματς που έγινε σήμερα (13/3) το πρωί στο γήπεδο του Παλαιοκκλησίου και θα αντιμετωπίσει στους «4» το 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, έχοντας ίσως το πιο σοβαρό εμπόδιο στο δρόμο για την υπεράσπιση του τίτλου της.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πλιάσσα στο 26′ κι ενώ είχαν ευκαιρία να αυξήσουν το προβάδισμά τους με 2-3 ακόμη καλές στιγμές και κυριότερη αυτή του Μαντζιάρα που κατέληξε στο δοκάρι.

Με «συνταγή» του προηγούμενου αγώνα, το 1ο ΕΠΑΛ είχε υπομονή στο παιχνίδι του, κράτησε κοντά τις γραμμές και εξασφάλισε το μηδέν στην άμυνά του, υπερπολύτιμο στοιχείο στα νοκ-άουτ παιχνίδια και αναζήτησε τις όποιες προϋποθέσεις μπορούσαν να του δώσουν κάποιο γκολ.

Περίπου ίδια φιλοσοφία και για την ομάδα της Μαρίας Λαζαρίνα που είχε διάθεση μετά το γκολ να ανέβει και να αναζητήσει την ισοφάριση αλλά δε βρήκε εύκολα τους διαδρόμους για να απειλήσει με αξιώσεις.

ΕΠΑΛ Μουζακίου (Μ. Λαζαρίνα): Σακκάς, Γεωργούλας, Διαμαντής, Βέης, Μπρέλλας, Πασσιάς, Γιόλα, Αναστασίου Καλυβιώτης (54′ Λ. Φιλίππου), Μερεντίτης, Δ. Φιλίππου.

1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας (Στ. Μπελάγιας – Κ. Καρύδας): Κορκόντζιαλος, Βαρλάμης (70′ Χαβαλές), Γκαραβέλας, Δημακόπουλος, Καραουλάνης, Κριστόπικ, Μαντζιάρας, Μπαντής (40′ Λάκκης), Πλιάσσας, Σιόβας, Χίμι (49′ Κακκάβας).

*Αξίζει να αναφερθεί ότι οι σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου έχουν διάρκεια 70 λεπτά (από δύο ημίχρονα των 35 λεπτών), ενώ η μορφή τους είναι νοκ-άουτ. Εάν δεν υπάρξει νικητής στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, τότε ο αγώνας οδηγείται απευθείας στη διαδικασία των πέναλτι.

Το Πανόραμα των Σχολικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Μαθητών Λυκείου Ν. Καρδίτσας 2017-18:

Προκριματική Φάση («16»):

Πέμπτη 1 Μαρτίου

ΓΕΛ Μουζακίου – ΕΠΑΛ Μουζακίου 1-1 κ.α. 6-7 πεν. (1-1 ημίχρονο)

Δευτέρα 5 Μαρτίου

ΕΠΑΛ Παλαμά – ΓΕΛ Παλαμά 0-3 (0-2 ημίχρονο)
ΕΠΑΛ Σοφάδων – 2ο ΓΕΛ Καρδίτσας 2-0 (2-0 ημίχρονο)

Τετάρτη 7 Μαρτίου

ΓΕΛ Λεονταρίου – ΓΕΛ Προαστίου 5-0 (3-0 ημίχρονο)
ΓΕΛ Σοφάδων – 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας 1-3 (0-3 ημίχρονο)

Πέμπτη 8 Μαρτίου

3ο ΓΕΛ Καρδίτσας – 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας 0-1 (0-1 ημίχρονο)
1ο ΓΕΛ Καρδίτσας – 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας 0-5 (0-3 ημίχρονο)
5ο ΓΕΛ Καρδίτσας – Μουσικό ΓΕΛ Καρδίτσας 3-2 (1-2 ημίχρονο)

Προημιτελικοί

Τρίτη 13 Μαρτίου

ΓΕΛ Παλαμά – ΓΕΛ Λεονταρίου 1-2 (0-1 ημίχρονο)
ΕΠΑΛ Σοφάδων – 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας 0-1 (0-1 ημίχρονο)
ΕΠΑΛ Μουζακίου – 1ο  ΕΠΑΛ Καρδίτσας 0-1 (0-1 ημίχρονο)
5ο ΓΕΛ Καρδίτσας – 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας 1-1 κ.α., 2-4 πεν. (0-0 ημίχρονο)

Ημιτελικοί

ΓΕΛ Λεονταρίου – 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας
1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας – 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας