Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ημιτελικά Grand Slam και Masters μέσα στο 2019»!

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ονόμασε και τους στόχους του για το 2019, που δεν είναι λίγοι, δεν είναι εύκολοι, είναι όμως εφικτοί!

Ο Τσιτσιπάς μίλησε στο Sport360.com κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του για το αυστραλιανό καλοκαίρι, που έγινε στο Ντουμπάι. Ένα από τα πράγματα που έθιξε, ήταν το πως η σεζόν που έκανε το 2018 εξέπληξε ακόμα και τον ίδιο.

«Γνώριζα τι συνέβαινε, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν φανταζόμουν πως θα είχα τόσο καλή σεζόν. Έπαιξα εκπληκτικό τένις, έπαιξα τένις έξω από τη ζώνη άνεσής μου, έκανα πράγματα που με άφησαν ακόμα και μένα έκπληκτο. Αλλά όλα έγιναν εξαιτίας της σκληρής δουλειάς που έχω κάνει.»

Όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, ο Στέφανος υπογράμμισε πως η μεγαλύτερη πρόοδος που έχει κάνει αφορά το πνευματικό κομμάτι, όπου ωρίμασε πολύ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Ψυχολογικά και πνευματικά έκανα τη μεγαλύτερη πρόοδο. Έγινα πιο δυνατός, πιο σκληρός. Δεν λυγίζω εύκολα σε δύσκολες καταστάσεις, είμαι σε θέση να έχω τη σωστή συμπεριφορά τις περισσότερες φορές. Είμαι επιθετικός, ποτέ δεν έχω γίνει παθητικός ή αμυντικός όταν ο αγώνας γίνεται πιο δύσκολος. Πάντα έχω το πόδι μου πατημένο στο γκάζι και δεν κάνω πίσω.»

Ο Στέφανος ασχολείται με πολλά πράγματα εκτός από το τένις. Αυτό που έρχεται αμέσως μετά και σχεδόν σε καθημερινή φάση, είναι η αγάπη του για τη δημιουργία βίντεο, vlog, αλλά και άλλου είδους, όπως είναι το τελευταίο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube με τη συμμετοχή του, στο οποίο δοκιμάζεται στο Go-Kart με τους φίλους του. Κάνει τα πάντα μόνος του, ακόμα και τις χρονοβόρες διαδικασίες του μοντάζ και της επιλογής της μουσικής, αλλά μπορεί να διαχωρίζει ένα αγαπημένο χόμπι με τη δουλειά του, όπου παραμένει το ίδιο προσηλωμένος.

«Καταλαβαίνω πως το τένις είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Είναι η δουλειά μου, είναι αυτό για το οποίο πληρώνομαι και είμαι ευγνώμων. Αγαπώ το τένις, αγαπώ να χτυπάω αυτή την κίτρινη μπάλα κάθε μέρα στη ζωή μου. Είναι αυτό που αποφάσισα να κάνω στη ζωή μου και ποτέ δε μετανιώνω για την απόφαση που πήρα.»

Ενώ είναι πολύ κοινωνικός και φροντίζει να το αποδεικνύει καθημερινά μέσα από το τένις αλλά και από τα βίντεο του στο YouTube, ο 20χρονος τενίστας απολαμβάνει και τη μοναξιά. Όπως είπε, πήρε την πρωτοβουλία να πάει για λίγες μέρες στην Καραϊβική αυτή τη χρονιά και αυτό τον βοήθησε πολύ.

«Δεν ξεκίνησα πολύ καλά στη χρονιά, ήταν έτσι κι έτσι. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο δεν τα πήγαινα τόσο καλά. Μετά είχα το πολύ καλό τουρνουά στη Βαρκελώνη, που μου έδωσε αυτοπεποίθηση και με έκανε να πιστέψω στον εαυτό μου λίγο παραπάνω. Τα πράγματα άλλαξαν από τότε. Βρήκα το ρυθμό μου, βρήκα την αυτοπεποίθηση στο γήπεδο, ήξερα ποιος ήμουν. Οι διακοπές που πήγα μόνος μου στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους με βοήθησε να κάνω μια επανεκκίνηση, να καταλάβω λίγο καλύτερα τον εαυτό μου. Νομίζω πως ήταν ένα καλό πράγμα που έκανα για τον εαυτό μου.»

Όσο για την επόμενη χρονιά, οι 4 βασικοί στόχοι του Στέφανου είναι οι εξής: «Θέλω να παίξω στα ημιτελικά ενός Grand Slam, να κερδίσω ένα Masters 1000, να μπω στο Top 10 και να είμαι στο ATP Finals. Αυτούς τους 4 στόχους έχω βάλει για την επόμενη σεζόν. Πιστεύω πως είναι εφικτοί. Έπαιξα καλό τένις αυτή τη χρονιά, το επίπεδό μου δεν είναι μακριά από το να κερδίσω ένα Masters 1000, ούτε από το να είμαι ανάμεσα στους 5-6 της παγκόσμιας κατάταξης, να παίξω σε ημιτελικό ή προημιτελικό ενός Grand Slam ή και ακόμα καλύτερα.»

Έχει ξεχωρίσει επίσης και τα στοιχεία του παιχνιδιού του που θα δουλέψει περισσότερο στη νέα χρονιά: «Θα ήθελα να γίνω πιο επιθετικός στο court. Να έχω ένα πιο επιθετικό στυλ παιχνιδιού απ’ αυτό που έχω αυτή τη στιγμή. Παίζω επιθετικά, αλλά πιστεύω πως με το ύψος μου, τη δύναμή μου, τις ικανότητές μου, μπορώ να γίνω ακόμα πιο επιθετικός. Μπορώ να χτυπάω πιο νωρίς τη μπάλα, να πλησιάζω το φιλέ, να είμαι πιο άνετος με το βολέ μου και με τα ανεβάσματά μου στο φιλέ. Επίσης θέλω να έχω περισσότερη συνέπεια στο σερβίς μου.»