Ρεκόρ συμμετοχών αθλητών του Συλλόγου Δρομέων Καρδίτσας στον κλασσικό Μαραθώνιο!

35.000 δρομείς όλων των ηλικιών από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης ήταν και πάλι εκεί! Η μεγαλύτερη γιορτή του μαζικού αθλητισμού για τη χώρα μας είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος που διεξάγεται στη Κλασική Διαδρομή από τον Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο κάθε δεύτερη Κυριακή του Νοέμβρη, παράλληλα και με τους ξεχωριστούς αγώνες των 5 και των 10 χιλιομέτρων, όπως και των 8 αγώνων για παιδιά σε ισάριθμους Δήμους από όπου εκτίνεται η Μαραθώνια Διαδρομή.

sdk_marathonios_14_2Στον αγώνα έχουν συμμετοχή όλοι, όπως και οι ΑΜΕΑ που μπορούν και αυτοί να χαρούν τη διαδρομή συμμετέχοντας με καρότσι και συνοδό όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της IAAF.

Ο αγώνας έφτασε στη 32η χρονιά του, και απέσπασε διεθνώς τα εύσημα για την άρτια οργάνωσή του, καθώς το απαιτητικό ενδεκάωρο πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων, και το πολύμηνο του προγραμματισμού του, στέφτηκαν από την αίσια ολοκλήρωσή τους. Το ρεκόρ διαδρομής στα 118 χρόνια ιστορίας της έγινε φέτος με 2:10:36 από τον Kandie Felix, και ήταν κάτι που έδωσε πανηγυρικό κλίμα στους θεατές που κατέκλυσαν το Καλιμάρμαρο Στάδιο. Η Maiyo Naomi ήταν η μεγάλη νικήτρια στις γυναίκες, ενώ τη κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου πανηγύρισαν ο Χριστόφορος Μερούσης από τη Χίο και η Σοφία Ρήγα από τη Πάτρα. Η εικόνα του αγώνα μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε όλα τα σημεία του πλανήτη.

Ο Σύλλογος Δρομέων Καρδίτσας ήταν όπως κάθε χρονιά εκεί,  πιστός στο καθήκον του συμμετείχε στη μεγάλη γιορτή ενώ έκανε κι αυτός το δικό του ρεκόρ, από πλευράς παρουσίας και συμμετοχών των μελών και φίλων του. Τους συγχαίρουμε όλους για τον αγώνα που έδωσαν και έφεραν σε πέρας εκπροσωπώντας τη πόλη μας και προβάλλοντάς τη μέσω της συμμετοχής και της προσπάθειάς τους. Ξεχώρισανοι δρομείς Καρέτσος Γεώργιος με 3.26.40 στο μαραθώνιο και ο Μαλάι Δημήτρης με χρόνο 34.57 στα 10 χλμ. Ακόμα δυναμική ήταν η παρθενική εμφάνιση από την Ντίνα Εγγλέζου με χρόνο 4.06.00 στο μαραθώνιο.

Τα μέλη και φίλοι μας που μετείχαν φέτος, ήταν οι παρακάτω:

ΤΡΙΨΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, TΡΙΨΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΓΚΟΡΙΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΠΑΡΟΥΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΦΛΩΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΥΛΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΕΓΓΛΕΖΟΥ ΝΤΙΝΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΧΑΝΤΣΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΠΑΝΤΕΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΤΣΙΑΦΙΤΣΑ ΕΛΕΝΗ, ΓΚΟΡΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΛΑΠΠΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΤΣΙΑΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΠΑΛΟΥΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΑΛΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΟΥ, ΠΙΓΓΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ