Πρωταθλητής στα πλέι-οφ, υποβιβασμός για έναν και πλέι άουτ στη Superleague!

Super League και Γιώργος Βασιλειάδης έχουν συμφωνήσει και αυτό αναμένεται να γίνει γνωστό την ερχόμενη Τετάρτη οπότε και συνεδριάζει η λίγκα.

Σύμφωνα με τη «LiveSport» μεταξύ άλλων έχει αποφασιστεί τη σεζόν 2019-20 το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με 14 ομάδες και μετά το τέλος των 26 αγωνιστικών να γίνουν αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ. Τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα διεκδικήσουν οι πρώτες έξι ομάδες, οι οποίες μάλιστα θα «κουβαλούν» τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Θα διεξαχθεί ουσιαστικά ένα μίνι πρωτάθλημα με 10 αγωνιστικές.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, η 14η ομάδα θα πέφτει απευθείας και οι υπόλοιπες τέσσερις ίσως και έξι ομάδες θα παίξουν σε αγώνες πλέι άουτ.

Πάντως, ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου Γιώργο Σπανός επιμένει ότι δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ο λόγος θα είναι οι τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ.

«Είναι δεδομένο αυτό και δεν πρόκειται για εκβιασμό ή απειλή», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Real News» και πρόσθεσε: «Τίθεται θέμα βιωσιμότητας των ΠΑΕ και δεν μπορούμε να μιλάμε για μια λίγκα με υγιή ανταγωνισμό και επτά ομάδες να μην έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Διότι εκτός ότι κινδυνεύουν να πτωχεύσουν, διακυβεύεται το «επί ίσιοις όροις» που όλοι μας θέλουμε και επιζητούμε. Το μεγαλύτερο έγκλημα ήταν η διάσπαση της κεντρικής διαχείρισης. Πρωτοστάτησαν οι μεγάλες ομάδες για να γίνει αυτό από την πίεση να υπάρξουν έσοδα ενόψει της αδειοδότητσης. Αν δεν υπάρξει κεντρική διαχείριση τα επόμενα χρόνια, το προϊον θα συνεχίσει να απαξιώνεται.

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε θετικοί στο πλάνο του υπουργού, όμως δεν μπορούμε και να δεχτούμε τη βίαιη προσαρμογή σε αυτό. Φυσικά, ο διάλογος συνεχίζεται και θέλω να πιστεύω πως στο τέλος θα πάνε όλα καλά. Όταν το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι το 70% του μπάτζετ μια ομάδας, θα πρέπει αυτό να καλυφθεί από άλλους πόρους. Δεν μπορούν να συμμετέχουν οι ομάδες στο κουπόνι του στοιχήματος χωρίς να λαμβάνουν τίποτα, ενώ λαμβάνουν οι άλλες πλευρές».

Όσο για το αν υπάρχει ρήτρα μεταξύ των ΠΑΕ που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Ναι, υπάρχει, έχουμε υπογράψει και ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο που μας δεσμεύει, σαν ένας κώδικας αξιών και δεοντολογίας. Για εμένα προσωπικά -και το ξαναλέω- δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να υπάρχει έστω και μία ομάδα χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο».