Πρωταθλητές Κεντρικής Ελλάδας οι Έφηβοι του ΣΠΑΚ!

Μόλις για έναν χρόνο άλλαξαν…χρώμα μεταλλίου οι Έφηβοι του ΣΠΑΚ, επιστρέφοντας στην κορυφή, αφού ανακηρύχθηκαν χρυσοί πρωταθλητές  κεντρικής Ελλάδος και διεφάνη για άλλη μία φορά ότι δε βρίσκονται στην ελίτ του αθλήματος στην περιοχή μας αλλά ότι είναι η ελίτ του αθλήματος!

Η πάγια πολιτική επένδυσης στα τμήματα υποδομής και η ανάδυση αθλητών και ταλέντων στην αντρική ομάδα απέδωσε και φέτος καρπούς, αφού στο πρώτο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΚΕΛ που έφτασε στην ολοκλήρωσή του, η ομάδα του Τάσου Παπαγεωργίου κατάφερε να επικρατήσει στον τελικό του Final Four που έγινε την Κυριακή (12/2) στον Αλμυρό Μαγνησίας τον Γ.Σ. Αντίκυρας από τη Βοιωτία με 3-1 σετ και να συνεχίζει την πορεία της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα!

Με ωριμότητα στο παιχνίδι τους, ψυχραιμία και  καθαρό μυαλό ακόμη και όταν ο αντίπαλος μείωσε στα σετ, η ομάδα της Καρδίτσας διεύρυνε την…παντοκρατορία της απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο  κι ενώ προ μίας εβδομάδας είχε καταφέρει να περάσει στον τελικό με επικράτηση κόντρα στη Φθία Λαμίας, παίρνοντας ρεβάνς για την περυσινή ήττα στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο ΣΠΑΚ μπήκε με διάθεση στο παρκέ, χωρίς να έχει προθέσεις να επιτρέψει τον αντίπαλο σε προβάδισμα ψυχολογίας. Αντίθετα, αυτό το πέτυχαν οι «Τρικολόρε» που με πίεση στο σέρβις, εξαιρετική δημιουργία στην επίθεση αλλά και εκτέλεση, έφτασε στο 2-0 με το ίδιο σκορ (25-19, 25-19).

Η αντίδραση του συγκροτήματος του Δημήτρη Γουγούση  έφερε το 2-1 στα σετ, όμως αυτό  φάνηκε σαν να λειτούργησε ως κίνητρο για άμεση απάντηση του ΣΠΑΚ και ενδεχομένως σαν τακτική εγρήγορσης.

Μπορεί να προηγήθηκαν τρία σετ, όμως οι Καρδιτσιώτες είχαν ενέργεια που τους έφερε να κατακτήσουν το 4ο και τελευταίο πιο εύκολα απ’ό,τι τα προηγούμενα, απόρροια της δίψας για κατάκτηση του τίτλου!

Μάλιστα, ο ΣΠΑΚ στερήθηκε της πολύτιμης μονάδας του Σφακιανάκη, τον οποίο ο Τάσος Παπαγεωργίου ευελπιστεί να τον υπολογίζει για την επόμενη Φάση, στην οποία οι πρωταθλητές ΕΣΠΕΚΕΛ θα επιδιώξουν τη διάκριση σε Πανελλήνιο επίπεδο για άλλη μία φορά!

Τα σετ: 25-19, 25-19, 21-25, 25-17

ΣΠΑΚ (Τ. Παπαγεωργίου): Κοντοκώστας, Καρράς, Χειμωνέττος, Βαϊόπουλος, Παπατσιμούλης, Κ. Αντωνίου, Αθ. Λοΐζος, Κωτούλας, Ντόμπρα, Φατόλας, Φάκας, Τσιανάβας, Γεωργίου, Αναγνώστου.

Γ.Σ. Αντίκυρας (Δ. Γουγούσης): Νοικοκύρης, Οικονόμου, Μίστηλης, Ζηλιαναίος, Δημόπουλος, Παπαδημητρόπουλος, Σινγκ, Λεοντίου, Σωτηρίου, Λαμπρόπουλος.