Προς παράταση η εφαρμογή της Κάρτας Υγείας Αθλητή

Η κάρτα υγείας των ποδοσφαιριστών, την προηγούμενη εβδομάδα από το υφυπουργείο Αθλητισμού και το υπουργείο Υγείας με νομοθετική ρύθμιση έκανε υποχρεωτική την εφαρμογή της, από την Τρίτη (9/10), προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων τόσο από την ΕΠΟ αλλά και από τις Ενώσεις όλης της χώρας.

Ο χρόνος για να υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, χιλιάδες ποδοσφαιριστές ερασιτεχνικών σωματείων ώστε να πάρουν το «οκ» και να μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και στις προπονήσεις των ομάδων τους ήταν μηδαμινός. Για να γίνουν οι εξετάσεις δωρεάν σε δημόσια νοσοκομεία, χρειάζεται διάστημα 2-3 μηνών.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος ζήτησε παράταση στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου για ένα χρόνο, αίτημα που ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο Υπουργός Υγείας βλέπουν με θετικό μάτι και αναμένεται η απαραίτητη τροπολογία στη νομοθετική ρύθμιση.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι η παράταση για την Κάρτα Υγείας Αθλητή θα δοθεί έως το τέλος του έτους, αποφεύγοντας, έτσι, τυχόν αναβολές σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα.