Παγκόσμια συγκίνηση: Βγήκαν από τη σπηλιά τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους!

Το θαύμα ολοκληρώθηκε! Το μεσημέρι της Τρίτης (10/7) βγήκαν από τη σπηλιά όπου είχαν εγκλωβιστεί στην Ταϊλάνδη και τα υπόλοιπα παιδιά και ο προπονητής τους.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες την τρίτη ημέρα προσπάθειας και τα τέσσερα παιδιά που είχαν μείνει στη σπηλιά, όπως και ο 25χρονος προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας απεγκλωβίστηκαν.

Αρχικά υπήρχαν σενάρια που ήθελαν τον απεγκλωβισμό μόνο των τεσσάρων παιδιών, καθώς και τις προηγούμενες δύο ημέρες έβγαιναν τέσσερα τέσσερα και την παραμονή του προπονητή για άλλο ένα βράδυ.

Παρόλα αυτά, από το πρωί είχε ξεκαθαριστεί ότι θα γίνει προσπάθεια να βγουν όλοι, όπως και έγινε, με τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν να είναι συγκλονιστικές.

Προτελευταίο παιδί που βγήκε ήταν ο μικρότερος της ομάδας, ένα αγόρι 11 χρονών και τελευταίος ο προπονητής που, παρά το γεγονός ότι η υγεία του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη αφού μέχρι να εντοπιστούν τα παιδιά τους μοίραζε το δικό του φαγητό, είχε αρνηθεί να βγει πριν σωθεί και το τελευταίο αγόρι.

O πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης γνωστοποίησε ότι στα παιδιά είχαν χορηγηθεί αγχολυτικά, αλλά δεν ήταν ναρκωμένα.

Η ποδοσφαιρική ομάδα έμεινε στη σπηλιά πάνω από δύο εβδομάδες και πλέον όλοι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, προσπαθώντας να συνέλθουν από την περιπέτεια της ζωής τους!