Ο Μπλατ πήρε τον Θωμά Ζευγαρά στην προετοιμασία του Ολυμπιακού!

Και ξαφνικά ανακοινώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την καινούρια σεζόν. Ο Ντέιβιντ Μπλατ αποφάσισε εκτός από τους αναμενόμενους 15, να πάρει και τρία ακόμα παιδιά. Ο λόγος για τους Αλεξέι Ποκουσέφσκι, Ανδρέα Τσουμάνη και Θωμά Ζευγαρά.

Ο Καρδιτσιώτης αθλητής, είναι ένα παιδί που στον Πειραιά ήρθε όταν έγινε ένα μικρό παιδομάζωμα πριν τρία χρόνια, στην αρχή του Νίκου Κεραμεύς στο τιμόνι των Ακαδημιών.

Γεννηθείς το 2001, βλέπει τον κόσμο από τα 2,05μ και έφτασε στον Πειραιά από την Καρδίτσα όπου έπαιξε στον τοπικό Απόλλωνα.

Από πολύ μικρός έκανε τη διαφορά λόγω του ύψους του (πρώτη γυμνασίου ήταν ήδη δίμετρος) και είναι από τα παιδιά που έχουν περάσει από όλα τα κλιμάκια της Εθνικής.

Αγωνίζεται κυρίως στις θέσεις των ψηλών και είναι ουσιαστικά 4-5άρι, ενώ στο παρελθόν προσπάθησε να παίξει και στο «3» χωρίς βέβαια να σταθεί για πολύ καιρό εκεί. Κατά κύριο λόγο επιτίθεται με πλάτη στο καλάθι αν και έχει το σουτ και από μέση απόσταση, ικανότητα που προσπαθεί να βελτιώσει. Έχει μακριά άκρα, οξυδέρκεια στο παιχνίδι του και πάνω από όλα θέληση για δουλειά όπως λένε οι άνθρωποι που έχουν την καθοδήγησή του στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Το 2017 συμμετείχε στο Jordan Brand Classic 2017 με τον Ρέι Άλεν βρίσκεται στο τουρνουά. Βέβαια είχε και αυτός την άτυχη στιγμή του, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στον χιαστό του κατά τον πρώτο τελικό με τον Ίκαρο Καλλιθέας του παιδικού της ΕΣΚΑΝΑ.

Πέρασε την περίοδο της αποθεραπείας του, επέστρεψε και σιγά σιγά θα έχει την ευκαιρία του από την Ντέιβιντ Μπλατ στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Και μόνο που στα 17 του θα βιώσει μία προετοιμασία υπό το βλέμμα του Αμερικανοϊσραηλινού τεχνικού, θα πάρει τα κατάλληλα εφόδια για το μέλλον την καριέρας του