Ο Γιάννης Ρουμπής θήρευσε την πρώτη μπεκάτσα στο νομό μας

Θηρεύτηκε σήμερα Πέμπτη 11/10/2018 η πρώτη μπεκάτσα στο νομό μας. Συγκεκριμένα ο κυνηγός-μέλος Κυνηγητικού Συλλόγου Καρδίτσας «Άρτεμις», Ρουμπής Ιωάννης, από τον Κέδρο, ήταν ο τυχερός καθώς με σκύλους φέρμας βρήκε και θήρευσε την πρώτη «βελουδομάτα» στην περιοχή μας, πάνω στις ελατοσκεπείς κορυφές των Αγράφων.

Η κάρπωση αυτή, σηματοδοτεί την έναρξη της αποδημίας της βασίλισσας του δάσους και τον ερχομό του χειμώνα, με την έλευση και άλλων αποδημητικών πτηνών όπως οι τσίχλες, οι φάσσες και τα υδρόβια. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις που προετοίμασαν κατάλληλα το έδαφος και τις αναφορές κυνηγών μας για παρόμοιες συναντήσεις, είναι στοιχεία ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για μια πλούσια, σε πληθυσμούς αποδημητικών θηραμάτων, κυνηγετική χρονιά.

Τέλος, υπενθυμίζουμε σε όλους τους κυνηγούς, ότι, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις και την ηθική του κυνηγίου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΡΤΕΡΙ ΤΗΣ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ πρωί και βράδυ και επισημαίνουμε ότι οι έλεγχοι, για την προστασία της και φέτος θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί και εντατικοί.

Το Δ.Σ.