«Ορεξάτη» και με κεκτημένη ταχύτητα η ΑΣΑ! (photos)

Για τη διατήρηση της αγωνιστικής κατάστασης που απέφερε και τον πρώτο βαθμό μακριά από την Καρδίτσα δουλεύει η Αναγέννηση, ενόψει του δεύτερου διαδοχικού εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος.

Την Κυριακή (14/1, 15:00) οι Κιτρινόμαυροι θα βρεθούν στα Χανιά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΑΟΧ/Κισσαμικό για την 11η αγωνιστική, σε ένα μακρινό και ιδιαιτέρως δαπανηρό ταξίδι, στο οποίο κανείς στην ομάδα δε θέλει να περάσει ανεκμετάλλευτο βαθμολογικά.

Το αποτέλεσμα στις Σέρρες άνοιξε την όρεξη για βελτίωση και διεκδίκηση ακόμη καλύτερων αποτελεσμάτων στη συνέχεια του πρωταθλήματος, με την Καρδιτσιώτικη ομάδα να διαπιστώνει στον αγωνιστικό χώρο ότι μπορεί να κινηθεί ακόμη πιο υψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Βέβαια, δεν τρέφεται κανένα αίσθημα υπεροχής ή αλαζονείας και πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν η συνταγή της φετινής επιτυχίας είναι η σκληρή δουλειά και οι χαμηλοί τόνοι για να υπάρχει η απόλυτη προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο.

Κάπως έτσι προετοιμάζεται και για το ματς της Κρήτης η Αναγέννηση, με τον Γιώργο Βαζάκα και τους συνεργάτες του να μοιράζει συγχαρητήρια για το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πάλεψαν για να αντιστρέψουν το αρνητικό αποτέλεσμα, όμως ο έμπειρος προπονητής στράφηκε αμέσως στη δουλειά και τη βελτίωση των όσων παρατήρησε στο ματς με τον Πανσερραϊκό. Το προπονητικό επιτελείο επισήμανε τα λάθη και αναγνώρισε πως πολλοί είναι οι παράγοντες που χρειάζεται ένας αντίπαλος στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα για να αποσπάσει βαθμούς μακριά από την έδρα του.

Ενόψει του αγώνα με τον ΑΟΚ/Κισσαμικό, η προετοιμασία συνεχίζεται ομαλά και μέσα σε συσπειρωτικό κλίμα. Σήμερα (11/1) Πέμπτη η προπόνηση επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην τακτική με ενδελεχή δουλειά πάνω σε αμυντική και δημιουργική λειτουργία της ομάδας.

Η πίστη για συνέχεια των επιτυχημένων αποτελεσμάτων μακριά από την Καρδίτσα υπάρχει και πάνω σε αυτό καταστρώνει τα σχέδιά της η Αναγέννηση.

Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, με τον Ποζατζίδη που ενσωματώθηκε τελευταίος από τους ποδοσφαιριστές να έχει ανεβάσει «στροφές» και να υπολογίζεται κανονικά και έτσι άπαντες είναι στη διάθεση του Γ. Βαζάκα.

Πάντως, το τεχνικό επιτελείο έχει υπόψιν του και ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο όριο καρτών για ποινή μιας αγωνιστικής, καθώς οι Γιάννης Σταματάκης, Κώστας Καρρίκι, Δήμος Χατζάρας και Ιμπραχίμα Κονέ έχουν από τρεις κίτρινες.

Είναι δεδομένο ότι στην Αναγέννηση υπάρχει αγωνιστική πειθαρχία και ότι από εδώ και πέρα θα χρειαστεί μεγαλύτερη ακόμη. Όσο, άλλωστε, το πρωτάθλημα μπαίνει σε κρίσιμη καμπή, τόσο περισσότερο ο Γρεβενιώτης προπονητής θα χρειάζεται να έχει διαθέσιμους τους πρωτοκλασάτους παίκτες του για να αντεπεξέλθει η ομάδα στα πιεστικά παιχνίδια.