«Ομοβροντία» (και) με Τατιάνα Αρίζα οι Ελπίδες! (video)

Κολομβιανή τριπλέτα συγκροτείται στις Ελπίδες, αφού πέραν της Μπεντανκούρ και της Ετσεβερί που εντάχθηκε πριν λίγες ώρες στην ομάδα, η Τατιάνα Αρίζα έρχεται να αποτελέσει νέο…μεταγραφικό «σεισμό» ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ!

Πρόκειται για νέα -σούπερ ποιοτικά- προσθήκη των δευτεραθλητριών Ελλάδος που τολμούμε να πούμε ότι αλλάζουν επίπεδο, τουλάχιστον για τις Ευρωπαϊκές τους διοργανώσεις!

Δεν είναι μόνο ο κοινός τόπος προέλευσης των παραπάνω ποδοσφαιριστριών, ούτε η αγωνιστική τους ποιότητα που είναι επιβεβαιωμένη, αλλά και το γεγονός ότι μαζί στην Εθνική Κολομβίας και σε ομάδες των ΗΠΑ έχουν καταφέρει να συνθέσουν μία «αχτύπητη» ομοιογένεια που προσδίδει επαγγελματισμό και «ατόφιο» ταλέντο στις Ελπίδες.

Η Αρίζα είναι 27 ετών και αγωνίζεται ως πλάγιος μέσος αλλά και ως «εξάρι». Πρόκειται για την ταχύτατη διεθνή παίχτρια που από το 2014 έως σήμερα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών με τους Houston Aces, ως συμπαίχτρια της επίσης νεαποκτηθείσας από τις ΕΛπίδες, Ισαμπέλα Ετσεβερί!

Πιο πριν η Αρίζα αγωνίστηκε στην ομάδα «Γκολ Σταρς» της Μπογκοτά, ενώ με τη χώρα της έχει συμμετάσχει στις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις.

Σε αυτές συγκαταλέγονται δύο παρουσίες σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (2011 Γερμανία, 2015 Καναδά), 2η θέση στο Κόπα Αμέρικα του Ισημερινού (2015), 2η θέση στο πρωτάθλημα Κεντρικής Αμερικής και το Παναμερικανικό πρωτάθλημα σε Μεξικό και Καναδά αντίστοιχα) και ανάλογες εμπειρίες με όλες τις «μικρές» Εθνικές ομάδες της Κολομβίας (Κ17, Κ20).

Όπως γίνεται αντιληπτό, η πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ που δεν έχει εκπληρωθεί έως τώρα, αποτέλεσε δέλεαρ ώστε να κάνει το ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να ενισχύσει στα προκριματικά τις Ελπίδες.

Εδώ να αναφέρουμε ότι οι Μπεντανκούρ, Αρίζα και Ετσεβερί προπονούνται κάθε καλοκαίρι μαζί σε αυστηρώς επαγγελματικά πρότυπα και συμμετέχουν σε καλοκαιρινά τουρνουά ποδοσφαίρου με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό και υπόσχονται να…κρύψουν την μπάλα!