Οι…«κέρβεροι» του Κώστα Νταβουλιάκου!

Η Αναγέννηση συμπλήρωσε τέσσερα διαδοχικά 90λεπτα διατηρώντας ανέπαφη την εστία της και σε αγώνες με υψηλό συντελεστή δυσκολίας για το πρωτάθλημα της Football League και το κύπελλο Ελλάδος.

Η συγκεκριμένη επίδοση είχε να αποφέρει βαθμούς και πιστοποίηση της αγωνιστικής ανόδου στην ομάδα της Καρδίτσας, προϊόν της αδιάκοπης δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις από τον Γιώργο Βαζάκα και τους συνεργάτες του, Παναγιώτη Μπούτα, Γιώργο Μιλήγκα και Κώστα Νταβουλιάκο, για την οποία ο έμπειρος προπονητής μίλησε από την αρχή της φετινής σεζόν, κρατώντας ταυτόχρονα χαμηλούς τόνους.

Πίσω από αυτό το σπουδαίο ρεκόρ, ιδιαίτερη μνεία αξίζουν οι «Κιτρινόμαυροι» τερματοφύλακες και ο προπονητής τους Κώστας Νταβουλιάκος.

Η προσπάθεια σαφώς και είναι συνολική, το ομαδικό πνεύμα απορρέει από καθέναν ποδοσφαιριστή ξεχωριστά και η επιτυχία οφείλεται πάνω σε αυτές τις αρχές, με τη νευραλγική όσο και ιδιαίτερη θέση του τερματοφύλακα, σε αυτή την προσπάθεια να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Σε μία κατηγορία όπου η εμπειρία σε αυτή τη θέση -για πολλούς- θεωρείται το «Α» και το «Ω» η Αναγέννηση επένδυσε στο ταλέντο και την εργατικότητα των Νέστορα Γκέκα, Περικλή Γεωργαντζά και Παναγιώτη Κατσίκα, υπό την καθοδήγηση του Κώστα Νταβουλιάκου, με τα  αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά.

Από τη μεθοδικότητα στις προπονήσεις και τα πολύπλευρα σετ ασκήσεων, τεχνικής κατάρτισης, ρεφλέξ έως τη δόμηση ισχυρής προσωπικότητας που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση, ο νεαρός προπονητής φροντίζει ώστε η τριάδα των τερματοφυλάκων να είναι στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας για κάθε ματς και να προσφέρει ισάξιες λύσεις για επιλογή στον Γ. Βαζάκα.

Οι εμφανίσεις του Νέστορα Γκέκα και το πρόσφατο ντεμπούτο του Παναγιώτη Κατσίκα στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΛ, τη στιγμή που σε ανάλογο τέμπο και κατάσταση βρίσκεται και ο Περικλής Γεωργαντζάς είναι ο μεγαλύτερος δείκτης προόδου σε αυτή τη μοναχική θέση, όπου οι ανερχόμενοι Κιτρινόμαυροι «πορτιέρο» καταθέτουν τα διαπιστευτήριά τους έχοντας ακόμη πολύ δρόμο και διάθεση για να εξελίξουν την ικανότητά τους.