Ξεκίνησε το ταξίδι…προς την καθιέρωση για τον ΑΣ Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ!

Ο ΑΣ Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ πήρε τη θέση του στην εκκίνηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο που θα τον βρει για δεύτερη διαδοχική χρονιά στην Α2.

Δείτε ΕΔΩ φωτορεπορτάζ  από την «πρώτη»
Δείτε ΕΔΩ δηλώσεις του Γιάννη Τζήμα από την «πρώτη»
Δείτε ΕΔΩ δηλώσεις του Χρήστου Δεληγιάννη από την «πρώτη»
Δείτε ΕΔΩ δηλώσεις του Βαγγέλη Παπαδόπουλου από την «πρώτη»
Δείτε ΕΔΩ δηλώσεις του Νίκου Κακλαμάνου από την «πρώτη»
Δείτε ΕΔΩ δηλώσεις του Σπύρου Μαγκουνή από την «πρώτη»

Στην αλματώδη πρόοδό του, ο Καρδιτσιώτικος Σύλλογος δε θα μπορούσε και φέτος θα μη θέσει στόχο ο οποίος να αποτελεί συνέχεια των επιτυχιών των προηγούμενων χρόνων και αυτός δεν είναι άλλος από την καθιέρωσή του στην υψηλότερη κατηγορία μπάσκετ που έχει γνωρίσει ο τόπος μας και φυσικά την καταξίωσή του ως μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις της περιοχής στο χώρο.

Κάπως έτσι, τη Δευτέρα (20/8), ο ΑΣΚ βρέθηκε στο κλειστό της Καρδίτσας για να ξεκινήσει την προετοιμασία του για την προσεχή αγωνιστική περίοδο, όντας ανανεωμένος σε μεγάλο βαθμό αλλά με έκδηλα τα σημάδια μεγαλύτερης οργάνωσης και προσπάθεια δόμησης βάσεων που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Την ώρα που η περιοχή βλέπει αρκετούς Συλλόγους να οδηγούνται σε περίοδο ύφεσης, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο με υποβιβασμούς, μετά  από «χρυσές» εποχές, όσο και σε οικονομικό, αφού οι επενδύσεις στον αθλητισμό λιγοστεύουν, ο ΑΣ Καρδίτσας θα φιλοδοξεί να πετύχει ότι δεν είναι ο «διάττων αστέρας» του Θεσσαλικού μπάσκετ αλλά με σύνεση, συνέπεια, αξιοπιστία και υγιές πλάνο θα προσπαθήσει να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και σιγά-σιγά να διευρύνει τους ορίζοντές του, όπως άλλωστε πράττει  σε βάθος τετραετίας, παρουσιάζοντας ολοένα και πιο σύγχρονα αλλά και πρωτόγνωρα δεδομένα για την Καρδίτσα.

Η αναβάθμιση του ΑΣΚ συνεχίζεται και φέτος και προς αυτή την κατεύθυνση στο γήπεδο βρέθηκαν για την πρώτη προπόνηση σύσσωμη η διοίκηση, το  διευρυμένο προπονητικό τιμ που φέτος απαρτίζεται  από τον head coach Γιάννη Τζήμα, τον άμεσο συνεργάτη του, Κώστα Κομποδιέτα, τους προπονητές ατομικής βελτίωσης, Γιάννη Χασιώτη, Γιάννη Μίσσα, τον γυμναστή Χρήστο Χαλίτσιο, τον φυσικοθεραπευτή Δημήτρη Κατσιούλα και τους φροντιστές Κώστα Κατσαρό και Μάκη Παυλάκο.

Σε ό,τι αφορά το ρόστερ, το παρών έδωσαν συνολικά 16 αθλητές: Οι Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Μαυρογιάννης, Κώστας Παππάς, Γιώργος Νάκης που ανανέωσαν, οι Άρης Κουρέπης, Βασίλης Μπρούτσος που ανήκουν στην ομάδα οι νεαποκτηθέντες Κώστας Σαριμπαλίδης, Γιάννης Παπαχρήστος, Σπύρος Μαγκουνής, Νίκος Κακλαμάνος, Δημήτρης Γράβας, Νίκος Καλλές και  τέσσερις ακόμη αθλητές που θα συμμετάσχουν στις προπονήσεις, συνθέτοντας ένα σύνολο ιδιαίτερα έμπειρο που έχει κάποιες νεανικές μονάδες αλλά με αγωνιστικές παραστάσεις από αυτό το επίπεδο.

Το ρόστερ,  πάντως, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και όπως τόνισε τόσο ο Γενικός Αρχηγός του ΑΣΚ, Χρήστος Δεληγιάννης, όσο και ο προπονητής, Γιάννης Τζήμας, αυτό έχει διαμορφωθεί κατά 80%, αφού η ομάδα εξετάσει δύο ακόμη προσθήκες, μία για την περιφέρεια και μία για τους «ψηλούς».

Πέραν των όσων σχεδιάζονται, πάντως σε αγωνιστικό επίπεδο, αξίζει κανείς να σταθεί και στους τομείς που «θωρακίζεται» ο Σύλλογος. Απόκτηση γραφείων, διεύρυνση του διοικητικού συμβουλίου, σχέση εμπιστοσύνης και ανταποδοτικότητας με επιχειρηματίες, δημιουργία νέων φιλάθλων και ένα νέο γήπεδο που…οι «πτήσεις» του ΑΣΚ επισπεύδουν τη διαδικασία παράδοσής του, δίνοντας στην πόλη κίνητρο για αθλητισμό, προβολή και αλλαγή επιπέδου σε όλους τους τομείς.

Αυτό επισημάνθηκε από τους ιθύνοντες του Συλλόγου προς το αγωνιστικό τμήμα, στην πρώτη συζήτηση πριν την έναρξη της προπόνησης, όπου έγινε το απαραίτητο καλωσόρισμα, ευχές για υγεία και επιτυχίες και μία συνοπτική ανάλυση της φιλοσοφίας της ομάδας και αναδρομή στα όσα έχει καταφέρει έως τώρα.

Αρχικά, το λόγο πήρε ο πρόεδρος κ. Θωμάς Δεληγιάννης, ευχήθηκε υγεία και επιτυχίες, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με πίστη στο πλάνο και τις οδηγίες του προπονητή Γιάννη Τζήμα και των συνεργατών του, η χρονιά θα στεφθεί με επιτυχία.

Ακολούθως, μίλησε ο αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Ζήσης που από την πλευρά του μοίρασε ευχές και αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο πορεύεται η ομάδα αυτά τα χρόνια, χαράζοντας ανοδική τροχιά και επιθυμώντας να συνεχίσει σε υγιή πρότυπα με καλύτερη οργάνωση.

Από μεριάς διοίκησης, ο Γενικός Αρχηγός κ. Χρήστος Δεληγιάννης μίλησε τελευταίος και ανέπτυξε το πλάνο της ομάδας, τη γενικότερη φιλοσοφία τόσο του Συλλόγου όσο και την άρρηκτη σχέση με τους φιλάθλους και την τοπική κοινωνία, με την οποία αποτελούν…συγκοινωνούντα δοχεία, ενώ έδωσε έμφαση στην προσπάθεια που γίνεται ώστε το αγωνιστικό τμήμα να έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες δουλειάς και παρουσίας στην Καρδίτσα, στα πρότυπα που οι περισσότεροι αθλητές έχουν ζήσει και σε υψηλότερο επίπεδο.

Τέλος, ο Head Coach Γιάννης Τζήμας μίλησε εκ μέρους του προπονητικού τιμ, σκιαγραφώντας το προφίλ του Συλλόγου και μνημονεύοντας όλα όσα ο ίδιος έχει διαπιστώσει από την παρουσία του σε αυτόν, εξαίροντας την οργανωτική προσπάθεια που γίνεται. Ο έμπειρος προπονητής δεν κρύφτηκε για την κατάσταση που επικρατεί στη γύρω περιοχή, βλέποντας ομάδες με ιστορία να βιώνουν δύσκολες στιγμές και τόνισε πως ο ΑΣΚ, με σωστά βήματα χτίζει τη δική του μπασκετική ιστορία για  την Καρδίτσα, φιλοδοξώντας να κρατήσει τη σημαία της Θεσσαλικής καλαθοσφαίρισης ψηλά.

Ακολούθησε ολιγόλεπτη ομιλία στα αποδυτήρια και στη συνέχεια το πρώτο…«ζντο» στο κέντρο του γηπέδου. Εκεί, ο Κώστας Παππάς είχε την…τιμητική του, αφού πήρε το χρίσμα από τον προπονητή Γιάννη Τζήμα και τους συμπαίχτες του ώστε να σημειώσει το πρώτο, συμβολικό καλάθι της σεζόν με λέι-απ, εισπράττοντας το χειροκρότημα από όλους.

Η συνέχεια δόθηκε με ασκήσεις υπό τον οδηγιών, αρχικά του  Χρήστου Χαλίτσιου και την προπόνηση να περιλαμβάνει χαλαρούς ρυθμούς για αρχή, αφού κλιμακωτά, αυτοί θα ανεβαίνουν, αποσκοπώντας και στην απόκτηση της επιθυμητής φυσικής κατάστασης.