Ξεκίνησε η Σχολή Ανανέωσης Ταυτοτήτων Τριετίας UEFA Α’ & Β’ στην Καρδίτσα (pics)

Ξεκίνησε σήμερα (19/9) τη λειτουργία της στην Καρδίτσα η Σχολή Ανανέωσης Ταυτοτήτων UEFA A΄και UEFA Β΄που διοργανώνει η ΕΠΣ Καρδίτσας υπό την εποπτεία της ΕΠΟ στο Ξενοδοχείο «Thessalikon Grand».

Η πρώτη συγκέντρωση των προπονητών πραγματοποιήθηκε στις 9:00 πμ και τους καλωσόρισαν ο Γεν. Γραμματέας της ΕΠΣ Καρδίτσας κ. Κωτούζας Δημήτρης και ο Ταμίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής κ. Παπαδάκος Πέτρος.

Ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:

«Καλημέρα σε όλους. Θέλω να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς όλων των μελών της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και του Προέδρου Μανώλη Παλάσκα. Να καλωσορίσω καταρχήν τους εκπαιδευτές της Ε.Π.Ο. και τους προπονητές που παρευρίσκονται εδώ και ιδιαίτερα όσους έχουν διανύσει κάποια χιλιόμετρα για να είναι μαζί μας.

Αυτή η Σχολή Ανανέωσης Ταυτοτήτων είναι η συνέχεια και άλλων παρόμοιων Σχολών που διοργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια από την Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. Μια Ένωση τα μέλη της οποίας ασχολούνται ουσιαστικά με την προώθηση και την ανάδειξη του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ να είναι αυτή τη στιγμή η 6η δύναμη σε ενεργές ομάδες πανελλαδικά, αφού και φέτος, παρόλο που οι οικονομικές συνθήκες δυσκόλεψαν σε όλη την Ελλάδα και πολλές Ε.Π.Σ. δυσκολεύτηκαν ή δεν κατάφεραν να οργανώσουν ερασιτεχνικά πρωταθλήματα κάποιων κατηγοριών, η Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ διατήρησε ή και αύξησε οριακά τις δυνάμεις της, γεγονός που μας ικανοποιεί απόλυτα. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας, σας εύχομαι καλή επιτυχία και να έχετε ένα χρήσιμο και ουσιαστικό, εκπαιδευτικά, διήμερο».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Παπαδάκος που απευθυνόμενους στους παρευρισκομένους τόνισε:

«Καλημέρα και από μένα. Να καλωσορίσω τους εκπαιδευτές της Ε.Π.Ο. κ. ΒΟΝΟΡΤΑ ΙΩΑΝΝΗ και κ. ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟ ΜΙΧΑΗΛ, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών Νόμου Καρδίτσας κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ και όλους τους προπονητές που δηλώσατε συμμετοχή, ιδιαίτερα όσους έχουν ταξιδέψει για να βρεθούν σήμερα εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω την Ε.Π.Ο. που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και ανέθεσε τη διοργάνωση και υλοποίηση της Σχολής Ανανέωσης Ταυτοτήτων, μετά την επιτυχημένη υλοποίηση 2 σχολών το 2016, τη Σχολή Ανανέωσης Ταυτοτήτων τον Ιανουάριο του 2016 και τη Σχολή UEFA C τον Φεβρουάριο του 2016. Να ευχαριστήσω τον Κο ΖΕΛΕΝΙΤΣΑ για την πολύτιμη βοήθειά του. και τη διεύθυνση του Ξενοδοχείου “Thessalikon Grand” για τη φιλοξενία σε αυτό το εξαιρετικό περιβάλλον.

Η ανάθεση από την Ε.Π.Ο αυτής της Σχολής είναι μια αναγνώριση των προσπαθειών της Ένωσής μας για την πρόοδο του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, αφού σε συνέχεια των όσων ανέφερε ο Γραμματέας της Ένωσης, σας κάνω γνωστό ότι έχουμε μια αύξηση στον αριθμό των Ακαδημιών, απαριθμούμε 16 Ακαδημίες με πλήρη τμήματα όλων των ηλικιών και η διατήρηση των δυνάμεών μας σε επίπεδο αριθμού ενεργών ομάδων πανελλαδικά, μαρτυρούν την ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη που έχουν τα Σωματεία από την Ένωσή μας. Εμείς θα συνεχίσουμε έτσι με όρεξη και διάθεση για περισσότερα πράγματα, κόντρα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και άλλους παράγοντες.

Επί του θέματος που είναι η σημερινή Σχολή, θέλω να πω ότι εσείς οι προπονητές πρέπει να είστε παιδαγωγοί, δάσκαλοι και ψυχολόγοι, ειδικά όταν έχετε να κάνετε με μικρά παιδιά, αφού η ανάπτυξη των ποδοσφαιρικών Ακαδημιών είναι μεγάλη, αλλά ο ρόλος σας είναι εξίσου σημαντικός και στις μεγαλύτερες ηλικίες. O όρος “ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ” έχει εφαρμογή και στο ποδόσφαιρο αφού η προπονητική εξελίσσεται και πάντα υπάρχουν καινούργια πράγματα να μάθεις.

Έτσι η χρησιμότητα των Σχολών αυτών αποκτά μεγαλύτερη αξία. Κλείνοντας να ευχηθώ να έχετε ένα επιτυχημένο και αποδοτικό, ποδοσφαιρικά, διήμερο».