Ξεκίνημα με στόχο…την Αναγέννηση!

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε και στην περίπτωση της Αναγέννησης, η φετινή έναρξη της προετοιμασίας αποτελεί μία μεταβατική περίοδο στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Δείτε ΕΔΩ φωτορεπορτάζ από την «πρώτη»

Δείτε ΕΔΩ τις δηλώσεις του Γιάννη Ποντίκα

Η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν βρίσκει την Αναγέννηση ξανά στη Γ’ Εθνική μετά τη σεζόν 2012-13, όχι όμως με τα δεδομένα εκείνης της χρονιάς, αλλά σε μία κατάσταση που απαιτεί συσπείρωση και διάβαση ενός πιο δύσκολου μονοπατιού: αυτού της ανασύνταξης, της δημιουργίας σχεδόν από μηδενική βάση αγωνιστικού τμήματος αντάξιου να σταθεί σε Εθνική κατηγορία και της υποχρέωσης να συνεχίσει την υπεραιωνόβια ιστορία της.

Στο «Γ. Μπαζής» η νέα αυτή αρχή δόθηκε παρουσία μελών του Δ.Σ. του ΑΣ Αναγέννηση, του εκπροσώπου της Δ.Ε. κ. Γιώργου  Κατσίκη, περίπου 50 φιλάθλων, 30-35 εκ των οποίων οι οργανωμένοι Utras Gate 3 και του αγωνιστικού τμήματος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για να μπει σε διαδικασία προετοιμασίας η ομάδα.

Το ζήτημα για την ποδοσφαιρική Αναγέννηση ήταν να γίνει η αρχή και φυσικά το υπό διαμόρφωση ρόστερ θα τύχει μεγαλύτερης ενίσχυσης, την ώρα που ακόμη υπάρχει περίπου 1,5 μήνας για καλύτερο σχεδιασμό και τη δόμηση του αγωνιστικού προφίλ της ομάδας.

Σε πρώτη φάση, το παρών έδωσαν ποδοσφαιριστές της Κ-17 που πέρυσι πέτυχαν την άνοδο στην Α1 ΕΠΣΚ, ενώ αρκετοί εξ’αυτών διαθέτουν και την εμπειρία από τη Football League Νέων με το αντίστοιχο τμήμα της ΑΣΑ. Μαζί τους ήταν και οι νεαποκτηθέντες Πέτρος Αναστασίου, Γιάννης Αναγνώπουλος, Βασίλης Παντέρης που έχουν αγωνιστεί και παλαιότερα στην ομάδα, όπως επίσης και οι νεαροί αδελφοί Θέμης και Δημήτρης Αλεξίου που αποκτήθηκαν  από την Κ-20 του ΑΟ Τρίκαλα.

Πιο συγκεκριμένα, παρόντες ήταν οι Κώστας Παπαευθυμίου, Θωμάς Χρυσικός, Θωμάς Καμινιώτης,  Αποστόλης Κατσίκης, Βαγγέλης Καραγιάννης, Παντελής Καρκαλέτσος, Θωμάς Γεωργαντζάς, Μπάμπης Ζάχος, Θοδωρής Καραγιάννης,  Γιώργος Χούμος, Μάκης Λόζος, Αλέξανδρος Κιόρρας, Χρήστος Ζέρβας, Χριστόφορος Πανταζής, Νίκος Γκαραβέλας, Πέτρος Αναστασίου, Γιάννης Αναγνώπουλος, Βασίλης Παντέρης, Θέμης και Δημήτρης Αλεξίου.

Στο προπονητικό τιμ, φέτος βρίσκονται ως γνωστόν οι Γιάννης Ποντίκας, Μάκης Κατσαβριάς και Γιώργος Κεφαλάς, με τον τελευταίο να απουσιάζει για οικογενειακούς λόγους από την «πρώτη», ενώ το παρών σε αυτή έδωσε ο προπονητής των Ακαδημιών του Συλλόγου, Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Το πρώτο καλωσόρισμα έγινε από το μέλος της Διοικούσας Επιτροής κ. Γιώργο Κατσίκη που ευχήθηκε καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία. Ο κ. Κατσίκης τόνισε ότι η νέα αρχή δεν εξαιρεί κανέναν ποδοσφαιριστή από όσους θέλουν να προσφέρουν στην ομάδα και πως υπάρχει χρόνος για δουλειά και απόδοση ευκαιριών. Επισήμανε, δε, ότι το ρόστερ ακόμη «πλάθεται» αφού αναμένονται και πιο έμπειρες προσθήκες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι νεαρότεροι θα παραγκωνιστούν.

Τέλος, επισήμανε ότι η Δ.Ε. του ποδοσφαιρικού τμήματος συνεπικουρούμενη από το Δ.Σ. του ΑΣ Αναγέννηση εντείνει την προσπάθεια οργάνωσης και στήριξης της ομάδας και υποστήριξε ότι θα είναι δίπλα στο αγωνιστικό τμήμα.

Εκ μέρους του προπονητικού τιμ μίλησε ο Γιάννης Ποντίκας που καλωσόρισε όλους τους ποδοσφαιριστές, προχώρησε στις συστάσεις μεταξύ παλαιών και νέων και ανέπτυξε συνοπτικά  τη φιλοσοφία της φετινής προσπάθειας  στους ποδοσφαιριστές. Ο νεαρός προπονητής τόνισε πως για όλα τα παιδιά είναι η ευκαιρία να δουλέψουν και να αλλάξουν επίπεδο σε αυτή τη χρονική συγκυρία, κρατώντας «όρθια» την ομάδα και μέσα από την περίοδο προετοιμασίας να δουν κατά πόσο είναι σε θέση να πλαισιώσουν την ομάδα της Γ’ Εθνικής.

Επίσης, αναφέρθηκε στο  γεγονός ότι υπάρχει το έρεισμα της Κ-17 που συμμετέχει στην Α1 ΕΠΣΚ και μέχρι τελευταία στιγμή, πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, υπάρχει ικανό χρονικό διάστημα για δουλειά και αποφάσεις στο ρόστερ, προσθέτοντας, όπως και ο κ. Κατσίκης ότι η προσπάθεια ενίσχυσης με πιο έμπειρους παίχτες είναι σε εξέλιξη.

Ακολούθησαν εξηγήσεις για το πρόγραμμα των προπονήσεων (ρεπό θα δοθεί μόνο το 15αύγουστο) και η πρώτη προπόνηση υπό των συνθημάτων των Ultras Gate 3.

Το μήνυμα που ελήφθη από αυτή την πρώτη συγκέντρωση είναι θετικό, αφού υπάρχει η διάθεση για…επανεκκίνηση παρά τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν. Για να συμβεί όμως, αυτό, απαιτείται ενότητα και στήριξη όλων όσων αγαπούν την ομάδα, τόσο από τους φιλάθλους δηλαδή,  όσο και από φορείς και τοπικούς επιχειρηματίες που έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν ηθικά,  υλικά και οικονομικά.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ανάλογα και με την οικονομική ενίσχυση που θα προκύψει από τα διαρκείας, τα οποία θα τεθούν προς διάθεση του κοινού τις επόμενες ημέρες, την εγγραφή μελών που συνεχίζεται για 8η διαδοχική χρονιά (το ετήσιο κόστος είναι 50 ευρώ) και τη δημιουργία λογαριασμού που είναι στο όνομα του ερασιτέχνη στην Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, όπου ο κάθε φίλαθλος θα μπορεί να συνεισφέρει με ότι ποσό μπορεί για να ενισχυθεί το ταμείο του Συλλόγου και ο οποίος είναι ο εξής:

3010100390300-3

Χωρίς υπερβολή, όλα τα παραπάνω θα καθορίσουν και το κατά πόσο η ομάδα θα μπορέσει να σταθεί και να συμμετέχει στη Γ’ Εθνική, αφού πραγματικά, η παρουσία της ομάδας σε αυτό το επίπεδο και η αποφυγή της λύσης του τοπικού, είναι ευθύνη όλων. Η κατηγορία από μόνη της περιλαμβάνει ιστορικές ομάδες που μάλιστα έχουν κερδίσει τη μάχη με το χρόνο, σε οργάνωση και συμφωνία με έμπειρους ποδοσφαιριστές, ενώ ακόμη και τα λιγότερο «βαριά» ονόματα, θα λέγαμε ότι έχουν καταφέρει με ενθουσιασμό και κάποιους παράγοντες να βρουν το οικονομικό στήριγμα για τα δεδομένα του πρωταθλήματος.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο κ. Κώστας Ραχαβέλιας μετέβη στην Αθήνα για να τακτοποιήσει όλα τα γραφειοκρατικά θέματα περί συμμετοχής της ομάδας στις προσεχείς διοργανώσεις, παραμένοντας πολύτιμα στις τάξεις της ομάδας.

Σε ό,τι  αφορά τα φιλικά, αυτά δημοσιεύτηκαν από τον Δ.Ε. της Αναγέννησης και έχουν ως εξής:

18/8 ΤΑΥΡΩΠΟΣ-ΑΣΑ(ΕΚΤΟΣ)
25\8 ΑΣΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΟΦΑΔΩΝ
5/9 ΑΣΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ
9/9 ΑΣΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Μόνο για το πρώτο φιλικό έχει καθοριστεί ως τώρα η έδρα).