Ξανά στο γήπεδο ενόψει Ευρώπης οι Ελπίδες – «Χτενίζουν» το εξωτερικό για μεταγραφές!

Στον «πυρετό» της Ευρωπαϊκής πρόκλησης οι Ελπίδες.

Οι δευτεραθλήτριες Ελλάδος, αφού έμαθαν την προηγούμενη εβδομάδα την κλήρωση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν θέσει επί τάπητος τον προγραμματισμό τους για το καλοκαίρι που ήδη προβλέπεται καυτό!

Σε περίπου έναν μήνα η τοπική ομάδα θα κληθεί να αγωνιστεί στη Λετονία (7-13 Αυγούστου) στο προκριματικό τουρνουά για να εισέλθει στους «32» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, επίτευγμα που εξασφαλίζει, πέραν του αγωνιστικού πρεστίζ και ένα σεβαστό οικονομικό μπόνους.

Όπως είναι φυσικό, τα πρωτόγνωρα αυτά δεδομένα προϋποθέτουν πρόωρη έναρξη προετοιμασίας και πιο εντατικούς ρυθμούς, αφού υπάρχει η χρονική πίεση για πιο άμεση συγκρότηση του ρόστερ.

Το σίγουρο είναι ότι οι Ελπίδες δεν αρκούνται σε μια απλή συμμετοχή τους στον Ευρωπαϊκό θεσμό, αλλά θα επιδιώξουν, στο ντεμπούτο τους εκτός συνόρων να γιορτάσουν αυτό το επίτευγμα με διάκριση. Αυτό προκύπτει από το πώς θα κινηθεί μεταγραφικά η ομάδα, καθώς ήδη οι ιθύνοντές της «χτενίζουν» την ξένη αγορά για προσθήκες ποδοσφαιριστριών από υψηλό επίπεδο. Για να γίνει πιο ευρέως αντιληπτό, οι Ελπίδες αναζητούν παίχτριες του επιπέδου της Κολομβιανής Μπεντανκούρ και μάλιστα διερευνούν ήδη το ενδεχόμενο απόκτησης συμπατριωτών της, με διεθνή εμπειρία αλλά και το πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Η UEFA έχει ενημερώσει ότι στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι και 10 αλλοδαπές ποδοσφαιρίστριες (6 κοινοτικές και 4 εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) και έτσι, τουλάχιστον για την Ευρώπη,  υπάρχει η δυνατότητα για ποιοτική ενίσχυση.

Αυτό δε σημαίνει ότι οι Ελπίδες θα κινηθούν για 10 μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστριών αλλά σίγουρα θα κινηθούν για 4-5 περιπτώσεις με δυνατότητα να παραμείνουν και για το Ελληνικό πρωτάθλημα (επιτρέπονται έως τέσσερις). Επίσης, έχουν προταθεί παίχτριες από Ισπανία και Ρουμανία και τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις.

Όσον αφορά την προετοιμασία, αυτή αναμένεται να εκκινηθεί 9-10 Ιουλίου το αργότερο, αφού χρειάζεται ένα ικανό χρονικό διάστημα για να αποκτήσει η ομάδα την απαραίτητη συνοχή και φυσική κατάσταση για τέτοιου επιπέδου αναμετρήσεις.