Ντέρμπι μόνο στο 3ο σετ το ματς με την ΕΑΛ για τον ΣΠΑΚ! (photos)

Tο 8×8 ήταν προδιαγεγραμμένο για τον ΣΠΑΚ κόντρα στην ΕΑΛ, αρκεί οι «Τρικολόρε» να το αποδείκνυαν στο γήπεδο.

Δείτε στο τέλος του κειμένου φωτορεπορτάζ

Και η ομάδα του Φώτη Αλεξίου σε άλλο ένα ματς δεν έδωσε την ευκαιρία σε έναν εκ των πιο ανταγωνιστικών αντιπάλων του πρωταθλήματος να διεκδικήσει κάτι περισσότερο παρά μία αξιόλογη εμφάνιση στο τελευταίο σετ, με το 3-0 να παίρνει τη θέση του μαζί με τα προηγούμενα επτά τρίποντα που κατακτήθηκαν με τον ίδιο τρόπο, φτάνοντας στο 24-0 της σεζόν.

Ο ΣΠΑΚ θα λέγαμε ότι «καθάρισε» το ματς από το σέρβις στο πρώτο και δεύτερο σετ, ενώ στην επίθεση βρήκε λύσεις από τους έμπειρους Θάνο και Παπαγεωργίου που δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα στο μπλοκ των φιλοξενούμενων.

Στα πρώτα δύο σετ ο ΣΠΑΚ πήρε κεφάλι στο σκορ από νωρίς δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα με ανάπτυξη επιθέσεων από μεγαλύτερη κατηγορία, εκμεταλλευόμενος και το κέντρο του όπου οι Βαϊόπουλος και Αναγνώστου τελείωναν υποδειγματικά τις φάσεις.

Έτσι, το πρώτο σετ κατακτήθηκε σε με 25-16 σε 25′ και το δεύτερο με 25-11 μόλις σε 12′!

Στο τελευταίο σετ η ΕΑΛ κράτησε επαφή στο σκορ, κυρίως από λάθη του ΣΠΑΚ στην υποδοχή και το σέρβις, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να συμβαδίζουν έως τους 18 πόντους. Η συνέχεια έφερε τους Σάκη Αλεξίου, Μαλλιώρα και Θάνο να αναλαμβάνουν δράση και να επαναφέρουν την απόδοση των Καρδιτσιωτών στα επίπεδα των προηγούμενων σετ για το 25-21 σε 27′.

Τα σετ: 25-16, 25-11, 25-21

ΣΠΑΚ (Φ. Αλεξίου): Γιαννουσάς (λ), Τ. Παπαγεωργίου, Θάνος, Μαλλιώρας, Χειμωνέττος (λ), Σ. Αλεξίου, Σφακιανάκης, Αναγνώστου, Βαϊόπουλος, Ρεζκ, Καρράς, Φατόλας, Γεωργίου, Χατζάτογλου.

ΕΑΛ: K. Κουτσομάρκος, Μπλατσιώτης, Ναλετάκης, B. Κουτσομάρκος, Κουντριάς, Γαλάνης (λ), Μαγκούτης, Τσετσίλας, Καλύβας, Πράπας, Πανταζόπουλος.