Νίκη ψυχής με ανατροπή στο τάι-μπρέικ για τους Παίδες του ΣΠΑΚ!

Την πρώτη τους νίκη πέτυχαν οι Παίδες του ΣΠΑΚ στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΚΕΛ.

Η ομάδα του Τάσου Παπαγεωργίου νίκησε με ανατροπή στο τάι-μπρέικ τον Γ.Σ. Αντίκυρας και έτσι ξεκίνησε με το δεξί τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο 2018 και στην έδρα της.

Το παιχνίδι συνοδεύτηκε από αμφίρροπη «μάχη», στην οποία οι Καρδιτσιώτες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, ξεκινώντας «νωθρά» αλλά στη συνέχεια με κατάθεση ψυχής έκαναν το 1-2 στα σετ, 3-2.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά ωστόσο κάποια λάθη στο σέρβις και την υποδοχή του ΣΠΑΚ έφερε τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα 0-1 με σκορ 23-25.

Στο δεύτερο σετ ο ΣΠΑΚ είχε την πρωτοπορία σε όλη τη διάρκειά του, ένιωσε πίεση αλλά δεν πτοήθηκε για να φτάσει στο 25-20, με τον Τ. Παπαγεωργίου να δοκιμάζει διαφορετική σύνθεση και να παίρνει την ουσία για το 1-1.

Στο 3ο σετ οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να μπουν δυνατά και βρέθηκαν να χάνουνε με 0-5 στην αρχή. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, παρότι ο ΣΠΑΚ πλησίασε στο σκορ δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις που θα του έδιναν προβάδισμα ψυχολογίας με αποτέλεσμα η ομάδα της Βοιωτίας να φτάσει στο 1-2 με σκορ 20-25.

Στο 4ο σετ ο ΣΠΑΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα, καθώς, εκεί που έδειχνε ότι δε θα επαναλάβει κάποια λάθη που έδειχναν έλλειψη συγκέντρωσης παρά αδυναμία στο αγωνιστικό κομμάτι, αυτά επανήλθαν στα μισά του σετ, όταν το προβάδισμα ασφαλείας εξανεμίστηκε και η ομάδα της Αντίκυρας ισοφάρισε σε 19-19. Κάπου εκεί με επιθετική άνοδο των Φατόλα, Μπούσδα και τον Γεωργίου να απλοποιεί το παιχνίδι στην πάσα και να σκοράρει από το σέρβις, οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 6-0 και έφτασαν στο 25-19, στέλνοντας το ματς στο τάι-μπρέικ.

Στο έξτρα σετ ο ΣΠΑΚ από το σέρβις με τον Δ. Φατόλα έφτασε σε ένα εντυπωσιακό 6-0. Η συνέχεια επιφύλασσε μεγάλη ανατροπή από τους φιλοξενούμενους που έφτασαν στο 9-13 και έμοιαζαν να «αγκαλιάζουν» το ροζ φύλλο.

Ωστόσο, εκεί ήρθε η λύση από τον νεαρό Γ. Φατόλα που από τη γραμμή του σέρβις έφερε το ματς στο 13-13, έδωσε ώθηση για να επανακτηθεί το προβάδισμα από τον ΣΠΑΚ που τελικά επικράτησε με 16-14!

Τα σετ: 23-25, 25-20, 20-25, 25-19, 16-14

ΣΠΑΚ (Τ. Παπαγεωργίου): Στάθης, Νικολάου, Λαγός, Μπούσδας, Χαρχαλιώτης, Γεωργίου, Ι. Φατόλας, Σταμούλης, Καράι, Ρουμελιώτης (λ), Δ. Φατόλας.

Γ.Σ. Αντίκυρας: Σανούλης, Βαρκούτας, Χασμπάλλα, Κομπογιάννης, Μάρκος, Κοτρόγιαννος, Παπαδημητρόπουλος (λ), Λαμπρόπουλος.