Μηδενισμός, -3 και απόρριψη της ένστασης για τον Ολυμπιακό Παλαιοκκλησίου

Δύο ενστάσεις υπήρχαν σε εκκρεμότητα από τα πλέι-οφ του 2ου Ομίλου της Β’ Ερασιτεχνικής και αφορούσαν τις δύο αναμετρήσεις ανάμεσα σε Θύελλα Ριζοβουνίου και Ολυμπιακό Παλαιοκκλησίου.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη, είχε κατατεθεί από τον Ολυμπιακό Παλαιοκκλησίου για το ματς στο Ριζοβούνι, με την οποία ανέφερε ότι ο γιατρός του αγώνα δεν αναφέρθηκε στο φύλλο αγώνα. Η αναμέτρηση είχε διεξαχθεί στις 13 Μαΐου και έληξε με 1-0 υπέρ της Θύελλας, με την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΚ να απορρίπτει την ένσταση των  Ερυθρόλευκων.

Τρεις ημέρες αργότερα, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας Ολυμπιακός Παλαιοκκλησίου – Θύελλα Ριζοβουνίου, τον οποίο κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι 0-2, καταθέτοντας ωστόσο δική τους ένσταση σχετικά με αντικανονική συμμετοχή αλλοδαπού ποδοσφαιριστή του οποίου η άδεια παραμονής είχε λήξει και επομένως το δελτίο του δεν ήταν σε ισχύ.

Με δεδομένο ότι η Θύελλα κέρδισε το ματς, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΚ εκδίκασε την υπόθεση, κατακυρώνοντας τη νίκη (ούτως ή άλλως) στην ομάδα του Ριζοβουνίου, επιφέροντας μηδενισμό στον Ολυμπιακό Παλαιοκκλησίου, -3 βαθμούς από τη βαθμολογία των πλέι-οφ και χρηματικό πρόστιμο ύψους 800 ευρώ.

Έτσι, η τελική βαθμολογία των πλέι-οφ της Β2 ΕΠΣΚ διαμορφώνεται ως εξής:

Η τελική βαθμολογία:

1.Αργεντινή 13 (9-5)
2.Αίας Μαραθέας 10 (12-8)
3.Θύελλα Ριζοβουνίου 10 (8-9)
4.Ολυμπιακός Παλαιοκκλησίου 3 (4-9)

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

1)Με την υπ. αριθμ. 2/2018 απόφαση της η Πειθαρχική Επιτροπή απορρίπτει την ένσταση του Σωματείου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΚΛΗΣΙΟΥ κατά του Σωματείου ΘΥΕΛΛΑ ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ.

2) Με την υπ. αριθμ. 3/2018 απόφαση της η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται την ένσταση του Σωματείου ΘΥΕΛΛΑ ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ στον αγώνα της 16-5-2018 με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΛΑΙΟΚΚΛΗΣΙΟΥ. Η ομάδα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΚΛΗΣΙΟΥ χάνει τον παραπάνω αγώνα με τέρματα 3-0,της αφαιρούνται 3 βαθμοί (-3) από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος και της επιβάλλεται χρηματική ποινή οκτακοσίων(800) Ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 23 αριθμ. 9 του ΚΑΠ.

Για την Πειθαρχική Επιτροπή

ΤΕΓΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ