Με το βλέμμα στη διεύρυνση της βάσης του ο ΑΣ Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ!

Συγκέντρωση με την οποία «άνοιξε τα χαρτιά του» για το παρών και το μέλλον του Συλλόγου και τους νέους ορίζοντες που παρουσιάζονται, πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης (18/12) ο ΑΣ Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ.

Δείτε σε βίντεο όλη τη συνάντηση-συζήτηση:

Στη γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Κιέριον», ο Καρδιτσιώτικος Σύλλογος ανέπτυξε το σχέδιο δράσης του στη νέα εποχή, η οποία περιλαμβάνει προκλήσεις όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά για τον αθλητισμό της περιοχής και για την τοπική κοινωνία, με το βλέμμα στη διεύρυνση της βάσης του αλλά και τις επικείμενες εκλογές της 27ης Δεκεμβρίου που θα τον βρουν με εκσυγχρονισμένο καταστατικό.

Στη σημερινή συγκέντρωση, ο ΑΣΚ αναφέρθηκε διεξοδικά στη διαδρομή του σε βάθος τετραετίας, αποτυπώνοντας με οικονομικά δεδομένα, διοικητικά και αγωνιστικά, σε έναν εμπεριστατωμένο απολογισμό την ισχύουσα κατάσταση.

Παρουσία σύσσωμου του τωρινού διοικητικού σχήματος, του προπονητικού επιτελείου, αθλητών, τοπικών και ευρύτερων επιχειρηματιών, χορηγών και φιλάθλων, του Δήμαρχου Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου, του Δήμαρχου Μουζακίου κ. Γιώργου Κωτσού, των Αντιδημάρχων Καρδίτσας κ.κ. Κωνσταντίνου Ξυλομένου και Τριαντάφυλλου Τίκα, του πρόεδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γιώργου Μπούκη και του οικονομικού επόπτη του Επιμελητηρίου κ. Κώστα Λαμπρόπουλου, ο Αθλητικός Σύλλογος αποκάλυψε τις προθέσεις του για ενίσχυσή του σε όλους τους τομείς, ώστε να απαντήσει με επιτυχία σε μία συνέχεια της προσφοράς του και αλληλεπίδρασής του στην Καρδιτσιώτικη κοινωνία.

Στη συνέλευση, το αρχικό πάνελ αποτελούταν από τον πρόεδρο κ. Θωμά Δεληγιάννη, τον υπεύθυνο σχεδιασμού κ. Χρήστο Δεληγιάννη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Χριστούλα και τον Ταμία κ. Φάνη Καϊμακάμη.

Αρχικά το λόγο πήρε ο κ. Θωμάς Δεληγιάννης που αναφέρθηκε στην επικείμενη Γενική Συνέλευση, έχοντας συνοπτικά παρουσιάσει σημαντικές πτυχές του ΑΣΚ κατά τη θητεία του ως κεφαλή στον διοικητικό «θώκο».

Ακολούθως το λόγο πήρε κ. Χρήστος Δεληγιάννης που μίλησε για την ανάληψη της διοικητικής ηγεσίας το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα. Τη ραγδαία ανάπτυξη του Συλλόγου που κατάφερε με διαδοχικές ανόδους να φτάσει από τη Γ’ Εθνική στην Α2 και την προσφορά κάθε μέλους που ξεπέρασε τα όρια του εθελοντισμού και της ηθικής και υλικής αξίας. Αναφέρθηκε επίσης στην ανταποδοτικότητα αυτής της προσπάθειας, αφού ο κόσμος της περιοχής την αγκάλιασε, με αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα να γεμίζει το κλειστό της πόλης, το οποίο πλέον δεν είναι σε θέση να χωρέσει τους φίλους της ομάδας, αλλά και στην ανταπόκριση των επιχειρήσεων, σε τοπική και πιο ευρεία κλίμακα, τονίζοντας ότι ο ΑΣΚ προσέφερε πολλά και για τον αθλητικό τουρισμό.

Σε ό,τι αφορά τις υποδομές, ο κ. Χρήστος Δεληγιάννης μίλησε για την προσπάθεια να αναβαθμιστούν οι ακαδημίες και ο τρόπος προσέγγισης και τεχνογνωσίας για την πρόοδο των νεαρών αθλητών στο μπάσκετ, παρότι υπήρχαν αρκετά εμπόδια, τόσο σε ό,τι αφορά την έλλειψη χώρων, όσο και μιας αντίληψης που είχε καλλιεργηθεί «ανορθόδοξα» για το αναπτυξιακό μπάσκετ της περιοχής.

Πρόσθεσε επίσης τη μεγάλη σημασία της ύπαρξης του Γιάννη Τζήμα στην τεχνική ηγεσία αλλά και αθλητών με ξεχωριστή διαδρομή στο Ελληνικό μπάσκετ, κατατάσσοντας τον ΑΣΚ στην ελίτ του αθλήματος της χώρας και μόλις ένα σκαλοπάτι πιο κάτω από τον επαγγελματικό αθλητισμό, ήτοι την basketleague.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα που μολονότι το μπάτζετ μπορεί να διαφέρει από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, με τεράστια μεγέθη που έχει να συναγωνιστεί, όμως στο συνολικό προϋπολογισμό τα έξοδα μιας επαρχιακής ομάδας όπως ο ΑΣΚ είναι πολλαπλάσια από ό,τι ενός Συλλόγου του κέντρου.

Στη συνέχεια, ο ταμίας κ. Φάνης Καϊμακάμης αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία του Συλλόγου, τονίζοντας ότι από το 2015 έως σήμερα τα έξοδα ανέρχονται στα 700.000 ευρώ (78.000 τη σεζόν 2015-16 στη Γ’ Εθνική, 134.000 τη σεζόν 2016-17 στη Β’ Εθνική, 220.000 τη σεζόν 2017-18 στην Α2 και 250.000 ευρώ τη σεζόν 2018-19 φέτος).

Επισήμανε δε, ότι ο ΑΣΚ είναι ενήμερος ασφαλιστικά και φορολογικά, δεν οφείλει σε καμία επιχείρηση, ούτε σε προμηθευτή (ενοίκιο σπιτιών για τους αθλητές, μεταφορικές ανάγκες για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις, ξενοδοχεία, μισθοδοσία κ.α.), ενώ ο Σύλλογος δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από δημόσιο ή τοπικό φορέα.

Στάθηκε στη συμβολή των αγνών φιλάθλων και των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και κάποιων Πανελλαδικής εμβέλειας και των διοικητικών μελών ως αποκλειστική πηγή εισροής εσόδων, ενώ τόνισε την ανάγκη για εκλογίκευση των δαπανών ώστε να υπάρξει ασφάλεια  για το μέλλον του εγχειρήματος.

Πιο αναλυτικός ήταν ο κ. Γιώργος Χριστούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόοδο του Συλλόγου και σε τομείς όπως η στέγασή του σε γραφεία, η ενεργή του παρουσία στην κοινωνική δράση και στον εθελοντισμό.

Μίλησε για τη νέα πρόκληση του κλειστού Γυμναστηρίου στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, ενός χώρου που δε θα είναι ωφέλιμος μόνο για τον ΑΣΚ αλλά για όλη την Καρδίτσα. Για το νέο κλειστό Γυμναστήριο αναφέρθηκε στο πώς μπορεί να αξιοποιηθεί και να είναι επικερδές, με ανάληψη μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και στην ανάγκη η αθλητική κοινωνία της Καρδίτσας να είναι έτοιμη και οργανωμένη όταν δοθεί προς χρήση (μετά σχεδόν 15 χρόνια αναμονής) ώστε να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στο οικονομικό όφελος και για τις επιχειρήσεις που μπορεί να δημιουργήσει η παρουσία ομάδας σε υψηλό επίπεδο, όπως ο ΑΣΚ που πρέπει να συνεχίσει να διεκδικεί μαζί με τους ενεργούς του πολίτες αυτό που αξίζει στην περιοχή.

Για να είναι όμως ισχυρός ο Καρδιτσιώτικος Σύλλογος, ο κ. Χριστούλας αναφέρθηκε στην ανάγκη συμμετοχής της κοινωνίας, τη διεύρυνση βάσης και την ενίσχυσή της μέσω φορέων. Πρόσθεσε ότι η πρόθεση της διοίκησης είναι να προσφέρει μια πιο δυνατή προσπάθεια και υπενθύμισε ότι πρόκειται για ανθρώπους που αποτελούν εθελοντές και όχι επαγγελματίες παράγοντες.

Το λόγο πήρε ακολούθως ένας από τους μεγαλύτερους αρωγούς του ΑΣ Καρδίτσας, ο κ. Αλέξανδρος Πίττας της γνωστής μελισσοκομίας «Μέλι ΑΤΤΙΚΗ» και αναφέρθηκε στη ραγδαία ανάπτυξη του Συλλόγου της πόλης μας σε όλους τους τομείς. Χαριτολογώντας, τόνισε ότι νιώθει γουρλής καθώς ενισχύει την προσπάθεια του ΑΣΚ από το 2015, όποτε και έχει πραγματοποιήσει ανοδική τροχιά, ενώ δήλωσε πως αισθάνεται ευτυχής που δίπλα από το όνομα της ομάδας συνοδεύεται η επωνυμία «Μέλι ΑΤΤΙΚΗ». Κλείνοντας ευχήθηκε επιτυχίες στον Σύλλογο αλλά και να υπάρξουν και άλλες επιχειρήσεις που θα στηρίξουν την προσπάθεια.

Προτού πάρει το λόγο ο προπονητής του ΑΣΚ, Γιάννης Τζήμας, ο Χρήστος Δεληγιάννης πρόσθεσε πως αυτή η συνάντηση έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, να γίνει μία ευρεία συζήτηση και φυσικά για λόγους διαφάνειας, μιας και ο Σύλλογος δεν έχει τίποτε να κρύψει.

Στη συνέχεια ο προπονητής της αντρικής ομάδας, Γιάννης Τζήμας μίλησε για όσα βήματα προόδου παρατηρεί και ο ίδιος στον Σύλλογο, με οργανωτική αρτιότητα όχι μόνο διοικητικά, αλλά και στο τεχνικό επιτελείο στους τομείς υπευθυνότητας κάθε μέλους που βρίσκεται στην ομάδα και στην εκμάθηση του αθλήματος σε επίπεδο ακαδημιών, όσο και στη διάδοσή του, ενισχύοντας την μπασκετική κουλτούρα της πόλης.

Τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια, καθώς και άλλες επαρχιακές πόλεις έφτασαν σε αυτό και σε υψηλότερο επίπεδο και αυτή τη στιγμή έχουν «σβήσει» από τον μπασκετικό χάρτη.

Τέλος, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος που τόνισε ότι μαζί με τον πολιτισμό και τις τέχνες, ο αθλητισμός και μέσω του ΑΣΚ αναδεικνύει την περιοχή μας και εξέφρασε τη στήριξη προς τον Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια.

Ακόμη, αποκάλυψε ότι το κλειστό γυμναστήριο της Καρδίτσας, κατά τα φαινόμενα, θα είναι έτοιμο για τα εγκαίνιά του το πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου, με μοναδική εκκρεμότητα τη συμπληρωματική σύμβαση για τον περιβάλλοντα χώρο, όπου τα χρήματα για να ολοκληρωθούν οι εργασίες είναι δεσμευμένα και απομένει να εγκριθεί από το δημοτικό συνέδριο.  Πρόσθεσε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια να έχει ο ΑΣΚ από τη νέα  σεζόν το νέο κλειστό στη διάθεσή του για να τονίσει με έμφαση ότι ήδη η δημοτική αρχή βρίσκεται σε σκέψεις για το πώς θα μπορέσει να διαχειριστή τη λειτουργία του και να είναι βιώσιμη αυτή.

Τέλος διενεργήθηκε διάλογος με απορίες και πλήρη ενημέρωση για τις προκλήσεις, τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές του τοπικού μπάσκετ και του συλλόγου που το εκπροσωπεί σε κορυφαίο επίπεδο.

Όσο για τις επερχόμενες εκλογές, τονίστηκε ότι η ανάγκη εγγραφής ή ανανέωσης της κάρτας μέλους θα δώσει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και με το καταστατικό πλέον να ορίζει την ύπαρξη 17 μελών (11 τακτικών, 6 αναπληρωματικών), αντί για επτά που όριζε μέχρι σήμερα.