«Μαύρα Διαμάντια» για τις Ελπίδες: Διπλό «χτύπημα» με Ανόκιε και Ατσεαμπόνγκ!

Η προσπάθεια αναδόμησης του ρόστερ των Ελπίδων συνεχίζεται και ήδη οι ενέργειες ενίσχυσης που γίνονται για  να υπάρξει επάξια αντικατάσταση των παιχτριών που αποχώρησαν, δημιουργούν ξανά προσδοκίες για τις δευτεραθλήτριες Ελλάδος.

Η διεθνής αγορά τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε καταλυτική επιλογή για τη θωράκιση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας, η οποία θα λέγαμε ότι είναι πρωτοπόρος στις διεθνείς μεταγραφές και στη συμβολή ανάπτυξης του Γυναικείου ποδοσφαίρου.

Σε αυτά τα πρότυπα, οι Ελπίδες προχώρησαν σε δύο μεταγραφές από την Αφρικανική αγορά, εντάσσοντας στο δυναμικό τους τις Γκανέζες Ολίβια Ανόκιε και Γκρέις Ατσεαμπόνγκ!

Αμφότερες είναι 18 ετών και διεθνείς εν ενεργεία με την Κ-20 της Γκάνας (η Εθνική είναι παγκόσμια γνωστή με το προσωνύμιο «Black Princesses=Μαύρες Πριγκίπισσες»), έχοντας συμμετάσχει στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Νεανίδων στη Γαλλία!

Η Ανόκιε (ημ. γέννησης 1/4/2000) αγωνίζεται ως πλάγια μέσος με δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Sea Lions της πατρίδας της, διαθέτοντας ταχύτητα στο παιχνίδι της (από τις πλέον γρήγορες παίχτριες που έχει γνωρίζει το Ελληνικό πρωτάθλημα) και καλή τεχνική κατάρτιση.

 

Η Ατσεαμπόνγκ (ημ. γέννησης 6/9/2000)  αγωνίζεται ως μέσος στον άξονα, με δημιουργικές αλλά και ανασταλτικές ικανότητες. Η νεαρή ποδοσφαιρίστρια, με χαμηλό κέντρο βάρους έχει επίσης ως ατού της την ταχύτητα αλλά και την αστείρευτη ενέργεια το παιχνίδι της, με την προηγούμενή της ομάδα να είναι η Ashtown Ladies, στην Γκάνα.

Και οι δύο ποδοσφαιρίστριες βρίσκονται εδώ και μία εβδομάδα στην Καρδίτσα, προπονούνται στις εγκαταστάσεις της Κρύας Βρύσης και σήμερα (23/9) θα αγωνιστούν στο φιλικό των Ελπίδων κόντρα στην ΑΕΛ εκτός έδρας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι  Ελπίδες ετοιμάζουν ακόμη τρεις μεταγραφές από την εγχώρια αγορά με εμπειρία πρωταθλητισμού.