Μήνας-«φωτιά» με μεταγραφικό «πυρετό» για τις Ελπίδες!

Το 2016 φεύγει και βρίσκει τις Ελπίδες Καρδίτσας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με απόλυτο νικών, έχοντας ως συγκάτοικο τον μεγάλο αντίπαλο, ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Τάκη Κουτσονάσιου, από τις σεζόν που διεκδίκησε με αξιώσεις τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α’ Εθνική Γυναικών βρίσκεται για πρώτη φορά σε θέση οδηγού στη νέα χρονιά που έρχεται, γνωρίζοντας ότι μπροστά της έχει έναν καθοριστικότατο μήνα σε ό,τι αφορά την πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου.

Μέσα στον Ιανουάριο, οι Ελπίδες θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά τους Ατρόμητο (εντός), ΠΑΟΚ (εντός), Αμαζόνες (εκτός) και Γλυφάδα (εξ’αναβολής εντός) σε αναμετρήσεις που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το αν θα έρθει για πρώτη φορά στην Καρδίτσα το πρωτάθλημα, με το πρόγραμμα να δίνει την ευκαιρία στις Καρδιτσιώτισσες να έχουν το «πάνω χέρι» στη συνέχεια.

Ασφαλώς το να εκθρονίσεις τον εν ενεργεία πρωταθλητή Ελλάδος μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι αλλά βήμα-βήμα, αρχής γενομένης από το δύσκολο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, οι Ελπίδες γνωρίζουν ότι, το πλάνο από το καλοκαίρι έως και τώρα που η ομάδα συνεχίζει νικηφόρα την παρουσία της στο πρωτάθλημα, χτίστηκε με σκοπό την κατάληψη της 1ης θέσης.

Σε αυτή την προσπάθεια, η ομάδα της Καρδίτσας είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της με γνώμονα πάντα τη θωράκιση του έμψυχου δυναμικού και τις όποιες διορθωτικές κινήσεις μπορούν να γίνουν ώστε στο β’ μισό το αγωνιστικό παζλ να είναι σε θέση να συνεχίζει με αποφασιστικότητα και με τις ίδιες αξιώσεις την πρωταγωνιστική πορεία.

Έτσι, λοιπόν, στα πρώτα αυτά παιχνίδια της σεζόν ο Τάκης Κουτσονάσιος είχε την ευκαιρία να αξιολογήσει το υπάρχον έμψυχο δυναμικό και να διαπιστώσει τις όποιες αδυναμίες παρατηρήθηκαν, τη στιγμή που στον ορίζοντα υπάρχουν ματς με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Ο έμπειρος προπονητής σε συνεργασία με τον Αποστόλη Παπακώστα περιμένουν με την πάροδο των διακοπών την κατάσταση των ποδοσφαιριστριών τους, οι οποίες ουσιαστικά θα κριθούν στα ματς-«φωτιά» του Ιανουαρίου.

Ωστόσο, ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες διεργασίες ενίσχυσης του ρόστερ και σύμφωνα με πληροφορίες οι Ελπίδες ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε 2-3 μεταγραφικές προσθήκες που θα ενισχύσουν την ομάδα σε καίριες θέσεις. Ήδη το προπονητικό επιτελείο μελετά προσεκτικά την ελληνική και ξένη αγορά και σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις, ενώ μέσα στις επόμενες ενέργειες αναμένεται και «ξεσκαρτάρισμα» στο ρόστερ.

Στις επικείμενες αλλαγές που ετοιμάζονται, υπάρχουν παίχτριες που αναμένεται είτε να αποδεσμευτούν, είτε να παραχωρηθούν με τη μορφή δανεισμού, προκειμένου να λάβουν περισσότερες εμπειρίες, όλα αυτά, όμως εφόσον τελεσιδικήσουν πρώτα οι μεταγραφικές υποθέσεις. Στις τάξεις των δευτεραθλητριών Ελλάδος υπάρχει αισιοδοξία πως με ενότητα και με την κατάλληλη αγωνιστική συμπεριφορά η εξέλιξη της σεζόν μπορεί να κυλήσει υποδειγματικά, όπως άλλωστε προχωρά και πως το βάρος των απαιτήσεων μπορεί να σηκωθεί από τη συλλογική προσπάθεια και το πείσμα για ανάλογη συνέχεια.