Λάμπρος Καλόγηρος: Ο άνθρωπος που…έφτιαξε τον Αστέρα Βλοχού!

Ο ΑΟ Αστήρ Βλοχού είναι αναγνωρισμένο σωματείο στην τοπική ποδοσφαιρική Ένωση από το 1975.

Φέτος, η ομάδα του Βλοχού συμπλήρωσε αισίως 43 χρόνια ζωής από την επίσημη συμμετοχή της στις διοργανώσεις της ΕΠΣΚ, εκ των οποίων, τα 35 από αυτά με τον κ. Λάμπρο Καλόγηρο που αποτελεί ταυτόσημη έννοια του Συλλόγου!

Ο κ. Καλόγηρος δεν είναι απλά ένα διοικητικό μέλος της ομάδας του χωριού του αλλά χωρίς υπερβολή…είναι η ίδια η ομάδα!

Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία του στον Κιτρινόμαυρο Σύλλογο, έχει καταφέρει να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του σε αυτόν, αφού κάθε επιτυχία, κάθε του διαδρομή, ακόμη και η υπόστασή του, οφείλουν πάρα πολλά στον ίδιο!

Χωρίς καμία διθυραμβική διάθεση, ο κ. Καλόγηρος είναι συνυφασμένος με την ιστορία του Αστέρα και ένας από τους κύριους υπεύθυνους που τον κράτησε όρθιο σε περιόδους που οι επιτυχίες δεν έρχονταν και που η πρόθεση για συμμετοχή στα τεκταινόμενά του δεν ήταν εκείνη που θα επέτρεπε τη συνέχεια της πορείας του.

Κυρίως, ήταν εκείνος που έβαλε την υπογραφή του, ηθικά, υλικά και οικονομικά ώστε η κοινότητα του Βλοχού να παραμείνει όλα αυτά τα χρόνια στην επικαιρότητα, μέσω του αθλητισμού και να της δώσει πνοή αλλά και νόημα τα Σαββατοκύριακα.

Άλλωστε, δεν είναι οι κατηγορίες, ή οι «υψηλές πτήσεις» σε κάποια μεγάλη κατηγορία που προσδιορίζουν την επιτυχία σε έναν Σύλλογο αλλά περισσότερο η συνέπεια, η προβολή του τόπου και η καταλυτική παρουσία των «αφανών ηρώων», των τοπικών δηλαδή παραγόντων που άδολα και αγνά δίνουν προστιθέμενη αξία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Ένας από αυτούς είναι και ο κ. Λάμπρος Καλόγηρος που φέτος συνεχίζει στον προεδρικό θώκο του ΑΟ Αστήρ Βλοχού, παρουσία του οποίου διεκδίκησε μόλις πριν δύο χρόνια την άνοδο στην Α’ ΕΠΣΚ μέσω των πλέι-οφ την Α1 Ερασιτεχνική (2015-16), εκεί όπου βρέθηκε για τελευταία φορά περίπου πριν 15 χρόνια.

Φέτος επιχειρείται μία νέα αρχή αλλά ο ίδιος παραμένει ο…«μπαμπάς του λόχου» ή καλύτερα ο…μπαμπάς του Αστέρα Βλοχού!