Λάμπρος Καλογεράκης: «Κίνητρο η ιστορία του Ηρακλή και το πλάνο της διοίκησης»!

Για τους λόγους που επέλεξε να αναλάβει τον Ηρακλή Σοφάδων μίλησε στο KarditsaSportiva ο Λάμπρος Καλογεράκης, ανοίγοντας τα χαρτιά του και για την επόμενη ημέρα της ομάδας που θα τον βρει στα ηνία της.

Ο 54χρονος προπονητής, μετά από μία διετή παρουσία συνολικά σε ΑΟ Σελλάνων και Ατρόμητο Παλαμά, είναι ο εκλεκτός των «Ροπαλοφόρων» για τους κατευθύνει τη νέα σεζόν στην Α’ ΕΠΣΚ, η οποία έρχεται μετά την κατάληψη της 7ης θέσης.

Ο ίδιος, πάντως, αποφεύγει να μιλήσει για ξεκάθαρο πλάνο πρωταθλητισμού, χωρίς προφανώς να μην είναι καλοδεχούμενο εφόσον προκύψει, αλλά, όπως τονίζει, αυτό θα συμβεί βήμα-βήμα.

Για τον  Ηρακλή, πάντως, που τελευταία φορά αγωνίστηκε σε Εθνική κατηγορία τη σεζόν 2007-08 (Δ’ Εθνική), ενώ συμμετείχε στα πλέι-οφ της Α’ ΕΠΣΚ τη σεζόν 2015-16, το όνομά του αποτελεί μεγάλο κίνητρο, όσο επίσης και το πλάνο των διοικούντων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο έμπειρος κόουτς:

«Αισθάνομαι τιμή και ευθύνη για την επιλογή μου να αναλάβω την καθοδήγηση του Ηρακλή Σοφάδων, ενός ιστορικού Συλλόγου που όλοι γνωρίζουμε τι έχει προσφέρει στο Καρδιτσιώτικο ποδόσφαιρο. Αυτομάτως, το όνομα του  Ηρακλή είναι ένα ξεχωριστό κίνητρο για εμένα, με δυναμική και φιλοδοξίες που ευθυγραμμίζονται με τη δική μου φιλοσοφία. Ευχαριστώ τους ανθρώπους της διοίκησης για την εμπιστοσύνη».

Ποιο ήταν το πειστήριο για την επίτευξη της συμφωνίας:

«Στην περιοχή τον Σοφάδων, το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Η προσέγγιση του Βαγγέλη Κουτσόπουλου, ενός ανθρώπου που μας συνδέει αμοιβαία εκτίμηση και η διαδρομή στο χώρο τα προηγούμενα χρόνια, με έπεισε για το πλάνο και  το πρόγραμμα που έχει ο Ηρακλής, αρχής γενομένης από τη φετινή χρονιά. Τόσο ο Βαγγέλης (σ.σ. Κουτσόπουλος) όσο και τα υπόλοιπα μέλη της νέας διοίκησης εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου αλλά και από τη δική μου πλευρά αντιλήφθηκα ότι η προσπάθεια θα είναι σοβαρή, χωρίς μεγάλα λόγια».

Η ανακοίνωση της συνεργασίας σας με τον Ηρακλή, δημιούργησε άμεσα προσδοκίες. Τι μπορεί να πετύχει ο Ηρακλής τη νέα σεζόν;

«Ο Σύλλογος θέλει να πορευτεί σε υγιείς βάσεις και από την αρχή. Έχει τη δυνατότητα να το πετύχει αφού εκπροσωπεί μια περιοχή με παράδοση στο ποδόσφαιρο που έχει αναδείξει παίχτες οι οποίοι αγωνίστηκαν σε Εθνικές κατηγορίες και έγιναν επαγγελματίες. Βιασύνη δεν υπάρχει και αυτό είναι το σημαντικότερο, αν θέλεις να δημιουργήσεις προϋποθέσεις για πρόοδο σε όλους τους τομείς».

Ποιος είναι ο προσανατολισμός για το έμψυχο δυναμικό;

«Το μέλημά μας είναι να πορευτούμε με ταπεινότητα και με σύνεση. Στις πρώτες μας συζητήσεις, καταλήξαμε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν Σοφαδίτες ποδοσφαιριστές, να ενεργοποιηθεί ο κόσμος και να γίνουν σταθερά βήματα, για μια καλή πορεία, χωρίς να οριοθετηθεί κάποιος αντικειμενικός στόχος. Αυτό θα το δούμε στην πορεία, ανάλογα και με τις συνθήκες που  θα δημιουργηθούν και πάντα με γνώμονα να προχωρήσουμε βήμα-βήμα».

Υπάρχει εκτίμηση για το ποδοσφαιρικό τοπίο της νέας αγωνιστικής περιόδου;

«Ο προγραμματισμός και η δυνατότητα να δημιουργήσουμε με τη διοίκηση ένα σύνολο με ευχέρεια χρόνου, μας επιτρέπει να κινηθούμε υπομονή και όταν ολοκληρωθεί το αγωνιστικό παζλ να μπορούμε να πούμε περισσότερα για το τι θα επιζητήσουμε έμπρακτα στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να περιμένουμε τι θα γίνει και στις υπόλοιπες ομάδες, στις περισσότερες εκ των οποίων ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί Δ.Σ. για τη νέα σεζόν. Σε αυτό το σκέλος, θα έλεγα ότι ο Ηρακλής έχει πλεονέκτημα να μελετήσει όλες τις παραμέτρους».