Κρίσιμες ώρες στην ποδοσφαιρική Αναγέννηση – Επιστολή παραίτησης Γιώργου Κατσίκη

Από τις πλέον δύσκολες και πιο καθοριστικές ώρες στην ιστορία του ποδοσφαιρικού της τμήματος περνά η Αναγέννηση.

Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ από τη Γενική Συνέλευση

Μετά τη Γενική Συνέλευση που συγκλήθηκε σήμερα (8/1) το βράδυ στο Εμπορικό Επιμελητήριο, δε βρέθηκε «φως στο τούνελ», σε ό,τι αφορά πώς ο Σύλλογος θα μπορέσει να προχωρήσει με μεγαλύτερη δυναμική στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν.

Η προσέλευση ήταν μικρή, κατατέθηκαν προτάσεις για να συνεχιστεί η προσπάθεια έως το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, ενώ το μοναδικό εναπομείναν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Γιώργος Κατσίκης υπέβαλε την παραίτησή του ενώπιον του Σώματος.

Μάλιστα, παρά την άρνηση των μελών του ΔΣ για τη συγκεκριμένη απόφαση, ο κ. Κατσίκης έμμεινε στην απόφασή του, αναλύοντας  τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή στην ακόλουθη επιστολη:

«Αναλαμβάνοντας , και στο βαθμό που μου αναλογεί , την ευθύνη για το αποτυχημένο αποτέλεσμα της προσπάθειας ανασύνταξης του ποδοσφαιρικού τμήματος της ερασιτεχνικής ΑΣΑ 1904  έχω να κάνω της εξής επισημάνσεις δηλώνοντας προς το σώμα της Γενικής Συνέλευσης των μελών, από την οποία και πήρα την εντολή για τις ενέργειες που έγιναν , την παραίτησή μου .

Η χρονιά που ξεκίνησε ήταν εκ φύσεως  περίεργη και δύσκολη .Έπειτα από τις τραγικά αδύναμες και κακές αποφάσεις  των τελευταίων  σεζόν η ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με πικρία, στενοχώρια και ‘καμένους’  ανθρώπους ( διοικητικά , σπόνσορες , ποδοσφαιριστές , μέλη και βεβαίως φιλάθλους )

Όπου και να απευθυνθήκαμε είτε ως διοικούσα επιτροπή είτε ως επίσημη διοίκηση βρήκαμε μπροστά μας σε μεγάλο βαθμό, άρνηση , απαξίωση και κούραση . Αυτό είτε ως αποτέλεσμα της προηγούμενης 5ετούς προσπάθειας είτε ως αποτέλεσμα των νέων δεδομένων που ισχύουν στα ποδοσφαιρικά πράγματα της χώρας ( οικονομική κρίση , στοίχημα , επιστροφή στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα κλπ ) ήταν μια πραγματικότητα την οποία είχαμε μπροστά μας , αλλά δεν είχαμε υπολογίσει το μέγεθός της.

Παρόλες τις αντιξοότητες επιχειρήθηκε να δρομολογηθεί μια προσπάθεια .Να μην αφεθεί δηλαδή η ομάδα να κατρακυλήσει στο τοπικό πρωτάθλημα αλλά να αγωνισθεί στην Γ Εθνική κατηγορία , εκεί και όπου ανήκε βάση των προκηρύξεων των εθνικών πρωταθλημάτων .

Σε αυτό το σημείο εμφανίστηκαν λογικές με τις οποίες αδυνατούσαμε ως διοικούσα επιτροπή να αναμετρηθούμε .

Μίσος, προσωπικές εμπάθειες και εχθρότητες μεταξύ διαφόρων συνιστωσών της φίλαθλης κοινότητας, ιδιοτέλεια ακόμη και πολιτικές κομματικών ανθρώπων και φορέων της πόλης και της περιοχής έμπαιναν μπροστά από το σύλλογο και την ανασύνταξή του. Το καλό για το σωματείο περνούσε μέσα από το ΕΓΩ .

Σε τελική ανάλυση από τον Αύγουστο του 2015 που εκλέχθηκα πρόεδρος του ερασιτέχνη  θεωρώ- ας μου επιτραπεί το προσωπικό – έχοντας κλείσει ένας κύκλος προσφοράς  , ότι το πρόσημο που αφήνω πίσω μου είναι θετικό .

Η πίκρα για το ότι η παρουσία μου χαρακτηρίζεται από την πιο μαύρη αγωνιστικά περίοδο της αγαπημένης μου ομάδας θα με ακολουθεί για πάντα.

Δηλώνοντας τέλος την διαθεσιμότητά μου για οτιδήποτε χρειασθεί στο οποίο μπορώ να προσφέρω , σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου».

Γιώργος Κατσίκης