Κορυφαία επίθεση ο Ολυμπιακός Καρδίτσας

Ελκυστικό μπάσκετ, νεανικό ρόστερ και επιλογές που βασίζονται στον αγνό ερασιτεχνικό αθλητισμό συνθέτουν τη φετινή αγωνιστική προσπάθεια του Ολυμπιακού Καρδίτσας.

Το ταλέντο που υπάρχει στους παίχτες του Συλλόγου, φαίνεται ότι είναι ικανό να προσφέρει την αυτάρκεια και τη προοπτική που χρειάζονται οι Ερυθρόλευκοι για να σταθούν στα πόδια τους μετά από έναν υποβιβασμό, αφού, χωρίς τον αυτοσκοπό στο παιχνίδι τους, καταφέρνουν να βρίσκονται στα υψηλά βαθμολογικά στρώματα και να διεκδικούν επάξια την επ-άνοδο!

Τα παραπάνω επισημάναμε σε προηγούμενα ρεπορτάζ, μολονότι ήταν ακόμη αρχή στη σεζόν. Πλέον, με 10 από τα 18 ματς να έχουν εκπληρωθεί στο πρόγραμμα (ήτοι παραπάνω από έναν γύρο), οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται, με την ομάδα της Καρδίτσας να φιγουράρει στην 3η θέση και πολύ κοντά στους δύο πρωτοπόρους.

Δεν είναι μόνο το 7-3 που τρέχει η ομάδα του Τάκη Καλογριανίτη αλλά και το γεγονός ότι διαθέτει την καλύτερη επίθεση στον 2ο Όμιλο της Α2 ΕΣΚΑΘ.

Βασισμένη ως επί το πλείστον σε αθλητές που προέρχονται από τις ακαδημίες της, η ομάδα της Καρδίτσας έχει σκοράρει 671 πόντους σε 10 ματς (67,1 μ.ο. ανά ματς), μολονότι, όπως προαναφέραμε είναι τρίτη βαθμολογικά.

Η χαρά και απόλαυση του αθλήματος φέρνει και τα αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση που λέει ότι…«τρώγοντας έρχεται και η όρεξη», με τους Καρδιτσιώτες, μάλιστα να έχουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση συνολικά και στους Δύο Ομίλους της Α2 ΕΣΚΑΘ (πρώτη είναι η Νίκαια 2012 με 703 πόντους σε 10 ματς, ενώ τρίτος ο Κένταυρος Ζαγόρας με 670 πόντους σε 10 ματς – Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Ακαδημία Σπορτ που είναι πρώτη στον 1ο Όμιλο έχει 661 πόντους σε 10 παιχνίδια).

Με μεγάλη συμμετοχή στις προπονήσεις και κίνητρο μόνο να αγωνιστούν, οι Ερυθρόλευκοι τα πηγαίνουν περίφημα, δε βάζουν όρια στο πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν αλλά όσο η σεζόν «σοβαρεύει» και βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, τα…όνειρα παραμένουν και θα λέγαμε ότι είναι και δωρεάν!